Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İzmir Çeşme Ildırı Tekne ile Balık Avı

Erdo35

Üye
Adı
Erdem ŞAHİN
Konuyu açan arkadaş bilgilendirme yapmamış. Umarım iyi geçmiştir avı. Biz de 11 Aralık'ta ve 25 Aralık'ta Ildırda olacağız. Çipuralar kaçmadan yetişip, nasibimizi alırız umarım.
Evet, uzun zaman sonra tekne organizasyonuna katılım sağlayıp heyecanla av gününün gelmesini beklemiştim. 1 gün öncesi sabahı araştırmalar son verip forumlardan ve tecrübeli arkadaşlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda icraat kısmına geçtim..( Hangi yem, hangi beden, hangi iğne, hangi misina vs.)
Ve alarmı kurup, güzel bereketli heyecanını doya doya yaşayacağım bir güne uyanmak üzere uyudum. 04.30'da Üçkuyular'da buluşup servis aracıyla Ildırıya hareket ettik, 20 kişikik tekneye güzel kaptanımız 32 kişi rezerv etmiş tıka basa doluşup yemlerimizi hazır etmeye başladık.. İlk izlenim bereketli olcaksa bile rahat olmayacak bir av olduğu tekne kapasitesinin çok üstünde insan olmasından belliydi. ve saat 7.45 i gösterdiğinde misina suyla buluştu ( bence çok geç kalınmıştı). Yaklaşık kişi başı 8-10 atıştan sonra kaptanın teknenin kaydığı uyarısı üzerine 100-150 metre daha gitmesi gerektiğini söyleyerek oltaları toparlattırdı.. yer değişimi yaptıktan sonra teknenin sürekli kaydığını önümüze attığımız oltanın teknenin diğer tarafından çıktığını, yakalanan 2-3 ufacık mercanların umut verici olmasına rağmen kötü bir gün olacağı her açıdan belliydi..Evet 1 olta atıyoruz, toplarken 5 beden birlikte geliyo..Kaptan gördüğü lüzum üzerine 4 kez yer değiştirdi. her yer değiştirme kıssadan hisse 45 dk desek 3 saat sadece yer gezdi. 3 saatte olta ayıkladık. 1 saatte gerilen sinirlerimizi yumuşutmak için sadece çay sigara.. adam gibi 1 saat balık tutmaya çalıştık ondada sonucu söylememe gerek kalmadı. aldığımız 150 parça sülünüzden 100 parça açılmadan denize iade 3 paket mamun açılmadan denize iade edildi. paramızla rezil olup aç kalıp herşeyden öte günlerce hayalini kurup beklediğimiz balık tutma zevkinden mahrum kaldık. raporumu böyle sunuyorum, ve uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum. 2-3 kişiden fazla para almak için günümüzü rezil eden kaptanlara yazıklar olsun diyorum.. Hoşçakalın.

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Evet, uzun zaman sonra tekne organizasyonuna katılım sağlayıp heyecanla av gününün gelmesini beklemiştim. 1 gün öncesi sabahı araştırmalar son verip forumlardan ve tecrübeli arkadaşlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda icraat kısmına geçtim..( Hangi yem, hangi beden, hangi iğne, hangi misina vs.)
Ve alarmı kurup, güzel bereketli heyecanını doya doya yaşayacağım bir güne uyanmak üzere uyudum. 04.30'da Üçkuyular'da buluşup servis aracıyla Ildırıya hareket ettik, 20 kişikik tekneye güzel kaptanımız 32 kişi rezerv etmiş tıka basa doluşup yemlerimizi hazır etmeye başladık.. İlk izlenim bereketli olcaksa bile rahat olmayacak bir av olduğu tekne kapasitesinin çok üstünde insan olmasından belliydi. ve saat 7.45 i gösterdiğinde misina suyla buluştu ( bence çok geç kalınmıştı). Yaklaşık kişi başı 8-10 atıştan sonra kaptanın teknenin kaydığı uyarısı üzerine 100-150 metre daha gitmesi gerektiğini söyleyerek oltaları toparlattırdı.. yer değişimi yaptıktan sonra teknenin sürekli kaydığını önümüze attığımız oltanın teknenin diğer tarafından çıktığını, yakalanan 2-3 ufacık mercanların umut verici olmasına rağmen kötü bir gün olacağı her açıdan belliydi..Evet 1 olta atıyoruz, toplarken 5 beden birlikte geliyo..Kaptan gördüğü lüzum üzerine 4 kez yer değiştirdi. her yer değiştirme kıssadan hisse 45 dk desek 3 saat sadece yer gezdi. 3 saatte olta ayıkladık. 1 saatte gerilen sinirlerimizi yumuşutmak için sadece çay sigara.. adam gibi 1 saat balık tutmaya çalıştık ondada sonucu söylememe gerek kalmadı. aldığımız 150 parça sülünüzden 100 parça açılmadan denize iade 3 paket mamun açılmadan denize iade edildi. paramızla rezil olup aç kalıp herşeyden öte günlerce hayalini kurup beklediğimiz balık tutma zevkinden mahrum kaldık. raporumu böyle sunuyorum, ve uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum. 2-3 kişiden fazla para almak için günümüzü rezil eden kaptanlara yazıklar olsun diyorum.. Hoşçakalın.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bence isim de yazın ki gidecek olanlar dikkate alsınlar (hangi kaptan ya da tur ile gittiniz).
Bir de araştırmalar sonucu yaptığınız takımı merak ettim. Yazarsanız sevinirim.

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba,

Ildır'a balık avına bir kaç kez giden ve çokça balık yakalamış biri olarak kendimce bir kaç tavsiyem olacak. Benim gözlemime ve kaptanımıza göre o bölgede en çok iş yapan yem çim çim, daha sonrada mamundur. En verimli avları klasik üçlü dip takımlarıyla yapabilirsiniz. Zaman zaman bu takımların en başındaki fırdöndüye kalamar zokası takan arkadaşlarda olur. Verim alındığını pek görmedim ama yine de bir ümit :)

Genellikle mercan çıkar, ama son gidişimizde ( 26 Kasım ) iki adet çipura da yakaladım. Mercanlar porsiyonluk olur, yemesi de güzel olur :)

Bu tip organizasyonlarda elbette can sıkıcı durumlar olabiliyor ama bence çok kişilik teknelerle değil, daha az kişinin katıldığı, daha konforsuz teknelerle gidilen avlarda daha çok randıman alındığını bizzat tecrübe ettiğimi de söylemek isterim. Biz en çok 8 veya 10 kişi çıkmayı tercih ediyoruz mesela...

Son olarak dileyen arkadaşlara kendi gittiğim ve memnun kaldığım, en fazla 8 kişi kabul eden, işini seven ve bilen bir kaptanın telefon numarasını özelden verebilirim...

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Yazık olmuş; emeklere, masraflara ve en önemlisi hayallere... Servis, yem, yemek, tüm gün çay kahve vs sunan tekneler ile balık yakalanmaz. 3 ya da 4 arkadaş tutacağınız küçük bir tekne bence sizi daha fazla balıkla buluşturur. Her kafadan ses çıkmaz. Oltalar karışmaz vs. en azından kopes, izmarit tutar eğlenirsiniz ve balıksız dönmezsiniz.

Bledax

Daimi Üye
Adı
Hakan F
Kan Grubu
A Rh Pozitif
beni tekne aramaya-almaya iten baslica sebeplerden olan olayi gayet guzel ozetlemissiniz.daha iyi avlar sizinle olsun . :-(

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu hafta sonu balığa çıkan arkadaşımı da benzer bir akıbet beklemiş... Balık aramaktan av avlamaya fırsat olmamış :) Kıyı candır...

ugursamsa

Aktif Üye
Adı
Uğur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benim gözlemime ve kaptanımıza göre o bölgede en çok iş yapan yem çim çim, daha sonrada mamundur. En verimli avları klasik üçlü dip takımlarıyla yapabilirsiniz.
İğne olarak öneriniz var mı?

Hoper

Aktif Üye
Adı
Umut Şensever
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
İğne olarak öneriniz var mı?
Ben 2 veya 3 numara kullanıyorum. Çok nadir 4 numara iğne kullandığımda oluyor. Bilindik markaların ( owner, vmc vs. ) iğneleriyle genellikle kendim hazırlıyorum takımı. Fakat tekneyle giderken yanımda her zaman hazır takımlarda oluyor. Karışma takılma gibi durumlarda fazla zaman kaybetmemek için...