Kamışın Halka Porseleninin Değişimi (Sadece Porselen) Okuma Helios

Pattex gerçekten çok iyi iki küçük ceviz kereste parçasını arkadaşa göstermek işin yapıştırdım sonra ayırmak için tüm gücümü kullansamda fayda etmedi.

En uçtaki parçaymış madem bence porselenle hiç uğraşmayın okumanın ve lineaeffenin örgü ip misinalarada dayanıklı kaliteli uç halkaları var özürlü olanı çıkartıp yenisini takın.Bende aynı sorunları yaşadım bir kaç farklı çapta uç alıp uygun olanını taktım.

Halkaları anladım da, halkanın içindeki porseleni ayrıca nasıl buldun onu anlamadım. Sadece porselen olarak ayrı satılıyormu öyle ve nerden temin ettin.

Halkaları anladım da, halkanın içindeki porseleni ayrıca nasıl buldun onu anlamadım. Sadece porselen olarak ayrı satılıyormu öyle ve nerden temin ettin.

Tabiki cengiz balıkçılıktan temin ettim 🙂 ama kargo gönderip yaptırmayı düşünmedim 🙂 kendim yapmak istedim vakit kaybı olmasın diye.

Pattex gerçekten çok iyi iki küçük ceviz kereste parçasını arkadaşa göstermek işin yapıştırdım sonra ayırmak için tüm gücümü kullansamda fayda etmedi.

Pattexi kullanmaya cesaret edip onu kullansam güzel olacak o zaman 🙂

En uçtaki parçaymış madem bence porselenle hiç uğraşmayın okumanın ve lineaeffenin örgü ip misinalarada dayanıklı kaliteli uç halkaları var özürlü olanı çıkartıp yenisini takın.Bende aynı sorunları yaşadım bir kaç farklı çapta uç alıp uygun olanını taktım.

Eger randıman vermezse mecburen öyle yapacağız ama gerçekten guzel bir yapıştırıcı ile yapıldığında eskisinden daha sağlam olduğunu söyleyenler bile oldu 🙂

20150411_143835.jpg

Kamışın çatlak porselenini kamışın metalin hiç zarar vermeden kaynar suyla çıkardım 🙂 ancak altindan inanın çok az bir japon yapıştırıcısı çıktı.

Anladığım kadarıyla burada yapıştırıcı ön planda değil bu metal zaten halkayi son derece kıstırıyor. Şimdi gelelim bunu tekrar yerine koymaya. Yapıştırıcı sürmeden bile öyle bir sıkışıyor ki eğer tam oturtturursam yapıştırınca bile gerek kalmayacak anladığım kadarıyla ancak bunu yapmakta bayağı zorlandım.

Daha önce yerleştiren varsa söylerse güzel olur.

Son düzenleme:
Eğer porselen ve çerçevede porseleni koyacak girinti cikinti yoksa on taraftan koy zarar gorsede çok az arka kısmı görür çünkü misinenin en çok baskı yaptığı yer onu özellikle balık bindiği zaman hem daha kolay olur

Hımm doğrudur bense önden sokmaya çalışıyorum ama olmuyor girmiyor ya milimi milimine ayarlanmış bir kuvvet uyguladım belki girecek ama kırılır diye korktum sonraya bıraktım 🙂

Bir su Zımparası ile porseleni zimparalasam diyorum belki incelir birazcık tık diye oturur gibi geliyor da şimdi bana ince bir zımpara lazım bakıyorum bulabilirsem öyle yapacağım.

abi metali eğersen emekler boşa gider sana söyleyem. En güzeli normal porseleni geçir..etrafından japon ile yapıştır..porselen önden geçmesi lazım dikleyip arkadan japonu verecen zaten yolunu bulur japon.

Back