jig makinası tavsiyesi..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Timsah
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Senihcan nikili kardeşim. Baktığın dolar kuru ile şimdiki fiyat 556 doların tl karşılığı 1495 yani benim dediğim fiyattan biraz fazla. %20 gümrük 300 tl kargo ücretini tam bilmiyorum ama japonyadan buraya en az 50 $ yani en az 135_150 tl gibi bi fiyat bu fiyatlara bakatsak bile fiyatı 1950 gibi bi fiyat yaparki bize getiren abim makineyi ordan kaça aldı nasıl anlaştı bilmiyorum. Ama 2050 gibi bi fiyata bize geldi. Kargo ücretini bilmiyorum. Zaten makine beraber getirttirdiğim abimin. Söylemiştim daha tam olarak kesin satmak istediğimiz fiyatı konuşmadık. Ama en az ya 2000 yada 1900 tl gibi bi fiyata satarız diye düşünüyorum. Şimdi gelelim diğer konulara Shimano stellala 8000 modeli aşırı ağır olduğu için genelde sahil balıkçıları tarafından tutulmuyor bu yüzden japonya ile aşşağı yukarı kafa kafaya gidiyor. Bizim sıcak fırsatlar bölümünde değindiğim fliegen makinenin dışında bir örneķ daha Daiwa 14 surf basia gri 2014 model 8 bilyalı makineden bahsediyorum. Satıcılarda 2700 tl. Gibi bi fiyatla satılıyor. 2. Ele gelince dragsız modelleri bile 1500 tl. Gibi bi fiyata satılıyor ki draglı sıfırını modelini ilanda ďüşünürseniz onada 2200 gibi tahmini bi fiyat istarler diye tahmin ediyorum. Şimdi bu daiwa modelininde japonyada 1100 tl karşılığı bi fiyata satıldığını ve shimano makineninde orada bu makineden pahalı 400 tl kadar fiyat farkı ile satıldığını düşünürsek bu makineye 2100 tl fiyat yazsamak bana göre çokmakul bi fiyat olur diye düşünüyorum. Kaldıkı orada bu fiyata satılan bi makinenin balık marketlerine ne zaman geleceğini ve bu fiyatta bi makinenin buralarda kaça satılacağınıda sizin taktirinize bırakıyorum.

Shimano twinpower'ın eki modelinin avrupa versiyonları dediğiniz gibi 1600 tl gibi fiyatlara satılıyor. Ama şuda bi gerçek jdm modelleri avrupalardan nedendir bilmem daha kaliteli bu yüzden bu hesaplara ve burada satılan eski jdm modelinin fiyatının pahalı olmasını ben çok yadırgamıyorum. Çünkü bu eski makinenin gelişi sizin hesabınızı baz alırsak zaten o zamanda 1850 tl. Satıcınında olta malzemesi satan yerlerinde buna biraz kar koyması bana göre normal geliyor.

Shimano twinpower'ın eki modelinin avrupa versiyonları dediğiniz gibi 1600 tl gibi fiyatlara satılıyor. Ama şuda bi gerçek jdm modelleri avrupalardan nedendir bilmem daha kaliteli bu yüzden bu hesaplara ve burada satılan eski jdm modelinin fiyatının pahalı olmasını ben çok yadırgamıyorum. Çünkü bu eski makinenin gelişi sizin hesabınızı baz alırsak zaten o zamanda 1850 tl. Satıcınında olta malzemesi satan yerlerinde buna biraz kar koyması bana göre normal geliyor.
Hocam öncelikle beni yanlış anlamayın inşallah istediğiniz fiyata satılır . Kargo ücreti neden okadar fazla ödediniz onu çözemedim toplu halde geldiği için heralde . Ben daha önce makine getirttiğimde bu sene 20 dolar gibi bir ücret verdim ama tek makine geldi başka ürün yoktu yanında . JDM makine ile diğerlerinin farkını Bülent abim (horozbina) bana anlatmıştı . Makinelerin hepsi malezya veya çinde birleştiriliyor . Ama Japonya da müşteri memnuniyeti çok önemli ve ciddi yasalar var . Eğer jdm yani japon piyasasına sunulacaksa parçalar tek tek kontrol ediliyor ve öyle birleştirileceği ülkeye gönderiliyor. Daha sonra gelen ürün en ufak ayrıntısına kadar incelenip Japon piyasasına öyle sürülüyor. Japonya da işçilik pahalı olduğu için tamamen aynı parça ve malzemelerden üretilen ürün Japonya da avrupaya satılan üründen daha pahalıya mal oluyor . Türkiye de fiyatlara gelirsek olması gereken Avrupa pazarı fiyatlarıyla maksimum %10 oynaması . Türkiyeye gelen ürünler avrupa pazarına verilen fiyatla aynı , Avrupada vergi uyguluyor Türkiyede oranlarını tam bilmiyorum ama burada eğer bir şeyin fiyatı abartı ise satan firma fena bir kar payı koymuş demektir . Shimano'da bu biraz önlendi ama malesef Shimano Avrupa ürünlerinde bazen makinelerde problem olabiliyor . Yakınen tanıdığım bir abimin aldığı jig makinesi fabrika çıkışı tamamen yağsız geldi ...

Estafurullah senihcan kardeşim. Kardeşim dedim yaşınız benden büyükse kusuruma bakmayın. Yanlış anlaşılacak veya kızacak bişey yok. Biz abimize makineleri getittirdik hesabı kitabı o daha iyi biliyor ama bize gelen fiyat belli piyasada satılan eski modelin fiyatı belli. Tamam biz bi balık market ğibi bu makineyi satamayız eski modelin jdm olanı balıkmarketlerde 2200 tl gibi bi fiyata saltıldığını ve bizim aldığımıź yeni modelin bana göre bu makineden iyi olduğunu baz alıp ve eski modelden japoyada daha pahalı olduğunu düşününce vede buraya getirmenin ne kadar meşevkatli ve gelen makinenin sağ salim gelmesini düşününce bence makinenin değeri 2100 tl eder. Avrupaya bile daha yeni dağıtılan bu modelin Balıkmarketlere geldiğinde tahminen eski ve yeni modelin japonya fiyat farkını baz alınca bana göre eski model jdm gibi 2200 değilde 2400 gibi bi fiyatlara satılacağını tahmin ediyorum. Makinenin özelliklerinie kısaca bakacak olursak 28 kg drag/hagane consept sağlamlaştırılmış gövde dişliler ve x-ship/94 cm sarım/%20 yüksek ana dişli/topuz kol. Ve su geçirmez yıkanabilir gövde. Eksi özellik ise eski modelden 30 gr daha ağır. Bu özellikleride baz alırsak eski jdm modele verilen fiyatın altındaki bi fiyata getittirdiğimiz bi makineyi bence alıcı çiķar ama zaten bu kararı verecek olan benim abim. Daha öncede demiştim daha makineyi ilana kaç tl'ye ilana koyacağımız belli değil. Ama benim fikrim sıfır yeni model bi makinenin eskisinden daha iyi olduğunu ve 100 tl alt fiyatında olduğunu düşünunce bana bu fiyat makul gibi geliyor. Taktir siz hobidaşlarımın. Hayırlı akşamlar.

İlana koymaya karar verdiğimde detaylı resimleri sizlerle paylaşıcam.

27930ab358b4eba16843be5f3420be84.jpg
94659f1e31b4692062ed1e49279eab9d.jpg
6e3f2f1c45e3b9c07e5b21f4fd966013.jpg
3a0a86d16a2a6ea1bf57bf0a18b087d6.jpg
2c9116020bdd95b8854acd5498de63e9.jpg
fc1f602075c359bc00e0e6c27510eee7.jpg
4c12635f1db70d0d0b2fb44a6cea9642.jpg

Bu tarz makinelerden pek anlamam ama kuzu gerçekten güçlü ve kaliteli bi makine gibi görünüyor. Timsah nikli kardeşim bol balıklı güzel günlerde kullanın. Çok güzel bi makine. Daha çıkrık tarzı makine kullanmak nasip olmadı ama bizim buralarda bu makineyi kullanmayı gerektiricek balıklar olsa sizden tavsiyeler alırdım. Güle güle kullanın.

çıkrık gibi düşün ama kafa altta bundan sonra başka makina almam alacak üst seviye yok dedirticek bir güzellikte aşık oluyor adeta insan ..
kıbrısa gidince deepdrop ,, jig ve hafif sırtı için kullanacağım hakkını vereceğinden eminim binlerce video larını izledim çünkü .. beni en çok cezbenden ise jig makinaları normal surf makinası tipi olduğunda çıkrık tarzı makinalar ile kıyasta hep kaybetmiştir.. çıkrık tekniği jig kamışlarında hep üstte surf kamışlarında ise altta bunlar s ve b olarak değişir.. uzun zaman surf tarzı makina kullandıktan sonra makina yukarda kullanmak biraz garip geldi.. uzun zaman araştırma ve usta abilerimizin tavsiyesi sonucu bunu buldum s stilinde ve çıkrık modu ... akdenizde kıbrısa gittiğimde orada bakalım nasibimizle neler çıkıcak kısmet .. ama büyük ihtimal bol bol tuttuğum temizlediğim balon balıklarının resimlerini sizlerle paylaşırım

Bunu internette yurt dışında sahilden surfcasting olarak kullanan ve uzak mesafe atışı yapan makine modellerine benzettim. Doğrumudur.

Back