Izmir Shore Jigging Tekniği Ile Balık Avı-vi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan simiot
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simiot

Aktif Üye
Tepki
506
Ödül
103
Herkese merhaba,
Yaklaşık bir aydır levrek peşinde koşuyor türlü türlü meraları deniyorum ama ala koyabildiğim bir balık olamadı. Denk gelenler 25-35 cm civarı ispendekler. Bir türlü şu paşa levrekle yollarımız kesişemedi. Her neyse buradan da sitemlerimi kendisine ilettim🙂 Dolayısıyla hafta içi bir fırsat yaratıp havanın sakinliğinden yararlanmak istedim, uzun zamandır da shor jige gitmiyordum. Sabah erkenden meranın yolunu tutarken havanın sakin denizin yatık olmasından dolayı açıkçası pek bir umutlu değildim, tek isteğim bir kaç vuruş ve biraz aksiyondu. Düşünceler kafamda dolaşırken takımların hazırlığı bitti ve ilk ne atsam derken jigden önce silikonla başlayayım dedim ve Fiiish Black Minnow ile çalışmaya başladım. Su sakin, hava yatıktı minik sargozlar önümdeki kayalar arasında besleniyorlardı ve henüz üçüncü atışımda dibe yakın bir yerde aniden bir vuruş oldu ancak balık silikonu alamamıştı aksiyona devam ederken ikinci vuruş alamadı hemen ardından üçüncü vuruşta balık silikondaydı. Yukarı çekerken ufak bir balık olduğu belliydi ve sudan çıktığında fazla zaman kaybetmeden fotoğrafını çekip bu minik gridayı geriye saldım. İstediğim olmuş, vuruş ve aksiyonu en azından yaşamıştım🙂 Bir müddet daha silikonla devam ettim ama ikinci bir aksiyon olmayınca jige geçmeye karar verdim.
IMG_1285.JPG

40 gr'lık M&W jigi takıp suya gönderdim. Dipledikten sonra ufak zıplatmalar ve jerklerle aksiyon vererek çektiğim sırada kıyıya çok yakın bir yerde bir vuruş daha aldım ve balık kancada. Fakat bu arkadaş basışıyla, kafa atmasıyla hemen kendini belli ediyordu. Gelen 30 cm civarı bir sinarit palazıydı. İtinayla kıyıya alıp fotoğrafladıktan ve büyüdüğünde tekrar geleceği hususunda anlaştıktan sonra hemen onu da ait olduğu yere iade ettim😉
IMG_1283.JPG

Sabahın bu erken saatinde tüm isteklerim karşılanmıştı, biraz oturup manzarayı izleyip dinlendikten sonra slim jiglerle hızlı aksiyonlara başladım. Bir kaç saatlik uğraşı sonucunda hiç bir hareketlilik yoktu. Hem biraz dinlenmek hem de tekrar dibi taramak için inchikuya dönüştürdüğüm 60 gr'lık M&W Slow Jigi olabildiğince uzağa gönderdim. Jig havada giderken daha önce bu merada inchikuyla sonuç alamadığım şimdide değişik bir durum olmayacağı düşünceleri geçerken jig dibe oturmuştu. Bir kaç ufak dokunuş ve zıplatmadan sonra kamışın ucunda ani bir ağırlık hissettim ve o anda refleksle tasmaladım. Önce dipten yosun aldığımı sandım ancak öyle olmadığı kafa darbelerinden anlaşılmıştı. Büyükçe bir balık ve çokta güzel mücadele ediyordu. O sürekli aşağı basarken ben kuvvetle yükseltmeye çalışıyordum. Kıyıya uzakta yakalanmasaydı yüksek ihtimal bir kayanın altına girebilirdi ki yaklaşırken bir kaç teşebbüste bulundu. Neyse ki bir terslik olmadan mücadelemiz sonuçlandı ve balığı kıyıya alabildim. Yaklaşık 60 cm olan bu sinarit şimdiye kadarki en güzel tecrübelerimden birini bana yaşattı. Güzel bir gün geçirmiş ve nasibimi almıştım, avımı sonlandırıp dönüş yoluna koyuldum. İsteyen, emek veren herkese daha iyilerinin nasip olmasını dilerim.
IMG_1516.JPG

Kamış: Shimano Coltsniper S906M
Makine: Shimano Biomaster SW 6000HG
İp: YGK G-Soul Süper Jigman 2 PE
Lider: Momoi Shock Leader 30 LB
Lider Düğümü: FG
Sahte: M&W Slow Jig 60 gr + Yamashita Octopus Skirts
M&W Jig 40 gr
Fiiish Black Minnow No:3 + 25 gr Jig Head
Hava sıcaklığı: 16°C
Basınç: 1022 hpa

Ne guzel baliklar oyle, tebrik ederim.. bu baligin avini cok merak ediyorum, umarim bizde tadariz bu heyecani.. daha irileri de rasgelir insallah..

Harika Balıklar...! Güzel anlatım.
Tebrikler Serkan Bey , keyifli , güzel bir av olmuş.

Kısmetiniz daim olsun Serkan Bey. Daha irilerine rastgelsin.

bide bi soru sorayim biomaster 6000 hg memnunmusun bende 5000 6000 arasinda kaldim 6000 lik agirligi rahatsiz ediyomu bide solucam disli degil deniliyodu sarimi nasil bir iki yorum yaparsan sevinirim

Back