İzmir'den Selamlar

Herkese Merhaba ismim Halit

Öncelikle aranızda olmaktan çok memnunum gruba izmirden yeni katıldım. Merak ettiğim bir konu hakkında danışmak istiyorum sizlere. Teknemde manuel bir livar var suyunu kendim koyup boşalttığım bunu livar pompası kullanmadan canlı livara cevirmek istiyorum nasıl bir yol izlemem gereklidir daha önceden yapan tecrübe eden oldumu acaba bu konuyu. şimdiden desteğiniz için teşekkürler.

Öncelikle aranızda olmaktan çok memnunum gruba izmirden yeni katıldım. Merak ettiğim bir konu hakkında danışmak istiyorum sizlere. Teknemde manuel bir livar var suyunu kendim koyup boşalttığım bunu livar pompası kullanmadan canlı livara cevirmek istiyorum nasıl bir yol izlemem gereklidir daha önceden yapan tecrübe eden oldumu acaba bu konuyu. şimdiden desteğiniz için teşekkürler.
bu videoyu izlemeni öneririm. Genelde uygulanan yöntem bu şekilde oluyo.

Tekneniz sürekli suda mı yoksa römork ile mi atıp çekiyorsunuz? Tekne üreticileri pompa olmadan, teknenin altına bir delik ve su hattına yakın bir yere bir delik daha açarak doğal sirkülasyonlu bir sistem yapıyorlar. Tekneyi karaya alınca otomatikman boşalıyor zaten, suya atınca eğer kapağı açarsanız livara su doluyor, fazla suyu sürekli olarak üst delikten atar. Ama sağı solu delmeden basitçe biraz hortum ve teknenin aküsünün yardımıyla sürekli olarak livara doldurduğunuz su devirdaim yapsın isterseniz linkteki pompayı incelemenizi öneririm. Yorumları çok iyi, yaşatma için iyi iş görür diye düşünüyorum. Tekne serpinti ile su alsa ya da tahliyeyi açık unutursanız su alsa bile bu suyu da aynı pompa ile hızlıca boşaltabilirsiniz. Bence her teknede bulundurulmalı. Biraz hortum, giriş ve çıkış uçlarına bağlanacak ve bir de kabloyu biraz uzatıp uçlarına akü kutup başları için kıstırma ile çantada bulundurulabilir.

(link) Linkte kullanım videosu da var.

Selamlar, İzmir'de yaşıyorum. Kıyıdan, denizden, fırsat bulduğum ve uygun olan her şekilde balık yakalamaya çalışıyorum. Çok zarar görmediyse denize iade ediyorum. Herkese de rastgele diyorum. 🙋‍♂️

Selamlar, İzmir'de yaşıyorum. Kıyıdan, denizden, fırsat bulduğum ve uygun olan her şekilde balık yakalamaya çalışıyorum. Çok zarar görmediyse denize iade ediyorum. Herkese de rastgele diyorum. 🙋‍♂️
Merhaba, hoşgeldiniz. Bir gün bir yerlerde mutlaka karşılaşırız o zaman, ben de İzmir'deyim. 🙂

Selamlar,

Ben Batuhan, İzmir’deyim. Uzun zamandır merakım vardı, sonunda spin ve LRF takımını toparladım, denemelere başlayacağım. Yeni sayılırım ama eskiden göllerde, barajlarda kasnakla atmışlığım, sazan çekmişliğim de var tabii. 🙂
Burada hem tecrübelerden faydalanmak hem de İzmir kıyılarında denk gelirsek beraber avlanmak isterim. Ayrıca İzmir için güncel bir WhatsApp grubu varsa dahil olmak da isterim.

Rastgele!

Back