Kamış oltayla göl balıkçılığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EfeAydin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selamun aleyküm foruma yeni katıldım. Balıkçılığa bir kaç yıldır merak saldım. Heo gitmek istemiştim ama gidemedim geçen yaz da yksden dolayı gidememiştim ama sonunda hayırlısıyla kurtulduk. Siz değerli abilerim kardeşlerime sorularım olacak. Hayatımda bir kez balık tutmaya gittim gölde tutmuştuk. Şimdi gideceğim yer genellikle deniz olucak ama arada bir göle de gitmek istiyorum. Makaralı olta hiç kullanmadım nasıl kullanılır bilmiyorum, kamış olta için hangi misine gerekli, hangi kanca hangi ağırlık gerekli hiç bilmiyorum ve önerdiğiniz olta varsa kamış veya makineli(sanırım makineliler biraz pahalı 100tlyi geçmesse sevinirim malum öğrenciyiz 😀) bu konularda beni bilgilendirip yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler 😊

(link)

4.20 bir kamış , surf makinesi , çapari istavrit /çinekop 4-5 adet. 25-30-40-50-75-100-200 gram kurşun çeşitler , dip takımları.balık kovası , temiz bir bez , klips.
İlk gittiğin mera da muhtemelen Takılma olacak malzeme kaybedeceksin.Göl de hiç avlanmadım o yüzden öneri yapmam yanlış olur

Merhabalar,

Hiç bir şey bilmediğin için bence ilk baş sahil kenarlarına in kim nasıl tutuyor sorar görerek ilk bu işlerin nasıl olduğunu görerek hangi malzeme ve disiplini seçeceğine karar ver bunun için you tubede yüzlerce video var oradan izleyerek dinleyerek bir disiplin seç bu şekilde yaparsan buradan daha randımanlı tavsiyeler alırsın, herkes farklı bir disiplin seçer, bence sana en uygun ilk başta surf olacaktır hem yemli hemde istavrit için daha uygun olur, zira lrf ve spin disiplini biraz daha tuzlu kamış ve makina alsan bile rapaladır silikon jig parası makıne ve kamışın fiyatını geçe bilir.

Merhabalar,

Hiç bir şey bilmediğin için bence ilk baş sahil kenarlarına in kim nasıl tutuyor sorar görerek ilk bu işlerin nasıl olduğunu görerek hangi malzeme ve disiplini seçeceğine karar ver bunun için you tubede yüzlerce video var oradan izleyerek dinleyerek bir disiplin seç bu şekilde yaparsan buradan daha randımanlı tavsiyeler alırsın, herkes farklı bir disiplin seçer, bence sana en uygun ilk başta surf olacaktır hem yemli hemde istavrit için daha uygun olur, zira lrf ve spin disiplini biraz daha tuzlu kamış ve makina alsan bile rapaladır silikon jig parası makıne ve kamışın fiyatını geçe bilir.
Odunlukta kamış olta buldum 2 tane onları kullanicam. Tekini sökerken tersten taktım sıkıştı onu çıkaramıyorum bi yöntemi var mı

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Baya bi zorladım daha çıkmıyor iyice sıkışmış
e3b31d0a2e8198fe7c8c6b1f08c5d197.jpg

Kamışın
Dostum onu çıkarmayınca dedemin oltasini aldım. Kamış olta sanirim 7 metrelik ona uygun misine nedir ağırlık ne kullanmalıyim

kamışın modeli varsa yada fotoğrafını atar mısın ?

Back