Jigging

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mert A.
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Mert A.

Yeni Üye
Tepki
19
Ödül
5
Merhabalar herekese çupra mercan karagöz tipinde avlara uygun bir tekne kamışım ve makinam var zamanında almıştım şuana kadar da sapasağlam dayandı. Ancak daha sonra yine bu tarz bir kamış ve makinayla jig avı yapan bir abiye rastladım 2 tane iri balığı yakaladı bununla.
Tabi ki jigginge özel üretilmiş ekipmanlar çok daha avantıjlıdır ancak benim kullandığım tipte mercan karagöz avları için uygun olan bir ekipman jigging tarzı avcılıkta işe yarayabilir mi veya yine benzer olarak dibe bırakılıp çapari yapılabilir mi ? Şimdiden teşekkür ederim..

Jig disiplini farklı bir disiplindir....malzemeleri farklıdır ona uygun malzeme kullanmak zorundasın eğer elindeki malzameler uygunluk gösteriyosa hafif jiglerle deneyebilirsin

Jiglerin düzgün salınım yapabilmesi için bu işe uygun esneklikte kamışlara ihtiyaç duyar.
Elinizdeki tekne kamışı nedir, nasıl bir şeydir bilmeden yorum yapmak zor.
Çok sertse speed jig tarzı avlanmaya izin verebilir. Kamış kadar makine de önemli bir aktör jig avlarında. Genellikle yüksek devirli makineler tercih edilir.
Bunlar ideal şartlar için gerekli olan koşullar olsa da elinizdeki takımla jig kullanılamayacağını söylemek de doğru olmaz.
Jiglere çok yatırım yapmadan elinizde var olanlarla denemeler yapmak buradan cevap beklemekten çok daha doğru sonuçlar verecektir.

Şeref abi merhaba öncelikle teşekkür ederim cevabınız için dikkate alacağım söylediklerinizi. Ancak beni mutlu eden şey genelde balıkçılıkla ilgili doğru yolu bulmaya çalışanlara sürekli yardımcı oluyor olmanız kilit noktalarda yardımınızı esirgemiyorsunuz bunun içinde ayrıca teşekkür ederim.

Merada balık varsa jigi düz sarımda bile alabilir, balık yoksa isterse en pahalı ekipman olsun fayda etmez.

Stile uygun avlanma ise balığın isteksiz olduğu zamanlarda doğru aksiyon ve kandırıcılarla balığı cezbetmenizi ve sizin de daha keyifli avlanmanızı sağlar.

Şimdi biri çıkıp çakmağa iğne takıp el oltasıyla at çek yaparak tutacağım dese, biz güler geçeriz. Ancak bu arkadaş elinde balıkla çıkıp saatlerce pahalı setlerle denizi döven bizlerin yanına gelse durup üstün tecrübelerinden faydalanmaya çalışırız değil mi 🙂

Back