Kafamda deli sorular

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dgkndmr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dgkndmr

Yeni Üye
Tepki
11
Ödül
5
Öncelikle Herkese Selamlar ,

Forumu çok detaylı olmamakla birlikte inceledim fakat tam net bir bilgiye ulaşamadım açıkçası,bu işte master yapmış arkadaşlardan yanlış bir şey yapmamak için yardım istiyorum.

Bu hobiyi şimdilik sadece Üsküdar-Çengelköy-Kuleli-Emirgan gibi sahilden yapacağım yani tekneyle açılıp yada gölde falan balık tutmayacağım ona göre öneride bulunursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

1.90 boyunda 110 kg ağırlığındayım ( Olta önerisi açısından belki ihtiyaç olur diye yazdım 🙂 )

Sorularım şu şekilde ;

1. İnternetten araştırdığım kadarıyla olta ve balık tutma teknikleri farklı farklı Spin,Surf,Jigging,LRF denilen teknikler var ben hangisine yönelmeliyim . Yukarıda da belirttiğim gibi şuan sadece sahilden oltamı atıp balık tutmaya çalışacağım . ( İstavrit,Çinekop gibi balıklarında peşinde olacağım. )

2. Hangi boy kamış hangi özelliklerde makine önerisinde bulunursunuz açıkçası bu hobiye yeni başlayacağım için ne alırsam alayım belli bir süre sonra yetersiz kalacak ortalama herşeyiyle 500 TL'yi geçmeyecek bir takım oluşturmak istiyorum ona göre öneride bulunursanız çok sevinirim.

Gece avlanacaksan ve bu işten çok keyif almak istiyorsan LRF , gündüz için ise surf takım uygun olacaktır. 500 tl ye her ikisi için de güzel bir set oluşturulabilir.

Gece avlanacaksan ve bu işten çok keyif almak istiyorsan LRF , gündüz için ise surf takım uygun olacaktır. 500 tl ye her ikisi için de güzel bir set oluşturulabilir.

Engin Bey öncelikle gece avlanmayacağım. Avlanacağım gün ve saat Pazar 07.00-13.00 arası. Bir çok yerde Surf takım olması gerektiğini okudum fakat neden Surf ? Neden Spin değil ? Bunu şunun için soruyorum Surf kamışlar 4 metrenin üzerinde ama Spin kamışlar internetten gördüğüm kadarıyla 2.50-2.80 mt civarlarında daha kullanışlı olmaz mı ?

Engin Bey öncelikle gece avlanmayacağım. Avlanacağım gün ve saat Pazar 07.00-13.00 arası. Bir çok yerde Surf takım olması gerektiğini okudum fakat neden Surf ? Neden Spin değil ? Bunu şunun için soruyorum Surf kamışlar 4 metrenin üzerinde ama Spin kamışlar internetten gördüğüm kadarıyla 2.50-2.80 mt civarlarında daha kullanışlı olmaz mı ?
şöyle bahsedeyim özellikle istanbulda spin dönemi çok fazla sürmüyor. mesela geçtiğimiz senelerde ekim - ocak arası ve nisan haziran arası spin dönemi oluyor ve spin akşam hava kararmaya yakın başlayıp sabah gün açana kadar belli aralıklarla devam eder. bunun nedeni bu saatlerde balıkların yemlenmek için kıyıya daha fazla yakınlaşması ve sığ sulara gelmesi.
sizin belirttiğiniz saatlere surf daha uygun çünkü balık bu saatlerde açıkta olacaktır ve uzak atış yapmanız açısından surf takıma ihtiyacınız var. orta düzey bir surf takım sizin işinizi görecektir.

Ceymar 55 makine-200 liraya alabilirsiniz
Okuma elettra surf kamis- pazarlikla 300 liraya indirebilirsiniz. Misina olarak trabucconun surf icin olan misinasi 0.30 alabilirsiniz. Toplam 550 liraya falan toplarsiniz. Kancadir kursundur vs tabi var ise elinizde.

okuma fina pro 420 kamış+ okuma ceymar + misina+kurşun vs hazır takımlar 500 tl çıkar rahat rahat.

İstanbul'da en çok av veren balık istavrit. Neredeyse 12 ay boyunca avlama mümkün.
Bu balığı Boğaz kıyılarında en az 70-80 m atarak çapari takımı ile avlayabilirsiniz.
Bu mesafelere 100-250gr gurşun atabilmenin tek yolu da surf takımlar. En çok bulunan boy 4,20, en çok satılan atar aralığı 100-200gr.
Üstelik avlanma saatlerinizin kısalığına bakarsak hiç başlamamak daha iyi.. 🙂

İstanbul'da en çok av veren balık istavrit. Neredeyse 12 ay boyunca avlama mümkün.
Bu balığı Boğaz kıyılarında en az 70-80 m atarak çapari takımı ile avlayabilirsiniz.
Bu mesafelere 100-250gr gurşun atabilmenin tek yolu da surf takımlar. En çok bulunan boy 4,20, en çok satılan atar aralığı 100-200gr.
Üstelik avlanma saatlerinizin kısalığına bakarsak hiç başlamamak daha iyi.. 🙂

Şeref Bey , neden hiç başlamamak daha iyi ? 🙂

Şeref Bey , neden hiç başlamamak daha iyi ? 🙂

Bahsettiğin avlaklar balık çıktığı zamanlar o kadar yoğun olur ki balık mı yakalıyorsun dayak mı yiyorsun anlamazsın. Ben yıllardır Boğaz’da olta atmıyorum. Çünkü o hale geldi ki ya katil olursun ya maktul. Biraz abarttığını düşünüyor olabilirsin ama gidip radarda avlananları izlemeni öneririm.

Back