İzmir'den Selamlar

Herkese merhaba. Öncelikle kendimi tanıtayım. Seferihisar'a yeni taşındım. Adım Mert, 23 yaşındayım ve makine mühendisiyim. Balığa olan merakım ilk önce Erdek'te başladı. O zamanlar bir hayli küçüktüm fakat yine de iskeleden avlandığımız zamanları hatırlarım. Babamın mesleği gereği sık sık taşınırız. Erdek'ten de Gölcük'e bu şekilde taşınmıştık. Gölcük'te sivillerin giriş izni olmadığı alanlarda avlandık. Etraf sessiz, sivilin giremediği alanlar ile dolu, sakin ve türlü türlü iskeleler..... Aşağı oltanızı sarkıtıyorsunuz, 1-2dk geçmeden tüm iğnelerinize birer balık yapışıyor. Evinize kova kova balıkla dönüyorsunuz. Balık tutmanın zorluğunu da anlattığım kesimden taşındıktan sonra öğrendim. Uzun bir aradan sonra şu an Seferihisar'da, yine denizle beraberim(4-5yıl kadar Ankara'daydım). Balığa olan ilgim arttı. Gidip 1 adet spin seti (okuma alaris 40+ okuma competition 20-50gr), 2adet surf(3.80 ve 4.20 iki kamış, okuma alaris 65 2x) seti aldım. İki sete göre de, girdiğim dükkanlardan ürünler topladım. Kurşunlar, iğneler, bağlama araçları, sahteler, yem ipleri... Fakat şöyle bir sorunla karşılaştım : Balık tutamıyorum : D
3kişi 2gündür balığa çıkıyoruz. İlk gün akşam, ikinci gün gündüz gittik. Bu çevrede olanlar bilir. Akkum plajının orada ve mezarlık önü merasında avlandık. Ben at-çek yaptım, 1 kere bir balık asıldı. Küçük boy bir balıktı. Heyecanla çektikten sonra aslında balık tutmadığımı, kullandığım kaşığın misinama dolandığını ; bu vesile ile yan dönen kaşığın sanki balık varmış gibicesine bir direnç görsterdiğini gördüm. Hiç birimiz bir şey tutamadık anlayacağınız. Surfçüler 1er kez balık kaçırdı o kadar. Daha tekniği bilmediğim için pahalı sahteler vs almak istemedim. Bahsettiğim mezarlık merasına giderken uğradığım bir dükkandan 15tlye yeşil renkli bir kaşık aldım(balık şeklinde, acemiyim adları vs daha tam bilmiyorum). Bu kaşığı da gidip ilk 10dakikada mezarlık merası kayalıklarına taktım. Yedek olarak getirdiğim silikon ile de verim alamadım. Bu aralar balık tutana kadar etrafı dolaşmayı planlıyorum. Araba ile dolaşma imkanım var. At-çek ve surf ile balık tutabileceğimiz, zevk alabileceğimiz yerler arıyorum. At-çek ile hangi balıklar çıkar buralarda, hangi balık için hangi sahte/silikon/rapala kullanılır vs bilmiyorum. Bölgeyi tanıyan arkadaşlar genel olarak (meralar, sahteler, saatler hakkında vs) tavsiye verebilirlerse çok sevinirim. Şimdiden hoş buldum 🙂

Hoş geldin Mert, eskiden olduğu gibi her attığında balık İle dolan iğneler maalesef yok, keşke olsa. Sorularının cevabı forumda mevcut ilk etapta bol bol okuyup balığa gitmek gerekiyor, ilk balık için de insanlar bir hayli bekliyor. Büyük beklentiye girip hayal kırıklığı yaşamamak lazım. Rastgele şimdiden

Hoş geldin Mert, eskiden olduğu gibi her attığında balık İle dolan iğneler maalesef yok, keşke olsa. Sorularının cevabı forumda mevcut ilk etapta bol bol okuyup balığa gitmek gerekiyor, ilk balık için de insanlar bir hayli bekliyor. Büyük beklentiye girip hayal kırıklığı yaşamamak lazım. Rastgele şimdiden
Hoş bulduk. Dediğiniz gibi bilgi edinmek gerek şu an en büyük sıkıntıyı mera ile yaşıyorum sanırım. Farklı kaynaklardan Seferihisar meralarına bakmaya çalışıyorum, gidiyorum 1 tanesine ama kimsecikler yok. Ya çok saçma bir saatte çıkıyorum ya da insanlar başka yerdeler(veya artık burada balık tutan kalmamış : D)

Back