Jig için örgü ip Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan onr07
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

onr07

Yeni Üye
Tepki
8
Ödül
5
Merhabalar Antalya da Tekne den 40 ila 50 metre aralarinda mercan barbun lokum izmarit vb baliklarin avini yapmaktayim.Fakat son gunlerde avlandigim diger arkadaslarimla jig teknigi ile avlanmaya karar verdik.Bunun icin okuma azores blue 6500 makinem mevcut.Bu makine icin kamış ve orgü ip tavsiyesi istemekteyim.Herhangi bir ip olsa olurmu yoksa ozellligi varmidir ? Kamis icin butcem 200 250 tl civari.(ikinci elde bulabilirim).Yardimlariniz icin simdiden tesekkur eder sordugum soruda egerki tabirlerle ilgili bi yanlislik olduysa tecrubesizligimden affiniza siginirim.Saygilarimla

Aramıza hoşgeldiniz Onur kardeşim.
Jig için ip tavsiyem ucuz ama memnun kaldığım bir model (link) Sadece kullanmadan önce 60 derece suda 5-10 dakika bekletip bir bezle sıkarak sarım yapın. Acayip boya salar. Solduktan sonraki rengi harika olacak. Çeker konusunda uygun düğümlerle korkmadan kullanabilirsiniz. Uçta 50 libre 5-6 metre Fluorocarbon tercihen kullanabilirsiniz.
Kamış olarak seçenek çok, ancak muhtemel (Akya) büyük ve mücadeleci türler için önerim Penn Squadron 50 lbs.
Yok daha hassas ve hisli bir kamış olsun ,nisbeten daha hafif avlar içinde kullanayım derseniz. N.S. KN LIGHT GAME B-682RM 2.03M 80-200GR W:143G N.S BLACK HOLE Jigging Kamışlar | Hedef Balıkta Bu kamışla shorejig de yapılabilir.(Her iki kamışta bütçenizin üst sınırında alınabilir.) Başlangıç için ucuz ve iş görebilecek, yüzlerce alternatif var. Ancak orta seviyede bir başlangıç için çıtayı daha altta tutmayın derim.

Abi hoşbulduk Açıklayarak cok guzel örnekler vermissin ipi ali exp den alacaktim kastkinkg mega 8 274 metre 44 tl fakat soyledigun ipten sonra gerek olmadigini dusunuyorum 0.40 yada 45 kullanacagim lotusta.

Abi hoşbulduk Açıklayarak cok guzel örnekler vermissin ipi ali exp den alacaktim kastkinkg mega 8 274 metre 44 tl fakat soyledigun ipten sonra gerek olmadigini dusunuyorum 0.40 yada 45 kullanacagim lotusta.
Makinan 0.45 ten 200 metre alır .Eğer en fazla yarısını kullanır, yarısını mücadeleye bırakırım diyorsan ne ala .

hocam öncelikle makineniz tuzlu su kullanımına uygun. Jig tekniğini de uygun. orta sınıf parasının hakkını veren bir makine.ben bu makineye jig kamış alacak olsam içi dolgu ve kısa (max 180 cm) kamış tercih ederdim. misina olarak kullanacağınız derinlik ve çekeceğiniz balıkların ağırlığına göre düşünmek gerekiyor. sufix , berkley ,daiwa , power pro gibi bilindik markalardan uygun kalınlıkta 100 metre alıp makaranın altını da ucuz dacron ip ile doldururdum.

Ustad Ben kamış olarak yukarida da bi abimin bahsettgi penn squadron rating 50 ld yada ryobi safari 40 - 80 lbs yi tercih etmeyi dusunuyorum.Aklimda suan bu ikisi var ama bu fiyatlarda baska onerilerede herzaman acigim.Sufix kullanip memnuniyetsiz olan yok denecek kadar az.ama butce meselesi tabii ki yine başka bir oneri olan lotus un 8 orgu bir ipi mevcut.50 tl 300 metresi 0.40 olarak buda başka bi secenegim.

Hocam Penn ve ryobi için söylenecek söz yok. Bütçenize uygunsa kesinlikle alın derim. 350- 450 tl diyor internet fiyatı. daha ekonomik bir kamış düşünürseniz şu üründe güzele benziyor. (link) boşa çıkan fladen kamışı da bana gönderebilirsiniz 😉

Hocam bir de her 10 metre de renk değiştiren iplerden alırsan derinlik konusunu çözmüş olursun.

Back