Kamış ve makina önerisi (1000tl)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ezturfan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Eşref abi teşekkür ederim düşüncelerin için

Zekeria kardeşim, madem işin ucunda levrek avı var neden 6 devir makine almak istiyorsun..
Birde kamış atar aralığını öyle bir söyledinki,
Direk jig kamışlarına hitab ediyorsun.
Bence atar aralığını biraz netleştir..
Anladımki 7 gr ile başlamalı, en ağır sahten kaç gr?

Cemil abi mesele kamışı vurdurup sahteye zig zağı çizdirirken oluşan misina boşluğunun hemen toparlanması normalde ceymarda kusursuz yapıyor işi ama aksiyonu hızlandırmaya başlayıp az daha sert vurdurunca makina toparlamada biraz geç kalıyor sahte arada boşluk veriyor. 7 gram ile yada en fazla 10 ile başlama sebebi 9-10 gram su üstünede kusursuz wtd yaptırabilmek bende sawagear xlnt var ki ilk açtığım konuda bunun üzerine idi inan ki 15 gram min atarı olan kamışla 9 10 gramlık sahte saçmalıyor mh istememin sebebi ki h ilede yapıyabilir wtd ama büyük balığın ilk yük bindirdiğinde kamışın biraz esneyerek gücü absorbe etmesi ki makinaya yada misinaya halel getirmemesi 🙂

Tamam ama aksiyon verir vermez makine yi bir iki tur çevirdiğinde ipteki boşluğu alıyoruz,
Çok sert bir aksiyon vermediğin zaman bu ip boşluğunu alabilirsin..
Zıplatma yapacağın zaman kamış aşağı inerken de 2 tur çevirip ip boşluğu alınır..
Kamış seçimini 7/23 aralığında seçerdim..ama atar aralığına cevap verebilen kaliteli bir kamıştan yana kullan derim

Sana özelden numaramı atıyorum, ayarım kaçtı🙂

Abi hemide acaip aşıyor 🙂 hayaller dialuna gerçekler alivio🙂 şimdi benim amacım kamışları çok kötü kötü orta iyi çok iyi diye sınırlarsak benim zaten iyi sınıfında olan 2.43 xlnt2 15-45 savagear kamışım var birde iyi sınıfında olan 2.70 civarı kamış istiyorum ki set tamamlansın kamış olarak birde iyi sınıfında makina istiyorum ki hem savagearda hem bu yeni alacak olduğum 2.70 de de kullanabileyim.Gerçi benim hanım elimden zor kullanarak almazsa🙂 kendiside iyi spincidir bu arad🙂

Fatih sen makine deviri hakkında ne düşünüyorsun?
Abi bende levrek peşinde koşuyorum levrekte hızlı sarım yapMıyorum bazen silikon yemleri o kadar yavaş sarıyorumki jig head kumu kazıya kazıya geliyo zeminden o zamanda levrek aldığımız oluyo kum kalkınca silikonun kuyruk havada iyi iş yapıyo bazen, bende iki tane makine var birisi raw 2 40 deviri 5, onu 10-40 atarlı kamışa takıyom bitanede ilk aldığım spin makinem 6.2 devirli 30'luk exage var, exage'i 3-12 gr atarlı bir kamışım var ona takıp wtd yapıyorum ve düşük atarlı kamışla çok güzel wtd yapılıyor levrekleri su üstünün arkasında kovalarken görüyorum bi ara geçenlerde kocaman akdeniz zarganası saldırdı wtd yaparken ama denk getirmedi yemi alamadı. Bende o yüzden kendimde 5-20 yada 5-25 gr atarlı 2.40 boyunda biraz sert M karbonlu kamış alacam, arkadaşımda kullanıyo 5-20gr 2.40 boyunda kamış hem silikon yemleri atarken hemde su üstü çalışırken çok verimli oluyor, birde penn clash 2500'lük yada penn conflict ll 2500'lük makine alacam amazon'da fiyatı 140 dolar benim şu an levrek için yapacağım takım bu 2.40cm 5.20gr kamış penn clash 2500'lük makina (penn clash 2500 6.2 devir 257 gr 9 bilye 5,7 kgdrag--- penn conflict ll 2500 6.2 devir 223gr, 6kg drag) (link) (link)

12- 13 avdan sonra hırıltı var üşüttü sanırım 🙂 Rulmaz yüzüğü sorunlu... Ayrıca yavaş ve hızlı sarımda sıkıntı var... Yani düzgün sarım yapmıyor... Aynı sorun aynı makineyi alan Oğuz arkadaşımızda da var...

Back