Jigging Kamışı Seçimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan QuErorZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

QuErorZ

Üye
Tepki
54
Ödül
23
Arkadaşlar maximum 250 liralık, 100-150 gramlık jigler ile tekneden kullanabileceğim bir kamışa ihtiyacım var.

Bazı kamışlarda gr değil de lb verilmiş atar olarak. Fakat anlayamadım.

Kamış tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleme:
lb değeri genelde çeker anlamında veriliyor diye biliyorum kamışta kullanacağınız ipin çeker değeri lb libre demek 1 libre = 453.5 gr. Bir de nasıl bir kamış alacaksınız casting mi ? spinning mi ? jigginge uygun makaranız var mı ? çıkrık makaranız mı var yok sa normal makara mı ? hedef balıklarınız neler ? kullanacağınız derinlik ne kadar ? vs. bunlar kamış seçiminde önemli hususlar bu hususları da yazarsanız arkadaşlar size daha iyi yardım edeceklerdir.

Son düzenleme:
İbrahim Bey çok teşekkürler.

1- Jigging için güzel bir spinning makinam var 8000 kafa
2- Hedef balıklarda üst limit 40 kg Akya 🙂
3- En fazla 60m derinlik

Casting mi spinning mi derken bait castingi kastediyorsanız makinam spinning olacağı için kamış da öyle olur herhalde.

Hamdi Abi bunun bir hafifi var. 80-180 gr olanı. En geç yarın kargoya yetiştirebilirseniz sipariş vereceğim. Jigglerimin en ağırı 150 gr. 250'lik kamış mantıksız olur.
Evet bugün çıkar kargo.

Hamdi Abi bunun bir hafifi var. 80-180 gr olanı. En geç yarın kargoya yetiştirebilirseniz sipariş vereceğim. Jigglerimin en ağırı 150 gr. 250'lik kamış mantıksız olur.
Pardon yanlış anlamışım. Bir hafifi yok malesef.

Back