arrow
Yeni Üye
Bilgilendirici mesajınız için teşekkürler. Ben Point 65 Parçalı kullanıyorum. Ben de çok araştırarak karar vermiştim. Daha amatörce düşünenler için taşıma kolaylığı sağlayan ve başlangıç için yeterli bir kano olduğu kanaatindeyim. Haklısınız "Discovery Chanel" da bugünlerde yayınlanan "Pasifik Savaşçıları" nda olduğu gibi, bir kullanımı mümkün değil. Ama kıyıdan çok açılmadıkça ve Devlet Meteoroloji web sitesiyle senkronize biçimde çalışıldığında, Point iki parçalı kano bizim gibi amatörlerin işini görebilir. Bu vesileyle, kanodan tuttuğunuz balıkların paylaşımlarını ve yeni tecrübelerinizi bekliyoruz...
Güzel bir kayağa benziyor, dalga yarma kabiliyeti bizim Tarponlardan biraz daha zayıf görünüyor burun yapısına bakarak, ancak daha stabil olacaktır tahminimce. Genişliği denge açısından yeterli, zaten daha genişleri hem yavaş oluyor hemde istikametini (traking) koruyamıyor. Daha kısa kayak düşünmeyin, Zira kayak ne kadar uzun olursa sürat, rotada kalma, dalga yarma kabiliyeti o kadar artar. Kolaylıkla taşıyabileceğiniz, cüssenize uyacak olabilen en uzun boyu tercih etmek esastır.
Araba konusuna pek takılmayın. Önden, arkadan biraz taşarsada birşey olmaz. Uygun şekilde dört noktadan bağladığınızda sıkıntı kalmaz. Babamı da götürdüğüm bir iç anadolu seferinde çektiğim fotoğrafı paylaşıyorum. Görebileceğiniz üzere iki kayak yüklediğim halde git gel 700 km. civarını bulan yolculuğumuzda hiç bir sorun olmadı.
Koyacak yer konusu elbette bir sorun. Ancak bu konuda 4.20 boyunda takriben 200 kiloluk bir fiber teknenin sahibine göre çok daha ferah olacağınız garanti🙂 Çare bulursunuz. Örnek vereyim; ustam beş katlı bir apartmanın teras katında oturuyordu ve çok uzun bir süre tekne römorklarının çıkrığından uydurduğu basit bir vinç ve çelik halatla indirip çıkardı kayaklarını! Olmaz diye birşey yok...
33116 dosyayı görüntüle33117 dosyayı görüntüle
kano halen kargoya verilmediği için internet üzerinden verdiğim siparişi dondurdum.Kendilerine bugün içinde haber vereceğimi ilettim.Bugün point65 mi yoksa rotomod mu karar vermem gerek 🙂