Kalamar'dan yem yapımı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cihan33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

cihan33

Aktif Üye
Tepki
58
Ödül
38
Merhabalar.bulunduğum bölgede yem bulmak çok zor.genelde karedes bazende tavuk ile avlanıyorum ama belli bir süre sonra iğneden düşüyor.bir arkadaşın tavsiyesi üzerine kalamar kullanacağım.fakat kalamar nasıl kullanılır,oltaya nasıl takılır,hangi balıklar avlanılabilir,çember iğneye nasıl takılmalı,avantajları ve dezavantajları nedir?bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Cihan, Benim bildiğim kalamarı ince şeritler halinde kesip iğneye takman,
yemi takarken iğnenin ucunda bir kurt varmış gibi salınımlı takman balıkların dahada dikkatini çekecektir.

Cihan, Benim bildiğim kalamarı ince şeritler halinde kesip iğneye takman,
yemi takarken iğnenin ucunda bir kurt varmış gibi salınımlı takman balıkların dahada dikkatini çekecektir.

Teşekkür ederim Gökhan Bey.şu anda kalamar arayışı içerisindeyim.😀
Acaba marketlerde satılan dondurulmuş kalamarlar iş yaparmı?

Cihan su video you izle ve oradaki raul mario nun diğer video larını iyice izle yem sıkıntısından kurtulacaksın emin ol. Hazır kalamar alma bır balıkçıdan taze al hazırlayıp buzluna at lazım oldukça çıkarıp kullanırsın Rastgele
(link)

Cihan su video you izle ve oradaki raul mario nun diğer video larını iyice izle yem sıkıntısından kurtulacaksın emin ol. Hazır kalamar alma bır balıkçıdan taze al hazırlayıp buzluna at lazım oldukça çıkarıp kullanırsın Rastgele
(link)

Teşekkür ederim Barış Bey.videoyu izledim,ama galiba burada at-çek için kullanılmak üzere hazırlıyor kalamarı.denemesini yapacağım,en azından sağlam bir yem,atarken düşmeyeceğinden eminim.

Cihan örnek vere vere gideyim belki daha açıklayıcı olur.
Kalamarı tavuk göğsü gibi düşün löp et olarak.Kalın olduğundan kasaplar biftek hazırlar ya demir bir şeyle vurarak inceltir sende kalamarı öyle incelt.Sonra jülyen kesim dediğimiz onuda şöyle açıklıyım iğnenin büyüklüğüne göre ister serçe parmak ister baş parmak büyüklüğünde kes.Yukarıdaki videoda takım şeklini anlatmış zaten.Ama sen iğneye istersen filoto istavrit takar gibi sürekli s yaparakta takabilirsin.Ucundan 2 cm pay bırak ki yem sallansın.

Cihan örnek vere vere gideyim belki daha açıklayıcı olur.
Kalamarı tavuk göğsü gibi düşün löp et olarak.Kalın olduğundan kasaplar biftek hazırlar ya demir bir şeyle vurarak inceltir sende kalamarı öyle incelt.Sonra jülyen kesim dediğimiz onuda şöyle açıklıyım iğnenin büyüklüğüne göre ister serçe parmak ister baş parmak büyüklüğünde kes.Yukarıdaki videoda takım şeklini anlatmış zaten.Ama sen iğneye istersen filoto istavrit takar gibi sürekli s yaparakta takabilirsin.Ucundan 2 cm pay bırak ki yem sallansın.

Teşekkür ederim Coşkun Bey.pazartesi günü semt pazarındaki balıkçılardan kalamarı alıp denemelere başlayacağım.neticeleri burada paylaşırım.tekrar teşekkürler.

Bugün pazardan kalamar aldım.balıkçıya temizlettim kalamarları.akşam deneyeceğim,burada öğrendiğim tecrübeler doğrultusunda.inşallah birşeyler yakalarsam paylaşacağım😀herkese rastgele

Ben de arada tavuk kullanıyorum gayet de sağlam oluyor ama ben tavukları önce dilimleyip sonra havlu kağıda yatırıyorum biraz suyunu çekince tuzlayıp Güneş'te kurutuyorum sonra buzluğa yolluyorum en azından yedekte duruyor normalde kullanmasam bile. Tavsiye ederim 🙂

Back