Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İZMİR VE Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İzmirli arkadaşların Hatta karşıyaka lı arkadaşların forumda artması beni çok sevindiriyor. Ayrıca mutlu oluyorum. Bir hafta kıyı organizasyonu ayarlayıp, yapalım. Tanışmalara vesile olmuş olur.
bende karşıyaka da oturuyorum. yeni taşındım. bir organizasyon yapılırsa bende seve seve katılırım. vesileyle tanışmış oluruz.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar Çupra/Mercan/Karagöz tarzı dip avlarında özenle seçmiş olduğunuz ve kullandığınız beden/köstek misinalarının markasını yazar mısınız?
Fiyat olarak aşırı uçmamak kaydıyla kaliteli bir Misina marka/modeli arıyorum. 50-100-150 mt civarı alacağım.
Şu zamana kadar çeşitli FlouroCarbon misinalar kullanıyordum. 0,28 Köstek, 0.33 beden şeklinde kullanmak istiyorum.
Ana bedende İp ve Mono misina kullansam da, Bedenlerde Renkli misina kullanımını pek sevmiyorum, kesinlikle şeffaf alacağım.
ben mono misina olarak pelican dozer kullanıyorum. çok memnunum. diğer mono misinalar kadar esnek değil daha sert yapıda. bu sayede istanbulda parmak kadar istavriti bile hissediyordum. bu nedenle ip misinaya gerek duymadım. ayrıca çok sağlam. bizzat test ettim. 0.28 olanı 10 kilo çekiyor (iki tane 5 litrelik su bidonunu kaldırdım defalarca kopmadı). gam olayıda çok az. kısaca birçok misina denedim en çok pelican dozerden memnun kaldım.
floro carbon olarakda berkleyin 0.28 florocarbon misinasını kullanıyorum. gerçek bir florocarbon misina. 10 numara gibi küçük iğneye normalde en fazla 0.20lik misina bağlanır(ne kadar ince o kadar avcı prensibinden dolayı). ben 0.28lik bağladığım halde hiç görünmez olduğu için parmak kadar balıkları rahatlıkla tutuyorum. çekeride 8 kg galiba. iğne olarak mustad(orjinali olmak kaydıyla) ve fudo marka iğnelerden memnunum. özellikle fudo iğneyi 3-4 av boyunca kullanıyorum. ne paslanma ne yamulma ne keskinliğini kaybetmiyor. alırken biraz pahalı alıyorsun ama çok kullanınca ucuza geliyor.

asivolki

Aktif Üye
Adı
VOLKAN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ayrıca yeni surf takımı yapacağım bir kaç ay içinde. bu misina olarak trabucco s-force surf turuncu misinayı deneyeceğim. kullananlar çok memnun olduğunu söylüyor. denediğimde sonucunu yazarım.

i.samay

Aktif Üye
Adı
İbrahim SAMAY
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu sabah levrek ararken piyongadan kalamar çıktı :)

Ali Ş.

Aktif Üye
Adı
Ali ŞENGÜL
Kan Grubu
A Rh Negatif
ayrıca yeni surf takımı yapacağım bir kaç ay içinde. bu misina olarak trabucco s-force surf turuncu misinayı deneyeceğim. kullananlar çok memnun olduğunu söylüyor. denediğimde sonucunu yazarım.
Güzel misina ama çok esniyor kıyı avında çok verim alamadım ben.

i.samay

Aktif Üye
Adı
İbrahim SAMAY
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çok esnek bir misina, vuruşları rüzgarlı havalarda hissedemiyordum.

Fotoğraf yüklemek istiyorum ama boyuttan takılıyor

zıpkıncı

Aktif Üye
Adı
SEFA T.
Kan Grubu
A Rh Negatif
Arkadaşlar 15 kasım Pazar günü İzmir ve çevre ilçelerde yaşayanlar için Karşıyaka bostanlı da tanışma babında toplanacağız. İlgili konu Balık organizasyonu Planlar Arşivi başlığı altında. Katılmak isteyenler yorum atsın lütfen.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Tercihimi Nipon Super Tough 0.28 mm misinadan yana kullandım. Üzerinde 11.7 kg çekeri var yazıyor. Çok yumuşak yada Çok sert değil.
Ana beden için Nippon Ghost gibi FC kaplamalı yada %100 FC gibi sert misinalar tavsiye ediyorum.
Sert misinaların Tasmalama becerisi daha yüksek, kopma mukavemeti daha düşük oluyor.
Büyük balık için Makinanızın Kaloması açık olduğu müddetçe sıkıntı olmayacaktır.
Makina kullanmadan elle avlananlar için iş tamamen tecrübe ve misina alışkanlığına göredir.
Sert misinalar pek gam yapmaz, ama burgulardan kırılma yaptı mı pek düzelmez ordan kopma riski yükselir.
Yumuşaklar fazlasıyla gam yapar ama burguları rahatça düzeltebilirsiniz. Her avdan sonra sıcak suyla tüm bedeni düzeltenler var.

zıpkıncı

Aktif Üye
Adı
SEFA T.
Kan Grubu
A Rh Negatif
Arkadaşlar Çupra/Mercan/Karagöz tarzı dip avlarında özenle seçmiş olduğunuz ve kullandığınız beden/köstek misinalarının markasını yazar mısınız?
Fiyat olarak aşırı uçmamak kaydıyla kaliteli bir Misina marka/modeli arıyorum. 50-100-150 mt civarı alacağım.
Şu zamana kadar çeşitli FlouroCarbon misinalar kullanıyordum. 0,28 Köstek, 0.33 beden şeklinde kullanmak istiyorum.
Ana bedende İp ve Mono misina kullansam da, Bedenlerde Renkli misina kullanımını pek sevmiyorum, kesinlikle şeffaf alacağım.
Ana bedende ip kullanımı balığı hissetmek açısından iyi ama çupra tarzı balıkları tasmalarken handikap.Bende ana bedende ip kullanıyorum lakin ip misinam körelince normal misinaya döneceğim. Bedende floracarbon normal misinalara göre daha iyi onunda handikapı 2-3 farklı avdan sonra bedenin ilk halinden eser kalmıyor. Ben her 2 avdan sonra iğneleri kesip yeni beden yapıyorum. Maruto düz ve çapraz iğneleri(3-4-5 numara) kullanıyorum. Köstekler teknede isem 4 parmak genişliğinde, hırsız yapacaksam 10cm. uzunluğunda bırakıyorum. Floracarbon 0,35 yada 0,40 kullanıyorum. Ana bedeni teknede sorun yapmayacak kadar normalden uzun bırakıyorum.(Esneme payını artırabilmek için). Rastgele.

zıpkıncı

Aktif Üye
Adı
SEFA T.
Kan Grubu
A Rh Negatif
bende karşıyaka da oturuyorum. yeni taşındım. bir organizasyon yapılırsa bende seve seve katılırım. vesileyle tanışmış oluruz.
15 kasımda bekleriz bostanlı at heykelinde buluşuyoruz. saat 15:00 den sonra.