Izmirde Balık Tutmaya Başlamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nayrobi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nayrobi

Yeni Üye
Tepki
6
Ödül
5
Merhaba değerli forum sakinleri.

Adım Ömer 23 yaşındayım izmirde yaşıyorum. Hem okul hem iş çok vaktim kalmıyor açıkçası, haftaiçleri öğleden sonra bir iki gün yada hafta sonları sabahtan. Kendime ait yaşıtım yok Bornovada yaşıyorum. Balık tutmaya başlamak istiyorum daha öncesinde şamandıralı takımlarla kıyıdan avlanmıştım Akdeniz sahilinde amatör bir şekilde. Bir kaç avda da makineli takımlar kullandım. Konyada tatlı su avcılığı da. İzmirde sıfırdan alıcam bütün her şeyi. Bu şartlar altında hangi disiplinle başlamamış önerirsiniz? Lrf ilgimi çekiyor ama başlangıç olarak doğru mu bilmiyorum. Avlak yerleri konusunda da çok bilgim yok. Sportif olarak yapmayı planlıyorum tuttuğum balıkları (tabi tutabilirsek ) çantama atma gibi bir derdim yok. Başlangıç için önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum iyi günler

Son düzenleme:
Merhaba Ömer, İzmirde kıyıdan balık avcılıgında genelde hedef balıgımız çupra'dır bu balığı lrf teknıgı ile alma sansın asla yok.çupra için surfcastıng veya spın avcılıgını denemelısın,lrf ile kasım mart ayları arasında sübye,kalamar,levrek alabilirsin şansın bol olsun

Hoş geldin Ömer
Her ne kadar körfezin İnciraltı'na kadar olan bölümünde avlanmak yasaksa da bu yasağı kimsenin takmadığından yola çıkarak sana son derece yakın oldukça büyük bir avlak var diyebiliriz.
Bu bölgelerde Çipura, Levrek ve Minekop yakalandığını görüyoruz. Kimi spin takımla at çek yaparak, kimi yemli takımlarla, kimi makine ve kamış kullanarak kimi de el oltası ile yakalamakta. Bir takım düzerken her işe yaramasını beklemek pek mümkün değil. Bu edenle en azından 2 takım edinmelisin. Bunlardan biri spin diğeri de ortalama 100 gr atarı olan 3,5-4 m arası bir kamış ile buna uygun makine.

Tek bir takım alma durumundaysan Spin takım almalısın. Spinden verim alamazsan, spin kamışla yemli av yapabilirsin.

İşin zevk kısmındaysan kesinlikle lrf derim. Özellikle bulunduğun bölge için birşey diyemem ama İzmir'de çupra dahil bir çok balığı lrf ile yakalayan arkadaşlarımız var. Lrf'de illa ki silikon yada maket kullanmak zorunda da değilsin. Sanırım yaz sonunda yada eylül gibi spin takım ile 3-5 gr gezer kurşun kullanarak kordon'da (pasaport) yemli ile çok güzel çupralar yakalanıyor. Sen bunu canlı yem kullanarak lrf takımı ile de yapabilirsin, çok da zevkli olur. Bunu mırmr için de kullanan arkadaşlar var. Ben bile bu yıl 2 günlüğüne Bursa'dan İzmir'e o zevki yaşamak için gitmeyi planlıyorum.

Merhaba Ömer, İzmirde kıyıdan balık avcılıgında genelde hedef balıgımız çupra'dır bu balığı lrf teknıgı ile alma sansın asla yok.çupra için surfcastıng veya spın avcılıgını denemelısın,lrf ile kasım mart ayları arasında sübye,kalamar,levrek alabilirsin şansın bol olsun

Sedat abi çupra'nın lrf ile alınma şansı neden asla yok. Kendi avlandığınız bölge için mi söylüyorsunuz bunu yoksa genel olarak mı yaptınız yorumu?

Sedat abi çok iddaalı konuşmuşsun 🙂 Mayıs ayından sonra Gündoğdu - Konak arasına beklerim 🙂 Lrf takımı ile geçen sene iş yerimin etrafındaki esnafı doyuracak kadar balık tuttum 🙂

Yeter ki balık kıyıya 20-30 metre yakında olsun inan lrf ile diğer spin yada surf castingcilerden daha fazla balık alırsın lrf ile çupra tutulmaz diye bir şey yok şansında var sen kimseyi takma kardeşim.

Lrf ile çipura alan oluyor İzmir de çok kişide gördüm ama bence spin kamis 3 gr 10gr kurşun yengeç yada mamun kullanmak bence daha güzel sonuç veriyor şimdi izmir korfezi öyle bi cipura yatağı ki her turlu yontemle yemle yakalanıyor bu sıralar deneme yapmaya başlayacaz surf oltalarla şuan kaba lidaki varsa da 80 90metreden yakında değildir boru kurdu yada kırmızı kurt şuan da iş yapacak yemler nisandan sonra surf takımlar çok iş yapmıyor balık çok yakına yanaşıyor ozman spin le avlanin derim ara sırada rapala da kullanıp şansınız varsa doğru yerde olursaniz her turlu levrek te alırsınız 10 g 30g atarli bir spin kamis alın bence en uygun başlangıç olur

Back