İstoçtaki Balık Malzemeleri Firmaları ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Levrek@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Seyit,

Bence sen otur yine de bir liste yap. Her boy iğne ve her boy misinaya inan ihtiyacın yok. Öncelikle hedef balıklarını belirle. Bu balıklar için ne gibi takımlar kulllanılıyor araştır. O takımlara lazım olan misina ve iğneleri al sadece. Benim takım çantamda alıp da kullanmadığım bir çok iğne var 🙂. Arkadaşların dediği gibi başladımmı almaya duramıyor insan. Hedefle gidersen yanılmazsın.

Hayırlı alış verişler.

Çok teşekkür Ediyorum .. Aslında O listeyi Yapamıyorum Çünki Her Seferinde Kafam Karısıyor 🙂 istavrit , çinekop , sarıkanat , lüfer bunlar için misina ve igne alıcaklarım bunlar için olucak öneride bulunabılırmısınız ?

Kaptırma kendini sayit, bu işin sonu yok,🙂 ihtiyacın olanı al yeter, zaten takım çantan bir süre sonra yetmiycek onunda yenisini alıcaksın🙂 sebahattin abiye katılıyorum.

O zaman bildiginiz bir çantacı varmı ? =)

Üsküdarda Cengiz balıkçılığa gitsen gereken indirimi yapıyorlar.İstoçta bayi olmadıktan sonra ucuz alma şansın pekyok.Tabi alıcağın malzemeye göre değişir.Ancak eğer anadolu yakasındaysan istoça gitmeye pek gerek yok bence.

Aslında avrupa yakasındayım kolay gıdebılırım , arnavutkoyde balık tutarken sızden ıyı olmasın bır abımız ordan alıyorum daha ucuzagelıyor demıstı dıye arastırmak ıstedım .. teşekkür ederim bilgileriniz için...

Sevgili Seyit kardeşim, ben Ergin balıkçılıktan ihtiyaçlarımı uzun zamandan beri karşılarım, Cevat kardeşimi de çok iyi tanırım, aynı zamanda Balık sevdam'ın üyesi bence ona bir danış, Cengiz balıkçılıktan Emre kardeşimi tanırım çok temiz insanlar, gerekeni yapacaklardır, sevgiler hoşçakal.🙂🙂🙂

Sevgili Seyit kardeşim, ben Ergin balıkçılıktan ihtiyaçlarımı uzun zamandan beri karşılarım, Cevat kardeşimi de çok iyi tanırım, aynı zamanda Balık sevdam'ın üyesi bence ona bir danış, Cengiz balıkçılıktan Emre kardeşimi tanırım çok temiz insanlar, gerekeni yapacaklardır, sevgiler hoşçakal.🙂🙂🙂

Orhan Bey merhaba ;

Çok Çok Teşekkür Ederim Aranıza Yeni Katılan Biri Olarak Beni Bu Kadar Çabuk Almanızda benı bır o kadar sevındırıyor sızın bır kardesınız olarak .. burda sunu gordum herkes buyuk kucuk demeden bılgılı bılgısız demeden yardımcı oluyor ve elınden gelenı yapıyor .. sız abılerımın tavsıyelerı benım ıcın cok onemlı herkesın solemıs oldugu yerlerı tek tek gezerek ve gorerek bızden olan olmayan herkesle tanısarak ve muhbbet ederek tanısmak gorusmek konusarak daha derın bılgılere sahıp olmak ıstıyorum ınsallah .. orhan bey sızın soyledıgınızle bırlıkte ;

* Ergin Balıkçılık
** Cengiz Balıkçılık
*** Spot Balıkçılık
ve bir arkadasımdan duydugum bır kac balıkcı malzemelerı saan yere herkesın tavsıyelerı ıle ugrayarak bılgı alıp ona gore eksıklerımı tamamlayacagım .. herkese sonsuz tesekkur ederım ..

Ivır zıvır malzemeler almak için dükkan dükkan dolaşmak çok ta kârlı bir iş değildir bence..
Amacım satın alacağınız malzemeleri küçümsemek değil.
İğne, misina vb gibi sarf malzemelerini kast ediyorum ıvır zıvır olarak.
Asıl amaç neler avlayacağınıza karar verip ona uygun malzemelerin peşine düşmek olmalı.
Yoksa beden misinaları, çapari köstek ve iğneleri, lüfer köstek ve iğneleri genelde 1-2 kullanımlıktır ve pahalı malzeme kullanmaya gerek bırakmazlar.
Oysa yemli dip balıkları avlayacaksınız mercan için farklı, çipura için, levrek için, karagöz için farklı iğneler gerekir.
Keza sürütme avları için, canlı yem takmak için de aynı..
Öncelikle bunları belirleyip alışverişleriniz zamana yamanız menfaatinize olacaktır. Aksi halde belki bir gün işime yarar diye elinizde bulunduracağınız bir sürü gereksiz malzemeniz olabilir.

Ivır zıvır malzemeler almak için dükkan dükkan dolaşmak çok ta kârlı bir iş değildir bence..
Amacım satın alacağınız malzemeleri küçümsemek değil.
İğne, misina vb gibi sarf malzemelerini kast ediyorum ıvır zıvır olarak.
Asıl amaç neler avlayacağınıza karar verip ona uygun malzemelerin peşine düşmek olmalı.
Yoksa beden misinaları, çapari köstek ve iğneleri, lüfer köstek ve iğneleri genelde 1-2 kullanımlıktır ve pahalı malzeme kullanmaya gerek bırakmazlar.
Oysa yemli dip balıkları avlayacaksınız mercan için farklı, çipura için, levrek için, karagöz için farklı iğneler gerekir.
Keza sürütme avları için, canlı yem takmak için de aynı..
Öncelikle bunları belirleyip alışverişleriniz zamana yamanız menfaatinize olacaktır. Aksi halde belki bir gün işime yarar diye elinizde bulunduracağınız bir sürü gereksiz malzemeniz olabilir.

Teşekkür Ederim Şeref abi ... zaten var gectım almam gereken seyıt buldum 0.10 - 0.11- 0.12 köstek için misina 0.18 - 0.20 - 0.22 beden için misina alıcam en küçügünden siyah ve parlak iğne alıcam .. tüy , fosfor , kursun vb gibi. ufak tefek seyler alıcam belkı bırde ılk aldıgım cantam cok kucuk ucuza cok gozlu bır canta bulabılırsem canta almayı dusunuyorum .. tesekkur ederım bılgılerınız ıcın ..

Kaptırma kendini sayit, bu işin sonu yok,🙂 ihtiyacın olanı al yeter, zaten takım çantan bir süre sonra yetmiycek onunda yenisini alıcaksın🙂 sebahattin abiye katılıyorum.

...... belkı bırde ılk aldıgım cantam cok kucuk ucuza cok gozlu bır canta bulabılırsem canta almayı dusunuyorum .. ..

Dimi ama 🙂 bak şimdiden başladın.

Ama hedeflerini belirlemiş olman iyi, şimdi sana lazım olanları daha iyi biliyorsun. Bence hedef balıklarınla ilgi forum sayfalarımıda bulunan ana başlıları inceleyerek kullanacağın takımları belirleyebilirsin. Hani kıyıdan zargan avı, kıyıdan levrek avı gibi sabitlenmiş konular var. Otur o konuları bir incele, Şeref abinin dediği gibi alacağın malzemeler gezmeyi gerektirmiyor. Zamanını konuları incelemeye ve liste çıkarma harca bence. Malzemeciyede Çay içip tanışmaya gidersin. 🙂

Dimi ama 🙂 bak şimdiden başladın.

Ama hedeflerini belirlemiş olman iyi, şimdi sana lazım olanları daha iyi biliyorsun. Bence hedef balıklarınla ilgi forum sayfalarımıda bulunan ana başlıları inceleyerek kullanacağın takımları belirleyebilirsin. Hani kıyıdan zargan avı, kıyıdan levrek avı gibi sabitlenmiş konular var. Otur o konuları bir incele, Şeref abinin dediği gibi alacağın malzemeler gezmeyi gerektirmiyor. Zamanını konuları incelemeye ve liste çıkarma harca bence. Malzemeciyede Çay içip tanışmaya gidersin. 🙂

Teşekkür Ederim Saabahattin Abim Saol 🙂

kanca1.gif

Yukarda Mustad'in Bir Çeşit İğne Modelinin Boyutları Bulunmakta .. İstavrit İçin .. Bunlardan Hangisinden Almam Lazım Peki Bi Kaç Konu Okudum Ama Emin Olamadım Herkes Farklı Seyler Soyluyor 🙂

Teşekkür Ederim Saabahattin Abim Saol 🙂

kanca1.gif

Yukarda Mustad'in Bir Çeşit İğne Modelinin Boyutları Bulunmakta .. İstavrit İçin .. Bunlardan Hangisinden Almam Lazım Peki Bi Kaç Konu Okudum Ama Emin Olamadım Herkes Farklı Seyler Soyluyor 🙂

Vallaha Seyit ne desem yalan şimdi. Ben çaparimi kendim bağlamıyorum hazır alıyorum. Ama istavrit için, yeri ve zamanına göre 9 ila 12 numara arası iğneler tercih ediliyor. Kimi siyah iğne tercih ediyor kimi beyaz. Net bişi yok.

Vallaha Seyit ne desem yalan şimdi. Ben çaparimi kendim bağlamıyorum hazır alıyorum. Ama istavrit için, yeri ve zamanına göre 9 ila 12 numara arası iğneler tercih ediliyor. Kimi siyah iğne tercih ediyor kimi beyaz. Net bişi yok.

Anladım Sabahattin Abim , 9 Numara Var Zaten Ama 12 ve 10 numaraların beyaz ve siyah olarak 100 luk 2 kutu alıyım ben en iyisi . 0.10 köstek , 0.12 yada 0.15 de beden için misina alıyım yeterli olucaktır bana 🙂

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back