Jig renk ve desenlerine göre hedef balık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tailofcat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tailofcat

Üye
Tepki
70
Ödül
23
Merhaba arkadaşlar. Bu konuda bir fikir beyan edeceğim ancak yine kendi tecrübelerim ile olacak bu. Ve sizin bilgilerinizden faydalanmak isterim. Ben daha çok zebra desenli sırtı veya karnı pembe ya da sarı/turuncu boyalı jigleri kullanıyorum. Çift asist iğnenin birisinde de 5cm lik silikon ahtapot oluyor ve bu ahtopotta jigin renklerine zıt bir renk oluyor. Kullanmayı en sevdiğim jig rengi gold pink zebra ve lemon back. Kendi avlarımda gördüğüm sarı ve turuncu rengin taş balıkları (lagos, züber, orfoz) üzerinde etkili olduğunu gördüm. Akya ise pembe renge karşı ilgili ve iştahlı gibi duruyor.

Ancak ortamlarda gördüğüm ve konuşulan jig seçimi esnasında jig şekli ve rengi için avlandığın denizin balıklarına en benzeyeni kullan diyorlar. Mesela sardalyaya en çok benzeyen jigin daha performanslı olacağı söyleniyor. Genelde jigin renginin birşey ifade etmediği daha çok jigin şeklinin ve aksiyonun önemli olduğunu savunanlarda var. bu konularda fikirlerinizi ve tecrübelerinizi merak etmekteyim.

Hocam Markos Vidalis diye bir youtuber var, o da ege'de jig avı yapıyor genellikle. O da sıklıkla baraküda, sardalya, uskumru renkleri tercih ediyor, gündüz av yaptığı için natürel renkleri seçtiğini düşünüyorum. İzlemesi keyifli videoları var, belki faydası olur.

Güneşli havalarda Çakar’ı olan pembe ve lacivert jigler
Parçalı bulutlu havalarda yine çakarlı pembe renkler
Kapalı havalarda pembe veya uv li limon tercih ediyorum
Jigparanın short modeli en verim aldığım Jig 60 gr balık hep düşüşte basıyor pek çok rengini kullandım en berim aldığım yukarıda bahsettiğim renkler
Bahsettiğim avlar tekne için geçerli
Uzun bir sert jerk Jig düşerken bir tur sarım
Zebra desenlerden hiç verim alamadım sabahtan öğlene kadar av yapıyorum
Benim av yaptığım meralarda taş balığı yok
Yazılı torik uskumru iri istavrit lambuka avları yapıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back