İzmir ve Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa)

Arkadaşlar Merhaba,

İzmir'e istanbuldan yeni taşındım sayılır. İstanbulda her hafta sonu tarabyada avlanmakta idim. Ancak izmir de balıkçı arkadaş çevrem olmadığı için henüz ava çıkamadım ve artık yerinde duramaz oldum. Bu pazar sabah ı kıyıdan olta atabileceğim yerleri araştırdığımda ve bir kaç kişi Ali ağa yı önerdi ancak internette araştırdığım kadarı ile ali ağa da avlanmak yasak mış. Konu hakkında desteğinizi rica ederim.

Karşıyaka Mavişehirde oturuyorum.

Bahattin HOşgeldin Güzel İzmirimize.
Sanırım Surf stilinde avlanmak istiyorsun. Mavişehirde oturman büyük avantaj aslında.
Bence İzmir avlarıyla ilgili olarak Körfez birkaç aya kadar balık dolar. Yaz boyunca mesafeyi baza alarak Mavişehir Bostanlı taraflarında her gece ava çıkabilirsin.
Biraz daha mesafe yapayım şehiriçi istemiyorum dersen Foça civarlarında çok güzel avlak alanları bulman mümkün.
Zamanla İzmir çevresi birçok yere hakim olursun. Ama bence en güzel kıyı evine yakın olan kıyıdır. Bostanlı tarafları şu aralar başlıyor sayılır ama vakti var.
Ayrıca İzmir'de yaygın olan tekne avları ile ilgilenmeye başlayabilirsin.

Merhabalar uzun süredir paylaşım yapmıyordum.
Zaman zaman forumdan arkadaşlarla avlara gidiyoruz ve güzel vakit geçiriyoruz.
Mart ayında fabrika arkadaşlarımla yaptığım avlardan birinde Cem abimizde geldi şeref verdi.
Bu zaman zarfında kendime Okuma Raw II 65 kafa bir makine aldım.
Avlarda kullandığım iğneler Maruto DS4340/1521/9834/9824, Youvella 1307/1300
Ildır avlakları için yoğunlukta Sülünez/Çimçim kullanıyorum. Kalamar ve Sardalya da deniyoruz.
Her iki avdan da 50-60 Parça balıkla döndük, Allah bereket versin... daha iyileri sizlerin olsun.

5 Mart Ildır avından kareler;
30 knot Havada 10,5 mt teknede 9 kişi çıktık aksiyonlu bir avdı...
OA03MA.jpg

Meşhur Kaçaklar da azalsa da biz onları bulduk.
kBb1BJ.jpg

Sabahtan Kovamızın durumu
Rk0bkY.jpg

Teknede gün sonu
YkDjkk.jpg

Ev tepsisinde sergi
y5EA4N.jpg

12 Mart Ildır avından kareler;
7 mt bir teknede 5 kişilik bir avdı. Öğlen kova durumumuz
g8q4oN.jpg

Akşam suyu Mercanlar Çupralar başladı.
A7L03q.jpg

z532n4.jpg

28 cm Karagöz Trofemiz oldu.
Wk06bQ.jpg

Teknede ve Evde sergilerimiz
8ZM98W.jpg

j38vBD.jpg

merhabalar,
Bu pazar günü 8 metrelik tekneyle 5 kişi foçadan çıkacağız. İzmirde ilk balığa çıkışım olacak.

şimdi bana bir tekne kamışı tavsiyesi lazım 2 adet makinem var okuma avenger av65b diğeride okuma revenger pro rvp 45.

Tavsiyelerinizi bekliyorum

Hocam 20 liraya satılan en fazla 1.50 cm çok sert olmayan orta yumuşaklıktaki dolgu kamışlar işinizi görecektir. Şimdiden rast gelsin.

Selamlar; 50 sayfa forumu üşenmedim okudum🙂 Bir İzmirli olarak tabi ki benim de denize büyük ilgim var. Fakat ilgim tamamen yüzmek ,gezmekle alakalı iken şimdi buna bir de balık sevdası eklendi. Aslında küçükken rahmetli babamla çok çıkardık balığa Erdek'ten , 5.75 bir balıkçı teknemiz vardı..Ortaokul sıralarıydı yani çapari falan yapardık,. Şimdi tekrar yazılanları,paylaşılanları okuyunca yine motive oldum kanımızda var demek ki🙂..Fakat sorun o ki ben gayet amatörüm..Henüz bir makine,kamış,olta,takım vs. bir şeyim yok. 1 haftadır tüm makine kamış tavsiyelerini de okudum alacaklarımı netleştirdim kafamda. Fakat olta bağlamayı, iğne takım vs. bunları bilmem, ama iyi bir öğrenciyimdir. Bir avınıza beni de misafir ederseniz hem tanışmak,öğrenmek hem de birlikte güzel avlar yapmayı çok isterim. Balçova'da oturuyorum, iş yerim Alsancak Kıbrıs Şehitlerinde..Görüşmek üzere, ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler🙂

Back