Kamislar icin fikir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan semper
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

semper

Üye
Tepki
35
Ödül
23
Merhaba daha once ekipman icin baslik acmistim.okuma salina seaspin bana sert geldigi icin iade ettim.orta sertlikte bir kamis ariyorum.simdi 3 kamis icin fikir almak istiyorum.hedef balık kıyıdan levrek.
1-major craft solpara 902 ml 270 10-30
2-okuma rtx 240 10 30
3-v system 240 10 30 hangisini secmeliyim simdiden tesekkurler.

Son düzenleme:
Orta sertlikte kamış arıyorsan v systemi en başta ele çünkü orta sertlikte değil çok yumuşak çok esnek bir kamış. Alacağınız kamışın orta sertlikte olmasını istiyorsanız karbon derecesi MH yani (medium hard) olmalı yada en az M (medium)olmalı. Yazdığınız diğer iki kamışı bilmiyorum ama major craft ta ML yazıyor yani medium light o da istediğiniz özellikte değil. Kamışların üstünde yazan karbon derecelerine bakın sizin istediğiniz gibi olması için üstünde MH yazması lazım

niğdedeki balıkcılarda spin kamış yok internet sitelerinde de paylasılmıyor bu bilgi.gerçekten eline almadan kamış almak cok zor.belki kullananlar bize bilgi verebilir.

Orta sertlikte kamış arıyorsan v systemi en başta ele çünkü orta sertlikte değil çok yumuşak çok esnek bir kamış. Alacağınız kamışın orta sertlikte olmasını istiyorsanız karbon derecesi MH yani (medium hard) olmalı yada en az M (medium)olmalı. Yazdığınız diğer iki kamışı bilmiyorum ama major craft ta ML yazıyor yani medium light o da istediğiniz özellikte değil. Kamışların üstünde yazan karbon derecelerine bakın sizin istediğiniz gibi olması için üstünde MH yazması lazım
hocam bildiginoz medium kamislari yazar misniz?

hocam bildiginoz medium kamislari yazar misniz?
Siz nerede kullanacaksınız niğde'de tatlı su da mı? Atacağınız sahtelerin ağırlıkları nedir? Eğer düşük ağırlıklar kullanacaksınız 5-21 atarlı yada 7-28 atarlı bir kamış daha iyi olur diye düşünüyorum yoksa M karbon dereceli birçok kamış var piyasada favorite markasının çok çeşiti var linktekiler bir bakın hepsinde yazıyor karbon dereceleri (link)

hocam ben su an nigdedeyim mersin için alacagım kamısı sahilde levrek için.

hocam ben su an nigdedeyim mersin için alacagım kamısı sahilde levrek için.
(link) bu kamış işinizi görür güzel atış erimide iyi bir kamış arkadaşımda 14-40gr atarlısı var ama levrek için 10-30 gr atarlı daha iyidir, levrek avı için genelde 10 gr ile 20 gr arası sahteleri kullanırsınız.

Abi ben de Salina Seaspin kullanıcısıydım, sert karakterli bir kamış, alışmakta zorluk çektim. Bunun yerine Major Craft Solpara 259cm 862ml 7-23 aldım bir kaç gün önce. Kamış gerçekten güven veriyor. Orta yumuşak karakterde bir kamış.

Abi ben de Salina Seaspin kullanıcısıydım, sert karakterli bir kamış, alışmakta zorluk çektim. Bunun yerine Major Craft Solpara 259cm 862ml 7-23 aldım bir kaç gün önce. Kamış gerçekten güven veriyor. Orta yumuşak karakterde bir kamış.
dostum atış mesafesini deneme sansın oldu mu?

Back