İzmir kıyıdan çipura avı yardım lütfen...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KARINCA
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slmlar..çipura avında kullanılan yem mamun,boru kurdu,yengeç..kullanman gereken surf cast yazan misinalar 0.25-0.30 idealdir.. akıntı filen pek olmadıgından dolayı egede kullanman gereken surf kursunu vede agırlıgı 125 grm olsun..diğer bir konu iğne,kısa pala çarpraz iğne kullan kardeş..başka diyecegim boru kurdu kullanıcaksan eğer kurtları aldıgın zaman veya topladın zaman suya koyki canlı oynak kalsınlar..sormak istedigin başka birşey varsa bildigim kadarı ile anlatırım salıcakla..

veya parçalı düşünürseniz lineaeffe furry caster olabilir
(link)

(link)

bu videonun 3üncü ve 6 ıncı dakikadan sonra furry caster görebilirsiniz hassas dır en küçük vuruşları hissedebilirsiniz

kardeş bu arada 4.20 kamış al,3.60 ile uzak atış yapamazsın... aslına bakarsan kıyıdan kumsaldan sallıcan sanırsam bana kalırsa 4.50 daha iyi

kardeş bu arada 4.20 kamış al,3.60 ile uzak atış yapamazsın... aslına bakarsan kıyıdan kumsaldan sallıcan sanırsam bana kalırsa 4.50 daha iyi

Kamış boyunda bir çelişki var farklı öneriler geliyor kafam karıştı, izmirde klasik herkezin olta salladığı yerlerden sallamayı düşünüyorum fakat kac metreye atmam gerekir bunun için ne kadar bir ağırlık ve nasıl bir kamış lazım bilemiyorum. 360 cm 200 gr atarı olan bir kamış uzak atışta çokta kötü olmasa gerek diye düşünüyorum , henüz satın almış değilim iyice emin olduğum zaman bir adet edinicem 150 tl civari bütce ayırdım kamış için...

Saygılar...

Çupra kara kıyı gezer İzmir de , surf tipi avcılık genellikle kumluk ve sığ kıyılarda daha derin alanlara erişmek için yapılıyor bence çok üst düzey bir kamışa gerek yok.. 75 gr ı rahat atsın yeterli maksimum 150 atarlı bir kamış tercih ederdim ben olsaydım.. Tercih sizin tabi ki 🙂

Çupra kara kıyı gezer İzmir de , surf tipi avcılık genellikle kumluk ve sığ kıyılarda daha derin alanlara erişmek için yapılıyor bence çok üst düzey bir kamışa gerek yok.. 75 gr ı rahat atsın yeterli maksimum 150 atarlı bir kamış tercih ederdim ben olsaydım.. Tercih sizin tabi ki 🙂
Hassasiyet açısından diyorsunuz anladığım kadarıyla elimde 2.10 luk bir dolgu spin kamış var 75 gramıda rahat atıyor ama uzağamı atıyorum onu bilemem, sonuç olarak onunla henüz kıyıdan hiçbirşey yakalamışlığım yok. 150 gram atarlı 150 tlyi geçmiyecek bir kamış önerebilirmisiniz bana...

Bence orada ki av marketten elinizle dokunarak inceleyerek almanız daha mantıklı, ben de 3.90 olarak yemli avlarda kullandığım lineaeffe spirit surf var seneler önce almıştım hala kullanıyorum 🙂 Daha iyisine hiç gerek yok bence, bunu ekonomik bir set istediğiniz için söylüyorum, yoksa daha üst düzey takımlarla da aynı balık yakalanır tabi ki..Sadece kullanım keyfini artırır , çupra avında ekipmandan ziyade yemi balığa sunuşunuz ve takımı balığın geçtiği yerlere düşürmeniz daha önemli..

Hocam limandan 20 metreden 870gr çupra aldığımı bilirim. Takıma çok takılmamak lazım. kamışım 3m karbon kamıştı. 160gra kadar atıyordu 80gr kurşunla kullanıyordum. Bir gece ablanın biri kasnakla yanımda 20den fazla çuprayı 2 saatte çekti gitti bakakaldık. 😀 Gece avı çok daha verimli oluyor. Geçen yıl haftada 3 4 kere giderdim ve her akşam ortalama 15 iri boy çupra çekerdim. İp misinayı kesinlikle tavsiye ederim. İğne mustad 496 2 numara kullanıyordum. Bir de boru kurdu diğerlerine göre fazla iş yapıyor. Rasgele.

Back