Merhaba Tezcan kardeşim, Güzelbahçe hariç dediğin bölgelerde balık avı yasak. Soruna gelecek olursak balık avından beklentin burada belirleyici olacak. Eğer yukarıda söylenen gibi oltamı atayım kenarda çayımı kahvemi içeyim yada mangalımı yakayım dersen surf senin için daha iyi olur. Yok ben oltamın başında duracağım belki atçek levrek avı yapacağım diyorsan spin kamış senin için daha uygun.Hoşbuldum
Başka bir konu açıp rahatsız etmemek adına İzmir’de lrf yapanlardan bilgi rica edicem.
Ben lrf yapmak istiyorum. 1-14 gram atar aralığında orta sertlikte 2 2.40 arasında bir takım kurucam fakat bu takım İzmir’e uygunmudur bilmiyorum. Sahil kesiminde ( Konak Göztepe Güzelbahçe) de av yapıcam buralara uygunluğu nedir acaba.
Ben gittiğim mera uygunsa genelde iki surf kamış atıp yanda biraz spinle vakit geçiriyorum. Yorulunca ya da sıkılınca spini de hafif kurşunla 30-40 mt civarına atıp beklemeliye çeviriyorum. Bu da senin için bir alternatif olabilir.
Yok ben eğer tek olta alacağım nasıl avlanacağıma da karar veremedim dersen spin tavsiye ederim, hem atçek hem de çok uygun olmasa da hafif kurşunla kısa mesafe atıp beklemeli yapabilirsin. Güzelbahçeye gideceksen suyun soğuk olduğu zamanlarda kalamar da deneyebilirsin.