Kanadadan uygun lrf takımı alma

Ulasdurbas

Yeni Üye
Tepki
1
Ödül
5
Merhabalar öncelikle kuzenime Kanada dan lrf takım aldırmaya çalışıyorum ama buradaki ekipmanlar orada yok Kanada Amazon'a giriyorum ama buraya uygun set bulamıyorum yardımcı olur musunuz alışveriş konusunda

Neden Kanada?
Oralarda istavrit gibi balıkların peşine düşmedikleri için çok düşük atarlı lrf kamışı bulmanız zor.
Kamış değerleri oz olarak tanımlanır ve en düşük 0 değerine yakın bulmak zor.
nehirlerde somon için daha uzun ve kuvvetli kamışları kullanırlarken denizde çok daha kuvvetlisini kullanıyorlar.
Tetikli kamış ve ona uygun set arasanız aradığınızı belki bulabilirsiniz ama onu da buralarda kullanmak zor.

(link)
Mesela burada kamış boyu büyüdükçe atar değerlerinin de yükseldiği görünüyor.
5 foot olan kamış ki aşağı yukarı 1,5m olan lrf'ye en yakın olanı. 1/32 oz 1/4 oz.
Bizim ölçülere çevirsek 0,8 gr 7gr atar

Neden Kanada?
Oralarda istavrit gibi balıkların peşine düşmedikleri için çok düşük atarlı lrf kamışı bulmanız zor.
Kamış değerleri oz olarak tanımlanır ve en düşük 0 değerine yakın bulmak zor.
nehirlerde somon için daha uzun ve kuvvetli kamışları kullanırlarken denizde çok daha kuvvetlisini kullanıyorlar.
Tetikli kamış ve ona uygun set arasanız aradığınızı belki bulabilirsiniz ama onu da buralarda kullanmak zor.
Kuzenim oradan yakın zamanda döneceği için düşünmüştüm ama istediğim disipline göre bulamadım seyahat edeceği için teleskopik veya 4 parça baktım ama bulamadım artık o geldiğinde buradan alacağım

(link)
Mesela burada kamış boyu büyüdükçe atar değerlerinin de yükseldiği görünüyor.
5 foot olan kamış ki aşağı yukarı 1,5m olan lrf'ye en yakın olanı. 1/32 oz 1/4 oz.
Bizim ölçülere çevirsek 0,8 gr 7gr atar
Dediğiniz gibi bende birimleri çevire çevire baktım ama bulamadım tam istediğim gibi burada baktığım kamış çeşitleri arasında uygun olanı alacağım üç kamış arasında kaldım yardımcı olursanız bu konudada sevinirim
Shimano bassterra 1-11 3-15
Daiwa new legalis 1-12 228 cm
Okuma lrf-tele-769ul 228 cm 1-9 ( Bazen arac dışında toplu taşıma ile gidip av yaptığım için tercihler arasında)

Dediğiniz gibi bende birimleri çevire çevire baktım ama bulamadım tam istediğim gibi burada baktığım kamış çeşitleri arasında uygun olanı alacağım üç kamış arasında kaldım yardımcı olursanız bu konudada sevinirim
Shimano bassterra 1-11 3-15
Daiwa new legalis 1-12 228 cm
Okuma lrf-tele-769ul 228 cm 1-9 ( Bazen arac dışında toplu taşıma ile gidip av yaptığım için tercihler arasında)
Bu konularda tavsiyesine uyup da kimsenin pişman olmadığı @reelmaster Akif'ten yardım isteyelim.

Back