İzmir ve Çevresi Balık Durumu (Çeşme-Urla-Seferihisar-Kuşadası-Foça-Mordoğan-Aliağa)

Kısa süre sonra baya bol raporlar gelecek gibi görülüyor. Rast gele.

Cumartesi yine sabahın köründe kalktık Foça’ya gitmek için. Bir gece önce iş arkadaşlarımla bir yemeğimiz olduğundan biraz geç yatmıştım ancak balık dürtüsüyle yine uyandım sabah 4.45’te. Bünyedeki uykusuzluk ve akşamdan kalma hali eziyete dönüştürdü yolculuğu ama korktuğum gibi olmadı tekneye bindiğim anda tüm rahatsızlıklarım geçti 🙂

Fakat biraz balık olsaydı iyiydi 🙂

Alıkoyduğum balıklar büyük marketlerde çipura diye 🙂 satılan bir kaba lidaki, bir tane de bırakın yemi iğneyi bile yutmuş iskorpit… Aslında iskorpiti iade etmek isterdim ama iğneyi bir türlü çıkartamadım, o yüzden maalesef alıkoymak zorunda kaldım. Yiyenler bilir, filetosunu çıkartınca tavası güzel olur 🙂

İade ettiğim 15’e yakın karagözü saymıyorum, onlar büyüyünce gelecekler 🙂

Bir de yıllardır Foça’da denize çıkmama rağmen hiç görmediğim fakat adının berber balığı olduğunu bildiğim balıklardan da bol bol yakaladık. Hepsi iade edildi, bir kaç tanesi maalesef martı yemi oldu, sanırım vurgun yemişlerdi. Kaptan olan ve balık turlarına çıkan bir arkadaşımızdan bu balıkların olduğu yerlerde trança ve antenli mercan olduğu bilgisini öğrendik ama tatlı heyecan yerini adrenaline bırakmadı 🙂

Bu arada Foça’da sivil deniz trafiğine kapalı olan bir bölge var ancak biz bilmemize ve dubalarla işaretlenmiş olmasına rağmen seyir halindeyken tekneyi kaydırıp yine sadece askeri gemilere izin verilen bölgeye girdik. Galiba biraz beceri eksiliği var bizde de. Asker arkadaşlara hem ilgi ve hem de sabırları için teşekkür 🙂

Yine bol balık değil, bol eğlence oldu… Güzel oldu 🙂

Dosyalar

• IMG-20170415-WA0010.jpg
    IMG-20170415-WA0010.jpg
    39.1 KB · Okunma: 588
  • IMG-20170417-WA0001.jpg
    IMG-20170417-WA0001.jpg
    59.7 KB · Okunma: 643
Bizde sezonun ilk gece avına yine forumdan arkadaşlarla 29 Nisan'da Ildır'a gideceğiz bakalım. Av raporunu ve fotoğrafları yine buradan paylaşırım.

Merhaba dostlar. Mordoğan, çeşme, Dikili çevresinde, deniz suyu cam gibi temiz olan yerlerde ne tür sahteler kullanırsak verim alabiliriz? (gece hangi renk silikon rapala/ gündüz hangi renkler gibi )

Back