Kamış ve makina önerisi (1000tl)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ezturfan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ezturfan

Üye
Tepki
48
Ödül
23
Abilerim arkadaşlarım 2.40 civarında gayet iyi bir kamışım var. Bir tane de 2,70 civarında Mh aksiyonlu 7-10 ila 35-50 atar aralığına sahip güçlü ve iyi bir kamış ile yüksek (tercihen 6.0 devir üzeri) 2500 yada 3000 lik sağlam bir makina almak istiyorum bütçem maksimum 1000TL av olarakta genel itibari ile levrek lüfer göldede turna avı olacak. önerilerinizi ve varsa eğer kamış+makina satmak isteyen özelden ulaşabilirler ise sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Selam..
Kamış olarak 35/50 atarlı bir kamış ve
6 devir ve üzeri bir makine arayış içerisindesiniz doğrumu?

6 ve üzeri devir ile levrek avlamak biraz güç olur diye düşünüyorum..
Levrek için yavaş sarımlı makineler tercih edilsede , 90 ve üzeri sarımlı makineler ile de levrek yakalandığını gördüm..
Tam olarak ne alacağınıza burada doğru karar vermenizi sağlıyalım, sonra sizde uygun ve doğru bir ürün alırsınız.

Abi benim kullanmak istediğim stil su üstü wtd tam anlamı ile muhteşem olduğumu iddia etmesem de iyi derecede yapabiliyorum 1 kaç ay sonra muhtemelen stili tamamen çözmüş olurum. ki WTD içinde yüksek devirli makina daha iyi diye biliyorum misina boşluğu oluşturmaması açısından. kamış olarak ise minumum 7 gr yada 10 gram maksimum olarak da 35 yada 50 gram atarlı mh kamış bakıyorum. en düşük atarı en fazla 10 istiyorum çünki düşük ağırlıktaki su üstü rapalaları 10 gram gibiler düşük atarı yüksek olan kamışlarda aksiyonda sıkıntı çıkarıyorlar tecrübe ile sabittir. Bu yüzden bu şekilde diyorum ama velakin tecrübeli abilerimizin önerisi her zaman benim için göz önünde bulunmuştur. O yüzden bu konuyu açtım ki tecrübeli abilerimizden bir fikir alıp ona göre hareket etmek için

Abi benim kullanmak istediğim stil su üstü wtd tam anlamı ile muhteşem olduğumu iddia etmesem de iyi derecede yapabiliyorum 1 kaç ay sonra muhtemelen stili tamamen çözmüş olurum. ki WTD içinde yüksek devirli makina daha iyi diye biliyorum misina boşluğu oluşturmaması açısından. kamış olarak ise minumum 7 gr yada 10 gram maksimum olarak da 35 yada 50 gram atarlı mh kamış bakıyorum. en düşük atarı en fazla 10 istiyorum çünki düşük ağırlıktaki su üstü rapalaları 10 gram gibiler düşük atarı yüksek olan kamışlarda aksiyonda sıkıntı çıkarıyorlar tecrübe ile sabittir. Bu yüzden bu şekilde diyorum ama velakin tecrübeli abilerimizin önerisi her zaman benim için göz önünde bulunmuştur. O yüzden bu konuyu açtım ki tecrübeli abilerimizden bir fikir alıp ona göre hareket etmek için
Wtd, sadece avlanırlen Wtd yapıyor isen, sorun yok. O zaman hak veririm sana..

Abi genel itibari ile WTD kullanıyorum. Aslında ilk başladığımda silikon kullanıyordum. Su üstüne başladığımda gördüm ki daha eğlenceli bende bu kulvarda gidiyorum. Genel itibari ile zaten 5.0 devir aralığında okuma ceymar olarak 25 lik ve 40 lık iki makinem var. Birde siennam var oda 2500 lük. Zaten nisan ortasından sonra mayıs başı gibi (kırmızı ve gökkuşağı) alabalık avına gidiyorum ki burada da makinanın devrinin yüksek olması daha iyi oluyor mepss kaşıkların dönmesi açısından.

Yani avlanma durumum mayıs başı gibi alabalık ekim sonuna kadar. Sonrasında levrek lüfer mayıs başına kadar. Ayrıca burada belirtmek isterim ki umarım bir çok arkadışımıza ulaşır kırmızı benekli alabalık bilindiği gibi nesli tükenmekte olan bir tür olduğu için yakala-bırak yapıyorum. limit üstüde olsa altıda olsa alı koymuyorum. YAKALA-BIRAK doğaya hayat kat.

Yani avlanma durumum mayıs başı gibi alabalık ekim sonuna kadar. Sonrasında levrek lüfer mayıs başına kadar. Ayrıca burada belirtmek isterim ki umarım bir çok arkadışımıza ulaşır kırmızı benekli alabalık bilindiği gibi nesli tükenmekte olan bir tür olduğu için yakala-bırak yapıyorum. limit üstüde olsa altıda olsa alı koymuyorum. YAKALA-BIRAK doğaya hayat kat.
Tebrikler..Böyle düşünceli olduğun için helal olsun...

Abi bu cennet güzelim ülke bize dedelerden ve babalarımızdan çocuklarımıza kalması için emanet bırakıldı netice itibari ile bir şeyi yaparken ileriyi düşünerek hareket etmek gerekmekte. Kendinden başkasını düşünmeyen ve bu uğurda her şeyin bitmesine aldırış etmeyen insandan vatana millete hiç kimseye hayır gelmez. Düşünmek Düşünmek Düşünmek...Avladığı balığa da karşısında konuştuğu insana da doğaya da saygılı ve hoşgörülü bir fert olabilmek.

10-60 atarli jig caster ve shimano stradic isinizi gorur sanki.. stradic 3000lik makinalarda 6.2.1 devirli olan xg modellerine bakabilirsiniz..

Back