Kabatepe Dev Sarıkuyruk(kuzu)avımız

Vedat Abayoğlu

Daimi Üye
Tepki
199
Ödül
63
Değerli Üyeler

Ogün müthiş bir gündü.

Gökçeada,Bozcaada arası bir yerlerde,hemen,hemen 10-15 dakika aralarla jiglerimize 3 adet,tahminen videoda görülendende iri olabilecek 3 dev Sarıkuyruk(Amberjack)vurdu.

Maalesef bunlardan iki tanesini,uzun mücadelelerden sonra,öncü misinalarımızın dayanamaması nedeniyle kaybettik.

Nihayetinde misinalarımız takviye ettik,öncü misinalarımızı daha kalınlarıyla takviye ettikten sonra,videoda görülen devi dışarı alabildik.

Olayın heyecanından bu safhalarımızı videoya alamamış olsakta,nihayetinde biraz daha soğukkanlı davranabilip hiçolmazsa birisini çıkarabildik.

Bu arada maalesef bir tanesi benim makaramın dişlisini sıyırdı ve kullanılamaz hale getirdi.

Ama Sinanın Twin Power'ı dayandı.

Balığı Sivriceye arabamın arkasında getirdim.Sabah bağaja zor sığdırdığım devi çıkarırken nerdeyse bir kova dolusu,yediği balıkları dışarı çıkardığını gördüm.

Bu haliyle bile 42,5 kg gelmiştir.

İlk ıslak ve midesi dolu halde tartabileydik sanırım 50 kg'a yaklaşık gelebilirdi.

Kullanılan Makara ve Jigler,Shimano,Okuma ve Daiwa 9S 9 makaralar,Jigging Master,Maria, Pink Blue jiglerdir.

Jig ağırlıkları 250 ve 320 gr dı.,

Bu avımızı değerli kardeşim Süleyman-Tekadam kardeşime ithaf ediyorum.

Umuyorumki onunla Saroz sularında benzerlerini ve hatta daha irilerinide yakalayabileceğiz.

Sevgi ve saygımla kalınız.

İyi seyirler

Hey maşallah. Bu ne böyle ya. Tosun gibi birşey bu. Tebrikler. Muhteşem bir trofe olmuş.

one abi öyle maşallah şimdi allah daha büyüklerini rast getirsin diyeceğim ama bunun daha büyüğü var mı bilmiyorum 🙂 süper bir av olmuş

Çok güzel bir Trofe! Tebrikler. Şansınız bol olsun. Çok güzel bir anı olmuş.

Çok güzel bir balık.Hakikatten derya kuzusu.Tebrikler..

Vedat abi; yine harikalar yaratmışsın. Saygılarımla. Ayrıca senin Kasım ayında süper çupra yapıyor demende kulaklarımdan gitmiyor. Keşke fırsat bulup kaçsak 🙂

Maşallah maşallah maşşaalllaahhhh.... Nasıl bişeydir bu ya...

Elinize emeğinize sağlık... İmrendim....

Allah herkese nasip etsin böyle bir trofeyle uğraşmayı...

Back