Kamış tavsiyesi hk

Tolga.ataca

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
Merhaba,
Aşağıdaki iki kamış arasında kararsız kaldım. Bandırma’da av yapacağım ve hedef balıklar hem istavrit vb hamde Karagöz vb.
[COLOR=var(--fr-element-metin)]Ne önerirsiniz. [/COLOR]

Fujin Raijin X Plus Aji LRF Kamışı 228CM 0,4-5 gr
(link)

Mebaru kamışları genel karakter olarak esnek oluyorlar. Görmeden almamanızı tavsiye ederim, don lastiği kıvamında bir kamışla karşılaşabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgedeki hedef balıklar için biraz daha sert, ex. fast yada fast aksiyonlu kamışlar daha iyi olacaktır.

Mebaru kamışları genel karakter olarak esnek oluyorlar. Görmeden almamanızı tavsiye ederim, don lastiği kıvamında bir kamışla karşılaşabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgedeki hedef balıklar için biraz daha sert, ex. fast yada fast aksiyonlu kamışlar daha iyi olacaktır.
Teşekkür ederim

Bende Bandırma da yaşıyorum lrf ye başlamayı düşünüyorum. 0.5-9 mu 2-12 atarli bir kamış mi Bandırma için uygun sizin tecrübeniz ne oldu bi konu kahhinda?

İstavrit avları için raijin kullanıyorum ve çok memnunum. Kiloluk eskina da rahatlıkla kıyılatır. Daiwa legalis 1-10 kullanıyordum ama raijin edindigimde direkt yedek kamış durumuna düştü.

İstavrit avları için raijin kullanıyorum ve çok memnunum. Kiloluk eskina da rahatlıkla kıyılatır. Daiwa legalis 1-10 kullanıyordum ama raijin edindigimde direkt yedek kamış durumuna düştü.
Ruzgar olayı sıkıntı olur diye düşünüyordum ben, çünkü genelde 3gr Carolina yapıyorlar mendirektre o yüzden karar veremiyordum. Rüzgar pek sorun olmuyor anladigim kadariyla raijin dediğinize göre?

10 - 15 metre arası atabilirsin. Rüzgarda, ip açılır hissiyat azalır. Fakat; düşük gramaj için ip çok çok onemlidir. Ben de fujin 0.05 mm sarılı ve hafif gramaj için hissiyatı iyidir. Tüm marka ipleri kullandim, bu hem fiyat olarak hem de performans olarak tatmin edici seviyede geldi. Avlak olarak, rüzgarı Arkana alabileceğin mendirek vb. olabilir. Fakat; yaz aylarında o kadar uzağa atmana gerek olmayacağını düşük gram kullanırsan, çok net hissedeceksin. Ben asla arkaya alıp abanarak atmadim. Elimin tersiyle 4-5 metre artıyor bile diyebilirim. Hafif kayalık meralarda, ispari, eskina da denk gelir. Ek olarak; fujin babyworm silikon kısmına gömülü hırsız, 0.5 gram jighead ile muazzam istavrit avcılığı yapabilirsin. Yani da kimse balık alamazken, silikonuna dokunan kovada olur. Özelden mesaj atarsan, yaptığım jig - hırsız silikon kombinasyonu resmini iletirim.

Gerçekten tecrübelerinizi paylaşmanız çok güzel.oldu benim icin herkes farkli bizey söylüyor kafam cok karışmıştı. 5 20 kamis al carolina bile yap diyen oldu Bandırma da. Ozelden yazıyorum

Gökhan Selam,

5-20 ile Carolina yapman gereken gün de olur. 1-5 bir kamışla hafif jighead kombinasyonu ile keyiften dört köşe olacağın gün de olur. Biz arkadaşlar ile aji avına gitsek bile yanımızda spin takımları da bulunduruyoruz. Duruma göre balık biraz açıkta ise hemen kamışları değiştirip 3-5-7 gram rüzgar ve dalga durumuna göre carolinaya dönüyoruz. Yani bölgendeki arkadaşların verdiği bilgiler mutlaka doğrudur fakat 1 tane takım yapacaksan kendine yıl içinde en uzun süre optimum seviyede kullanılan seti seçmelisin bölgenin özelliklerine göre.

Back