Kalamar zokası, kalamarlar renk körü?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gurusti
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hocam herkes yapay zeka kullanmayı biliyor günümüzde artık, daha derin incelemeler araştırmalar, tecrübeler daha faydalı olur

Bir kaba etten varsayım da benden gelsin kalamar zokası veya sahtelerdeki renk cümbüşü sudaki avın dikkatini çekmek için görünürlüğü arttırma amaçlı olduğunu düşünüyorum İstanbul boğazı gibi suyun renk olarak yoğun ve bulanık olması burda kullanılan sarı , turuncu , pembe gibi renkli sahteleri daha avcı yaparken , Akdeniz gibi suyun görece daha berrak olduğu sularda bu renk sahtelerden balık ürkmekte ve daha doğal motifli daha balık desenli sahteler yada beyaz ve şeffaf gibi sahtelere çok daha iyi reaksiyon verebiliyor..

Bu sene hayatımda ilk defa kalamar avı yapma şansı buldum daha öncesinde de kıyıda tekneci arkadaşı beklerken biraz lrf çalışayım dedim önümde suyun üstünde bir şeyler gördüm önce böcek sandım dedim suya düşmüş garibim 😀 sonra kalamar yavrusu olduklarını fark ettim ve çantamdaki lrf için bir arkadaşın verdiği zokayı taktım kafa lambasını da yakarak biraz oynadım renk körü yada farklı bir konu hakkında tecrübem olmasada zokadan korkup kaçtıklarında ve gözden kaybolduklarında zokayı tekrar önüme getirip düşüş aksiyonu başladığı anda yok oldukları yerden bir anda gelip tekrar zokayı incelemeye başlıyorlar benim tahminim o iri gözleri ile çok uzun mesafelerdeki hareketleri çok rahatlıkla görebiliyorlar burdan yola çıkarak glowlu ve renk cümbüşlü bir kalamar zokasının gece karanlığında suya düştüğünü görüp meraktan yada av iç güdüsü ile çok hızlı bir şekilde yanına gelip zokayı yutuyorlar..

Şimdi gelelim renklerin farkına yine forumdan bir dostumun bizim sularda çok iyi çalışıyor müthiş avlar yaptım bunu mutlaka orda dene diyerek verdiği , kalamar avı için buluştuğum arkadaşım gördüğünde höh zokaya bak bu zokanın kalamarın içinden geçmesi lazım dediği , kafası kırmızı kurşundan sonrası beyaz ve full glowlu olan zokayı 30 kere atıp yanımdaki arkadaş 4. kalamarını aldığı benim ise hiç bir dokunuş vuruş takip bile alamadığım avda önce zokaları değiştik bundaki amaç ben mi aksiyonu veremiyor yada yanlış bir şeyler mi yapıyorum yoksa zokada mı bir nane var kısmını çözmek ki ben zokayı takınca arka arkaya 2 kalamar aldım ve arkadaş yaklaşık yarım saat sıfır çekti sonrasında bana çantasından yine orada çalıştığını söylediği neredeyse full siyah diyebileceğim sadece altında bir şerit glow çizgisi olan zokasını vererek birkaç kalamar daha aldıktan sonra avı sonlandırdık.

Toparlamak gerekirse kendi meranızda yani yılın çoğunu geçirdiğiniz bir bölgede av yapacaksanız deneme yanılma yöntemi ile yada bu avı o bölgede iyi yaptığını bildiğiniz kişilerin tavsiyesi ile malzeme almanız yada o bölgenin hayvanının yediği zokayı bulmanızı tavsiye ederim...

Back