Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kano ile jigging - spinning - lrf

arrow

Yeni Üye
Adı
Erkan Arda Abacı
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bilgilendirici mesajınız için teşekkürler. Ben Point 65 Parçalı kullanıyorum. Ben de çok araştırarak karar vermiştim. Daha amatörce düşünenler için taşıma kolaylığı sağlayan ve başlangıç için yeterli bir kano olduğu kanaatindeyim. Haklısınız "Discovery Chanel" da bugünlerde yayınlanan "Pasifik Savaşçıları" nda olduğu gibi, bir kullanımı mümkün değil. Ama kıyıdan çok açılmadıkça ve Devlet Meteoroloji web sitesiyle senkronize biçimde çalışıldığında, Point iki parçalı kano bizim gibi amatörlerin işini görebilir. Bu vesileyle, kanodan tuttuğunuz balıkların paylaşımlarını ve yeni tecrübelerinizi bekliyoruz...

Güzel bir kayağa benziyor, dalga yarma kabiliyeti bizim Tarponlardan biraz daha zayıf görünüyor burun yapısına bakarak, ancak daha stabil olacaktır tahminimce. Genişliği denge açısından yeterli, zaten daha genişleri hem yavaş oluyor hemde istikametini (traking) koruyamıyor. Daha kısa kayak düşünmeyin, Zira kayak ne kadar uzun olursa sürat, rotada kalma, dalga yarma kabiliyeti o kadar artar. Kolaylıkla taşıyabileceğiniz, cüssenize uyacak olabilen en uzun boyu tercih etmek esastır.

Araba konusuna pek takılmayın. Önden, arkadan biraz taşarsada birşey olmaz. Uygun şekilde dört noktadan bağladığınızda sıkıntı kalmaz. Babamı da götürdüğüm bir iç anadolu seferinde çektiğim fotoğrafı paylaşıyorum. Görebileceğiniz üzere iki kayak yüklediğim halde git gel 700 km. civarını bulan yolculuğumuzda hiç bir sorun olmadı.

Koyacak yer konusu elbette bir sorun. Ancak bu konuda 4.20 boyunda takriben 200 kiloluk bir fiber teknenin sahibine göre çok daha ferah olacağınız garanti:) Çare bulursunuz. Örnek vereyim; ustam beş katlı bir apartmanın teras katında oturuyordu ve çok uzun bir süre tekne römorklarının çıkrığından uydurduğu basit bir vinç ve çelik halatla indirip çıkardı kayaklarını! Olmaz diye birşey yok...
Ekli dosyayı görüntüle 33116Ekli dosyayı görüntüle 33117
kano halen kargoya verilmediği için internet üzerinden verdiğim siparişi dondurdum.Kendilerine bugün içinde haber vereceğimi ilettim.Bugün point65 mi yoksa rotomod mu karar vermem gerek :)

B

BS Okuru

Misafir
kano halen kargoya verilmediği için internet üzerinden verdiğim siparişi dondurdum.Kendilerine bugün içinde haber vereceğimi ilettim.Bugün point65 mi yoksa rotomod mu karar vermem gerek :)
Beyefendi point 65in yeterlilikleri konusunda yeterli bilgiyi vermiş. Üzerine başka söz söylenmez.
Rotomod her tür deniz koşulunda sizi tatmin edecek yeterliklere sahip görünüyor. Ayrıca modifikasyonda istemez. Fotolarda görülen aksesuarlar sizi suya çıkarmak için yeterli.

Tercih sizin...

Telefondan yazmak zor oluyor, o savaşçı bozuntuları hakkında yazacaklarımı akşam yazayım.

süheyl

Daimi Üye
Adı
süheyl
Kan Grubu
B Rh Pozitif
kano ile avçılık her pazartesi Discover da saat :23:30 da seyretmek eylenceldir..

stratejist

Aktif Üye
Adı
ÖZDEMİR
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Aman Allahım; yerde ararken gökte bulmak derler ya aynen öyle oldu valla.. Son 2 haftadır ciddi şekilde kayak balıkçılığına sarmış ve bu konuda bir sürü video izleyip araştırma içine girmiş biri olarak bu konuyu burada gördüğüme ne kadar sevindiğimi anlatamam :) Özellikle konu hakkında bilgi sahibi olan dostlarla bu platform üzerinden yazışmak benim için paha biçilmez bir deneyim olacak ;)
Çoğunlukla Ankara ve civar illerdeki iç sularda ve ara sıra da ege ve akdeniz kıyılarında kayak balıkçılığı yapmak arzusunda olan biri olarak en önemli soruyu sormak istiyorum;
3m ve üstü boyunda bir kayak arıyorum ama yaptığım araştırmalarda henüz yurtiçinde isteklerime cevap verebilecek bir model satan yer bulamadım. Mesela sizlerin de bahsettiğiniz wilderness tarpon modelleri çok hoşuma gitti ama ülkede bunları satan tek bir yer bile bulamadım bu modelleri yurtiçinde nerede bulup nereden alabiliriz?

B

BS Okuru

Misafir
Özdemir bey maalesef deniz kayakları boylarından ötürü, taşımacılık maliyeti yüksek ürünler. Çok talep olmadığı için ithalatçılar korka korka, az sayıda getiriyor. Bir örnek vereyim; konuyu açan Erkan Bey, tavsiye ettiğim Rotomod marka kayağı almış. Hayırlı olsun dilerim. Ben de bu kayağı beğendim ve bir tane de ben alayım istedim ve firmayı aradım. Öğrendim ki ellerinde o modelden tek varmış ve Erkan bey'e nasip olmuş. Bu hep böyledir. Firmaların bir seferde bir modelden getirdiği kayak sayısı ikiyi nadiren geçer!

Tarpon'ları Orofin getiriyordu. Ancak şu anda getirmiyor diye biliyorum. Ellerinde varmıdır onu da bilmem. Bir sorun, şansınıza kalmış...

http://orofin.com/contact/

B

BS Okuru

Misafir
Bilgilendirici mesajınız için teşekkürler. Ben Point 65 Parçalı kullanıyorum. Ben de çok araştırarak karar vermiştim. Daha amatörce düşünenler için taşıma kolaylığı sağlayan ve başlangıç için yeterli bir kano olduğu kanaatindeyim. Haklısınız "Discovery Chanel" da bugünlerde yayınlanan "Pasifik Savaşçıları" nda olduğu gibi, bir kullanımı mümkün değil. Ama kıyıdan çok açılmadıkça ve Devlet Meteoroloji web sitesiyle senkronize biçimde çalışıldığında, Point iki parçalı kano bizim gibi amatörlerin işini görebilir. Bu vesileyle, kanodan tuttuğunuz balıkların paylaşımlarını ve yeni tecrübelerinizi bekliyoruz...
İbrahim Bey; açık söylemek gerekirse kendi çevremde dahi benim balıkla çekilmiş fotoğrafımı gören çok çok nadirdir. Sevmiyorum! Bakın ben bunu yakaladım diyerek sosyal medyada, arkadaş çevresinde, alışveriş yaptığı olta mlz. dükkanında milletin gözüne sokan tipleri hiç sevmiyorum! Yanlış anlaşılmasın, avlanma hikayesini, yaşadıklarını, yakalayabildiklerini, heyecanını paylaşan yurdum insanından bahsetmiyorum. Siz de bahsettiğim o irite edici şahsiyetleri muhakkak çevrenizde görüyorsunuzdur, eminim. Bir tepki olarak ben hiç bir yerde "balıklı" fotoğraf paylaşmıyorum. Sadece iyi bir hatıramı paylaşmak adına, sizi kırmamak için bu forumdaki ilk ve son "balıklı" fotoğrafımı göndereyim. Yakın tarihte bir blog üzerinden kayak oltacılığı tecrübelerimi aktarmayı tasarlıyorum. Kısmetse oradan takip etme şansı bulacaksınız.

Kayak üzerinden yakaladığım ilk akya... Kıyıdan bir kilometre kadar açıkta, kolyoz taklidi, 14 cm.'lik, hibrit aksiyonlu bir popper yüzey sahtesine saldırarak yakalanmıştı. Güneşli ancak soğuk esen bir yılbaşı arefesiydi...

DSCF2310.jpg

arrow

Yeni Üye
Adı
Erkan Arda Abacı
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Düşündüm taşındım Rotomod K-largo Hi-Luxe modelinde karar kıldım :) şimdi geldi diğer ekipmanlara.Salih hocamın da uyarılarını önerilerini dikkate alarak sorular içeren bir liste oluşturdum.Madde madde yazıyorum:

1. Kürek : Ne gibi özelliklere dikkat etmeli? 100tlden 1500tlye kadar kürek var...
2. Can yeleği : Hangi marka/model önerilir?Yine envai çeşit ...
3. Fırtına çapası : Kanolar için hangi ebatlarda olmalı?Marka önerisi var mı?
4. Su geçirmez kafa lambası/fener
5. Yedekte on metre düzgün dürülmüş sağlam ip : Kastettiğimiz bağlama halatı mı?
6. Kış ayları için dry suit, içlik ve rüzgar ceketi
7. Yaz ayları için sıcak aylarda iyi bir sandalet, keten hafif bir pantolon, mutlaka uzun kollu ince bir gömlek, çepeçevre siperlikli bir şapka

Ek olarak aklıma takılan sorular
1. Kürek için eldiven kullanıldığını gördüm birçok videoda,gerekli midir?Önerileriniz var mıdır?
2. Yakalanan balıkların saklanması için nasıl bir yol izlemeliyiz?
3. Pusula gerekir mi?

B

BS Okuru

Misafir
Bilgi aktarmak yorucu bir iş. Fazla uzatmadan şöyle bir toparlayıp bırakayım.

Birincisi otacı ile balıkçı arasında çok keskin bir çizgi var, benim kanaatimce. Kendimi hiçbir zaman balıkçı olarak görmedim. Ben bir olta balıkçısı, kısaca oltacıyım. Ben balık yemeği sevdiğimden değil, balığı ve ait olduğu tabiatı sevdiğimden balık yakalamaya giderim. O gün balık yakalayamamış olmak hiç bir gün üzüntü vesilesi olmamıştır. Oltacı bir gönül insanıdır; balıkta olmak onun için ruh alemini beslemenin bir yoludur sadece. Alelade bir balıkçıdan farklı olarak oltacı tabiatta seyir halindeyken belli etik kurallar silsilesine de tabidir...

Savaşçımıdır nedir, bahsi geçen belgeselin bir bölümüne ancak tahammül edebildim! Bu adamlar düpedüz ticari balıkçı! Bizim memlekette de örneklerine zaman zaman rastladığımız "hanzolukların" envai türlüsünü sergilediler. İzlediğim bölümde komşu adadan gelen misafir balıkçının üzerine yürüyüp dövmekle tedit etti öküz! Olacak şey mi! Sonra balık satmak amatör oltacılığın kitabında yazmaz. Balık satanı asla olta balıkçısı görmem, yiyebileceğinden büyük ya da fazlaysa geri salarsın...bitti. Yakaladığım balığa asla maddi değer biçmem, biçilmemelidirde. Yok şukadarlık makine, bu kadarlık kamış, balığın da kilosu şukadar olsa....iyi vallaha! Çok ayıp bu çok ayıp! Sonra herifler bir sürü güvenlik kuralını da çiğniyorlar, çoğu can yeleği bile giymiyor... Cesareti iyi bilirim, buna cesaret değil psikopat aptallığı denir...

Kayak Oltacılığı'na merak salan tüm arkadaşlara buradan duyurayım. Asla Amerika ve Hawai - ki hawai amerikaya ait zaten - meşeli videolara aldanmayın, izlemeyin ve asla özenmeyin. Yaptıkları çoğu uygulama "nasıl davranmamalısınız"ın bir gösterisidir. Zaten çoğu çekim yapılan alana tam teşekküllü bir tekneyle gider, avlanacağı noktada tekneden kayağa biner, avın her aşamasında tekneden destek alır, bir çoğunuz da "bu çekim yapılan nokta neden kayaktan yüksek" diye sormaz aldanırsınız...Aman diyim, aldanmayın arkadaşlar.

Eğer takip edecekseniz Avustralya ve Yeni Zellanda'lı kayak oltacılarını takip etmenizi salık veririm. İyi denizcidirler. Amerikalı gibi köylü kurnazı, cahil adamlar da değiller... Benim severek takip ettiğim Josh Holmes'in kanal bağlantısını ekliyorum. Bizim mangalda kül bırakmayan cesur teknecilerin rüyasında görse kabus diyeceği "1000 Km. yola" kayak ve yelkenle gider, balık tutar, yiyeceğinin ötesini öper sever geri salar. Adamdır...

https://www.youtube.com/user/yakabout

Hemen hangi sonar, hangi olta gibi sorular somak en büyük yanlıştır. Denizcilik bilmeden kayağa binip açığa çıkılmaz. Temel ekipmanları tedarik etmeden kullanmayı öğrenmeden büyük balık tutmak tehlikelidir. Kayak üzerinde beş kilonun üzerinde ağırlığa sahip herangi bir avcı karakterli balığı zaptetmek tecrübe ister. Yoksa oltanıza düşmüş altı kiloluk bir sırtıkara can havliyle sudan sıçrayıp size çarptığında neler olabileceğini bilen biri olarak sizin yaşamanızı hiç istemem... Hayatınızın en güzel hatırası olabileceği gibi en acı hatırası da olabilir.

Buradan çıkarılacak sonuç korkarak hareket etmeniz gerektiği değildir. Aksine acele etmeden, tecrübe kazandıkça, ne yaptığınızı ve yapacağınızı bilerek zamanla açıklara çıkmayı, büyük balık kovalamayı düşünmenizdir. Zaten ne yaptığını bilen insan için korku diye bir şey söz konusu değil bildiğiniz gibi.

Nasıl başlamanız gerektiğine dair öncelikli bilgileri zaten ilk iletimde yazdım. Devamını merak eder ve doğru soruları sorarsanız kalanına da ufaktan değinirim.

Saygılar...

Moderatör tarafında düzenlendi:

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İbrahim Bey; açık söylemek gerekirse kendi çevremde dahi benim balıkla çekilmiş fotoğrafımı gören çok çok nadirdir. Sevmiyorum! Bakın ben bunu yakaladım diyerek sosyal medyada, arkadaş çevresinde, alışveriş yaptığı olta mlz. dükkanında milletin gözüne sokan tipleri hiç sevmiyorum! Yanlış anlaşılmasın, avlanma hikayesini, yaşadıklarını, yakalayabildiklerini, heyecanını paylaşan yurdum insanından bahsetmiyorum. Siz de bahsettiğim o irite edici şahsiyetleri muhakkak çevrenizde görüyorsunuzdur, eminim. Bir tepki olarak ben hiç bir yerde "balıklı" fotoğraf paylaşmıyorum. Sadece iyi bir hatıramı paylaşmak adına, sizi kırmamak için bu forumdaki ilk ve son "balıklı" fotoğrafımı göndereyim. Yakın tarihte bir blog üzerinden kayak oltacılığı tecrübelerimi aktarmayı tasarlıyorum. Kısmetse oradan takip etme şansı bulacaksınız.

Kayak üzerinden yakaladığım ilk akya... Kıyıdan bir kilometre kadar açıkta, kolyoz taklidi, 14 cm.'lik, hibrit aksiyonlu bir popper yüzey sahtesine saldırarak yakalanmıştı. Güneşli ancak soğuk esen bir yılbaşı arefesiydi...

Ekli dosyayı görüntüle 33167
Salih bey,

Paylaşım için teşekkürler. Kişisel düşüncem; fotoğraflı veya videolu av paylaşımı, amatör balıkçılığın doğasına çok da aykırı değil. Buna, paylaşımı yapan kişinin kibirlenmesi ya da hava atması açısından bakmamak gerekir. Bunu balığa gidemeyenlere o anı hissettirmek ve mutlu etmek için yapılmış bir faaliyet olarak görmek daha isabetli bir bakış açısıdır. Böyle paylaşımları, sportif olta balıkçılığı konusunda çok ileri olan gelişmiş ülkelerdeki popüler dergilerde ve web sitelerinde sıklıkla görebiliyoruz. Tabi ki sizin kişisel tercihinize hiç bir söz söyleme hakkımız olamaz. Blog sayfanızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Sizden bir şeyler öğrendikçe, ben de üst segment bir kano edinme yoluna gidebilirim :)

Sağlıcakla kalın