Herkese selamlar, rastgele!
Ben Emre, aranızda yeniyim. Arnavutköy'de oturuyorum; coğrafi olarak Karaburun,Terkoz, Sazlıbosna ve İstanbul Boğazı üçgeninin tam ortasındayım. Hem bu güzel hobiye adım atmak, hem de siz değerli ustalarla tanışıp tecrübelerinizden faydalanmak adına aranıza katıldım.
Balıkçılık konusunda ne yapmam gerektiğini, nereden başlayacağımı henüz tam olarak bilmiyorum ancak niyetim Palamut, Lüfer ve Zargana avlamak.
İlk olarak ilgimi çeken ve araştırdığım yöntem, Boğaz'ın akıntılı sularında çokça tercih edilen kurşun arkası ile surf avcılığı oldu. Bu doğrultuda kendime bir malzeme listesi hazırlamaya çalışıyorum. Şu an için radarımda 420-435 100-250 gram atarlı bir surf kamış var. Ancak makine konusunda kafam biraz karışık; listeme şimdilik 4000'lik bir makine yazdım.
Tam bu noktada hem bölgeyi iyi bilen hobidaşlarımdan tavsiyeleri almak, hem de ekipman listemi doğrulamak adına şu soruları sizlere sormak isterim:
1-Boğaz'da kurşun arkası surf avcılığı için düşündüğüm 4000'lik makine boyutu akıntı ve ağır kurşunlar göz önüne alındığında yeterli olur mu?
2-Hem tatlı su hem de deniz Boğaz/Karaburun imkanım varken başlangıç için hangi meraya ve hangi hedef balığa ağırlık vermeliyim?
3-Y3ni başlayacak biri için olmazsa olmaz dediğiniz listemize eklememiz gereken kritik malzemeler nelerdir?
Bonus soru çok önemli 🙂 yakın zamanda Japonya'ya bir seyahatim olacak. Oradayken balıkçılık mağazalarına özellikle olta makineleri, kaliteli ipler ve sahteler için mutlaka uğramak istiyorum. Markaların ana vatanına gitmişken "Japonya'dan kesinlikle şu makine modelini, şu marka ipi veya şu sahteleri al, Türkiye'ye göre çok avantajlı olur" dediğiniz, radarıma almam gereken nokta atışı ürünler var mıdır?
Değerli yorumlarınız, tavsiyeleriniz ve yönlendirmeleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese trofeli, keyifli avlar dilerim