Kamış Ve Makine Önerisine Ihtiyacım Var.

Amatorbalıkcı7

Yeni Üye
Tepki
8
Ödül
5
Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Böyle bir konu açmam belki gereksizdir ancak direkt olarak istediğim ve imkanlarım doğrultusunda doğru kamışı almak için sizin gibi ustaların fikrine ihtiyacım var.

Ben henüz yeni yeni balık avcılığına başladım. İstanbul boğazında yemli, beklemeli av yapmak istiyorum. 300-400 TL arası bir bütçe ayırabilirim en fazla. Surf kamış bana daha uygun olur gibi duruyor çünkü yüksek atarlı bir kamış lazım sanıyorum boğazda avlanmak için. Avlanacağım bölgeler daha çok üsküdar sahili ve benzeri yerler. Bu bilgiler doğrultusunda bana kamış ve makine önerisi yapabilecek var mı?

2.el konularında şöyle bir kamış var. Fazlaca işini görecektir beklemeli avda. Bütçen 300-400 TL civarında ise forumun 2. el konularına göz atmanı tavsiye ederim.

(link)

3.90 istersen (link) ya da (link) markalarına bakabilirsin. İkisini de denedim ve vazgeçmem. Ben genelde 3.90 uzunluğun yemli de yeterli olacağını düşünenlerdenim.
Ama 4,20'de olabilir. Okuma'nın 3.90 olanından 80-150 ve 100-200 gr olmak üzere iki tane var ve çok memnunum.

merhaba nereye yazacağımı çok bilmediğimden buraya yazıyorum. Tecrübeli ustalardan fikir almak istiyorum. Shimano Alivio 6000 makinem var ve buna uygun kamış arıyorum. Ne tavsiye edersiniz acaba ? Baktığım bazı kamışlar da bunlar:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

3.90 istersen (link) ya da (link) markalarına bakabilirsin. İkisini de denedim ve vazgeçmem. Ben genelde 3.90 uzunluğun yemli de yeterli olacağını düşünenlerdenim.
Ama 4,20'de olabilir. Okuma'nın 3.90 olanından 80-150 ve 100-200 gr olmak üzere iki tane var ve çok memnunum.

merhaba nereye yazacağımı çok bilmediğimden buraya yazıyorum. Tecrübeli ustalardan fikir almak istiyorum. Shimano Alivio 6000 makinem var ve buna uygun kamış arıyorum. Ne tavsiye edersiniz acaba ? Baktığım bazı kamışlar da bunlar:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

375 ryobi fujikawa boğaz için üsküdar için kısa kalır. ( @faryalı gibi iki kamışım olabilir demiyorsanız )
375 ryobi sea dream 3 parça olması iyi ama hem kısa hemde atarı düşük. Yazın çaparide idare etsede kışın yemlide size yetersiz gelir.
Sizin vermiş olduğunuz seçeneklerden en iyisi okuma revenger 100 250 grsm 390 diyebilirim ancak.

Yinede başka seçenekler vereceklerdir daha tecrübeli arkadaşlar.
Neden 420 cm 100 200 atarlı 3 parça bir kamış düşünmüyorsunuz..

4.20 lik ve 3.60 lık olta kamış setlerim var o yüzden farklı at çek yapabileceğim genel olarak her şey de kullanabileceğim bir kamış almayı düşünmüştüm o yüzden 4.20 ve türevlerini düşünmedim bir de kocaelinde avlanıyorum boğazda kullanmayacağım

4.20 lik ve 3.60 lık olta kamış setlerim var o yüzden farklı at çek yapabileceğim genel olarak her şey de kullanabileceğim bir kamış almayı düşünmüştüm o yüzden 4.20 ve türevlerini düşünmedim bir de kocaelinde avlanıyorum boğazda kullanmayacağım

Konuyu sergen bey açmış siz araya kaynak yapmışsınız. 🙂

Evet biraz öyle oldu hazır açılmış konu varken bir daha konu açmayayım dedim. Forumda yeniyim hata yapmışsam affola 🙂

Back