Senihcan nikili kardeşim. Baktığın dolar kuru ile şimdiki fiyat 556 doların tl karşılığı 1495 yani benim dediğim fiyattan biraz fazla. %20 gümrük 300 tl kargo ücretini tam bilmiyorum ama japonyadan buraya en az 50 $ yani en az 135_150 tl gibi bi fiyat bu fiyatlara bakatsak bile fiyatı 1950 gibi bi fiyat yaparki bize getiren abim makineyi ordan kaça aldı nasıl anlaştı bilmiyorum. Ama 2050 gibi bi fiyata bize geldi. Kargo ücretini bilmiyorum. Zaten makine beraber getirttirdiğim abimin. Söylemiştim daha tam olarak kesin satmak istediğimiz fiyatı konuşmadık. Ama en az ya 2000 yada 1900 tl gibi bi fiyata satarız diye düşünüyorum. Şimdi gelelim diğer konulara Shimano stellala 8000 modeli aşırı ağır olduğu için genelde sahil balıkçıları tarafından tutulmuyor bu yüzden japonya ile aşşağı yukarı kafa kafaya gidiyor. Bizim sıcak fırsatlar bölümünde değindiğim fliegen makinenin dışında bir örneķ daha Daiwa 14 surf basia gri 2014 model 8 bilyalı makineden bahsediyorum. Satıcılarda 2700 tl. Gibi bi fiyatla satılıyor. 2. Ele gelince dragsız modelleri bile 1500 tl. Gibi bi fiyata satılıyor ki draglı sıfırını modelini ilanda ďüşünürseniz onada 2200 gibi tahmini bi fiyat istarler diye tahmin ediyorum. Şimdi bu daiwa modelininde japonyada 1100 tl karşılığı bi fiyata satıldığını ve shimano makineninde orada bu makineden pahalı 400 tl kadar fiyat farkı ile satıldığını düşünürsek bu makineye 2100 tl fiyat yazsamak bana göre çokmakul bi fiyat olur diye düşünüyorum. Kaldıkı orada bu fiyata satılan bi makinenin balık marketlerine ne zaman geleceğini ve bu fiyatta bi makinenin buralarda kaça satılacağınıda sizin taktirinize bırakıyorum.