Istavrit Çaparisi Renk Çeşitliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cihad
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cihad

Aktif Üye
Tepki
111
Ödül
53
Istavrit Çaparisi bildiginiz gibi bir cok renk cesidi var . Tecrubeli olan abilerimden renk onerisi istiyorum.Kendim capari yapamiyorum 1- malzemem yok 2- o kadar becerim yok 😀 mesela bir balikciya girince nasil bir takim almaliyim ? gece icin su rengi kullanmalisin, bulutlu havada su rengi kullanmalisin, güneşli havada su renk capari iyi gider, yagmurlu hava da su renk is yapar dediginiz capari renkleri nelerdir ?

Ben avrupa yakasında sabahları ve hava kararmadan önce hep yeşil kullanıyorum.
Seçtiğim takımlar genelde içinde farklı tonda yeşil olan takımlar. Böylece açık yeşil koyu yeşil seçmek zorunda kalmadan genelde balık alıyorum.
Gece daha açık ve fosforlu renkler (beyaz, turuncu gibi)

Yeşil tonları istavrit için hemen her yerde iş yapar. Çok da ince eleyip sık dokunacak bir mevzuu değil. Malzemeciye gidince çeşit çeşit hepsinden almakta fayda var.

Başlığı hortlatalım, benim 5 sene sonra bulup okuduğum gibi yıllr sonra da biri bulup okuyabilir.

Ben de çaparimi karışık kösteklerle hazırlıyorum, bu sayede "o renk iş yaptı bu renk çalıştı" diye kafam da karışmıyor, renkleri de denemiş oluyorum.

2023 aralık ayında Beykoz'da son yaptığım avımda hem yeşil hem pembe köstekler ile aynı takımda balık aldım. 2023 Eylül ayında Kartal sahilde de iki renk ile av yapabildim.

Yanımda hem pembe hem yeşil takımlarım var, karışık takımda çalışmayan renk olursa diğer renkle devam ederim diye mantık yürütüyorum.

Ben acemi biriyim, bu yazdıkalrım sadece bir acemi gözünden kendimce yaptığım yorumlardır.

Ben de acemi olarak fikrimi yazayim deneyimlerimden balik varsa bence renk ayirt etmiyor. Hatta siyirtmaya gelen esek istavritileri sarayburnunda pembe floslarla 3 kez aldim. Bence mantikli olan ve biraz deneyim sonrasi capariyi kendiniz baglamaniz, 10 lu capariye 3 beyaz 4 yesil 3 turuncu veya pembe baglayip kendiniz test etmeniz olacaktir. Ben balik cok oldugunda renk ayirmaksizin bu yolla tum kostekleri doldurup cekiyorum. Bu da bana ister istemez yukarıda yazdığım seyleri dusunduyor. Yani balik varsa renk onemsiz.

Back