İzmir İçin Takım tavsiyesi

balıklıadam

Yeni Üye
Tepki
6
Ödül
5
Merhaba kıymetli büyüklerim, ben 30 yaşında genç bir kardeşinizim, İzmir'de yaşıyorum ve bu çevrede LRF takımı ile avlanmak ve keyifli vakit geçirmek istiyorum. Yaklaşık 1 yıldır bu isteğimi gerçekleştiremedim, teknik konular hakkındaki bilgisizliğim ve bu çevrede hangi takım ile avlanacağımı bilmiyor oluşumdan dolayı ekipman toplayamadım. Sizden ricam bu hobiye başlayabilmem için İzmir içerisinde en bol bulunan balıkları hedef alan LRF takımı tavsiye edebilir misiniz?
Ben yaptığım bir kaç araştırma da Okuma Fuel Spin 0-8 kamış ve 1000 lik makinayı acemi gözüyle beğendim. Sizlerin tavsiyelerini bekliyorum, en azından ekipmana karar verip bu hobiye başlayabilirsem, zamanla düşe yanıla sabırla öğreneceğimi düşünüyorum.

Hürmetler diler vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim, kısmetiniz açık olsun inşallah.

Hoş geldin.. ?
Bütçenizi de belirtirseniz tavsiyeler kolaylaşır

Kusura bakmayın kendimi tanıtmadım ismim Seçkin, bütçem takım için 600 TL yi hedefliyorum. Tabiki gelecek olan tavsiyeler benim için daha önemli bütçemin üstüne çıkarsa bir kaç ay biriktirip de alabilirim. Yada sahte misina gibi ekipmanları erteleyebilirim, yavaş yavaş da toplayabilirim.

Hoş geldin, tercih ve zevk meselesi ama harcama yapmadan önce canlı yemle de kullanabileceğin bir spin takımı da değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum. Malum Körfez ve civar meralarda canlı av yapma imkanın da olur

Tavsiyeniz için teşekkürler, canlı yem yerine kokulu silikon kullanmayı düşünüyordum. Tavsiye ettiğinize göre muhakkak canlı yemin faydası vardır ama ellerimi de kirletmek istemiyorum, eşimle birlikte avlanacağım tiksinmesini ve kokudan dolayı rahatsız olmasını istemem 🙂

Okuma fuel spin tavsiye etmem kullandım kendisini.Çok esnek bir kamış.Onun yerine atar ralığı geniş fast aksiyonlu kamışlar tercih edebilirsiniz.Shimano fx xt 1-11 gr gibi.Makine olarak da alaris 20 olabilir.

Okuma fuel spin tavsiye etmem kullandım kendisini.Çok esnek bir kamış.Onun yerine atar ralığı geniş fast aksiyonlu kamışlar tercih edebilirsiniz.Shimano fx xt 1-11 gr gibi.Makine olarak da alaris 20 olabilir.

Bende internette okuduğum şeylerden dolayı Fuel Spin düşünmüştüm küçük balıkla bile sanki büyük balık tutuyormuş gibi bir keyif verdiği söyleniyor. Benimde amacım zaten büyük balıkların peşine düşmek gibi şeyler değil. Bahsettiğiniz aralık Light Spin gibi geldi bilmiyorum tabiki tamamen cehaletimle konuşuyorum. Esnek kamışla, sert bir kamış arasındaki kullanım farkı nedir, öğrenebilir miyim? Yani çekerken çok esniyor ama ne gibi bir dezavantajı var?

Bende internette okuduğum şeylerden dolayı Fuel Spin düşünmüştüm küçük balıkla bile sanki büyük balık tutuyormuş gibi bir keyif verdiği söyleniyor. Benimde amacım zaten büyük balıkların peşine düşmek gibi şeyler değil. Bahsettiğiniz aralık Light Spin gibi geldi bilmiyorum tabiki tamamen cehaletimle konuşuyorum. Esnek kamışla, sert bir kamış arasındaki kullanım farkı nedir, öğrenebilir miyim? Yani çekerken çok esniyor ama ne gibi bir dezavantajı var?
Fuel spin gibi ortadan çok esneyen kamışlarda aksiyon verirken sorun yaşarsınız.Ayrıca erimide düşük olur.Bende ilk acemilikte aldım ama hiç memnun kalmadım.

Fuel spin gibi ortadan çok esneyen kamışlarda aksiyon verirken sorun yaşarsınız.Ayrıca erimide düşük olur.Bende ilk acemilikte aldım ama hiç memnun kalmadım.

Çok teşekkür ederim paylaştığın şeyleri biraz araştırdım hem fikirim. Peki bu esaslara uygun daha uygun maliyetli alternatif var mı?
Veya Fuel Spin 2-12 bu işe uygun mu?

Back