Iznik Gölü Levkit Avı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ediko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ediko

Üye
Tepki
184
Ödül
38
Merhaba,
İznik gölünde yaptığmız Levkit avı.
Keyifli seyirler

<iframe width="560" height="315" src="
" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Tebrikler, harika aksiyonlu bir av olmuş. yanlış anlamadıysam sadece yakala bırak yaptınız. (eti lezzetli olmayan bir balık mı ? )
Bu Levkit balığı tam olarak nedir ? keşke yakın çekim detay foto yükleseydiniz.
kıyıdan avı mümkün mü ? derinlerde mi bulunuyor genelde ?
aksiyonu için avını yapmak isterim bende.

Gemlikte yaşıyorum iznik gölüne 15-20 km mesafedeyim iznikte atçek ile böyle balık alındığını bilmiyordum, kıyıdan denemek isterim doğrusu

Tebrikler, harika aksiyonlu bir av olmuş. yanlış anlamadıysam sadece yakala bırak yaptınız. (eti lezzetli olmayan bir balık mı ? )
Bu Levkit balığı tam olarak nedir ? keşke yakın çekim detay foto yükleseydiniz.
kıyıdan avı mümkün mü ? derinlerde mi bulunuyor genelde ?
aksiyonu için avını yapmak isterim bende.

Gemlikte yaşıyorum iznik gölüne 15-20 km mesafedeyim iznikte atçek ile böyle balık alındığını bilmiyordum, kıyıdan denemek isterim doğrusu

Merhaba,
Levkit balığı Akbalık olarak ta geçiyor. Sanırım Sazangillerden bir balık türü. Tadı çok güzel ( bir sefer yemiştim). Biz genelde yakala bırak avcılığı yapıyoruz. Kıyıdan mümkün ama yanınızda yeterince Jig olması gerekiyor. Gölün yapısı itibari ile çok kayalık, haliyle takılma büyük sorun. Biz kıyıdan at çekle başlamıştık ancak çok jigimiz gitti ( Yaklaşık 20 jig kopardık ) . Derinlerde balık daha iri ve popülasyon fazla.

Rastgele

Merhaba,
Levkit balığı Akbalık olarak ta geçiyor. Sanırım Sazangillerden bir balık türü. Tadı çok güzel ( bir sefer yemiştim). Biz genelde yakala bırak avcılığı yapıyoruz. Kıyıdan mümkün ama yanınızda yeterince Jig olması gerekiyor. Gölün yapısı itibari ile çok kayalık, haliyle takılma büyük sorun. Biz kıyıdan at çekle başlamıştık ancak çok jigimiz gitti ( Yaklaşık 20 jig kopardık ) . Derinlerde balık daha iri ve popülasyon fazla.

Rastgele

Bilgilendirme için tşk.
Balık genelde dipte mi peki ? bombardo arkası az dalarlı sahteler ile iş yapabilir mi ?
siz hep jig mi kullandınız ?

Erdinç bey harika bir av olmuş, sizi ve ekibinizi canı gönülden tebrik ediyorum. Avda kullanılan ekipmanlar ve av tekniği hakkında biraz daha bilgi verebilirseniz cok sevinirim. Balık şekil olarak tatlı su kefaline (kasna) çok çok benziyor ama anladığım kadarıyla avı ve avdaki aksiyonu oldukça farklı. Bir de bu balik genel olarak bu sonbahar-kış aylarında mı av vermektedir acaba?

Back