Erdo35
Üye
Evet, uzun zaman sonra tekne organizasyonuna katılım sağlayıp heyecanla av gününün gelmesini beklemiştim. 1 gün öncesi sabahı araştırmalar son verip forumlardan ve tecrübeli arkadaşlardan edindiğim bilgiler doğrultusunda icraat kısmına geçtim..( Hangi yem, hangi beden, hangi iğne, hangi misina vs.)Konuyu açan arkadaş bilgilendirme yapmamış. Umarım iyi geçmiştir avı. Biz de 11 Aralık'ta ve 25 Aralık'ta Ildırda olacağız. Çipuralar kaçmadan yetişip, nasibimizi alırız umarım.
Ve alarmı kurup, güzel bereketli heyecanını doya doya yaşayacağım bir güne uyanmak üzere uyudum. 04.30'da Üçkuyular'da buluşup servis aracıyla Ildırıya hareket ettik, 20 kişikik tekneye güzel kaptanımız 32 kişi rezerv etmiş tıka basa doluşup yemlerimizi hazır etmeye başladık.. İlk izlenim bereketli olcaksa bile rahat olmayacak bir av olduğu tekne kapasitesinin çok üstünde insan olmasından belliydi. ve saat 7.45 i gösterdiğinde misina suyla buluştu ( bence çok geç kalınmıştı). Yaklaşık kişi başı 8-10 atıştan sonra kaptanın teknenin kaydığı uyarısı üzerine 100-150 metre daha gitmesi gerektiğini söyleyerek oltaları toparlattırdı.. yer değişimi yaptıktan sonra teknenin sürekli kaydığını önümüze attığımız oltanın teknenin diğer tarafından çıktığını, yakalanan 2-3 ufacık mercanların umut verici olmasına rağmen kötü bir gün olacağı her açıdan belliydi..Evet 1 olta atıyoruz, toplarken 5 beden birlikte geliyo..Kaptan gördüğü lüzum üzerine 4 kez yer değiştirdi. her yer değiştirme kıssadan hisse 45 dk desek 3 saat sadece yer gezdi. 3 saatte olta ayıkladık. 1 saatte gerilen sinirlerimizi yumuşutmak için sadece çay sigara.. adam gibi 1 saat balık tutmaya çalıştık ondada sonucu söylememe gerek kalmadı. aldığımız 150 parça sülünüzden 100 parça açılmadan denize iade 3 paket mamun açılmadan denize iade edildi. paramızla rezil olup aç kalıp herşeyden öte günlerce hayalini kurup beklediğimiz balık tutma zevkinden mahrum kaldık. raporumu böyle sunuyorum, ve uzun bir süre gitmeyi düşünmüyorum. 2-3 kişiden fazla para almak için günümüzü rezil eden kaptanlara yazıklar olsun diyorum.. Hoşçakalın.