Kanserojen Makina

Konuyu biraz araştırdım, bu p65 bildirisi 2014 te kabul edilmiş .

Dünya genelinde de yaygın bir tutum değil ama Daiwa ya da Shimano gibi büyük markaların kurşun içeren bir makinasını bulamadım.

Kastking gibi firmalar çoğunlukla Çin’de üretim faaliyetlerini sürdürüyorlar dolayısıyla kurşun gibi zararlı materyaller kullanılmış olsa gerek.
Ancak halihazırda kullandığımız pekçok ekipman zaten kurşun içermekte açıkçası halihazırda maruz kaldığımız riskten daha fazla bir risk olduğunu düşünmüyorum.

Konuyu biraz araştırdım, bu p65 bildirisi 2014 te kabul edilmiş .

Dünya genelinde de yaygın bir tutum değil ama Daiwa ya da Shimano gibi büyük markaların kurşun içeren bir makinasını bulamadım.

Kastking gibi firmalar çoğunlukla Çin’de üretim faaliyetlerini sürdürüyorlar dolayısıyla kurşun gibi zararlı materyaller kullanılmış olsa gerek.
Ancak halihazırda kullandığımız pekçok ekipman zaten kurşun içermekte açıkçası halihazırda maruz kaldığımız riskten daha fazla bir risk olduğunu düşünmüyorum.

Amerika bu konuda diğer ülkelere göre biraz daha katı. ( dikkat edin sattığı değil - aldığı ürünlerde )
Ben hazır giyim sektöründe çalışıyorum. Amerikaya ürün satarken metal düğme fermuar metal çıtçıt gibi ürünlerde NİKEL iceren ürün almaz. Aldığı ürünlerın kumaş veya metaryel karışımlarinda 100 de 95 uyum ister. Gümrukte her ürün tahlil ve kontrolden geçer.
Adamlar bizim gibi tüpte kaçakmı var diye kibritle çakmakla kontrol etmiyorlar yani. 🙂

Amerika bu konuda diğer ülkelere göre biraz daha katı. ( dikkat edin sattığı değil - aldığı ürünlerde )
Ben hazır giyim sektöründe çalışıyorum. Amerikaya ürün satarken metal düğme fermuar metal çıtçıt gibi ürünlerde NİKEL iceren ürün almaz. Aldığı ürünlerın kumaş veya metaryel karışımlarinda 100 de 95 uyum ister. Gümrukte her ürün tahlil ve kontrolden geçer.
Adamlar bizim gibi tüpte kaçakmı var diye kibritle çakmakla kontrol etmiyorlar yani. 🙂
aman onlar amerikalıları kanser eder biz türküz unuttunuzmu bize bişey olmaz 🙂

O kadar pimpirik olan eline hiç bir alet sürmez. Kurşunları elliyoruz sonra ağzımızı burnumuzu siliyoruz. Hatta kurşunu kendi döken var buharını soluyor. Amerikanın bir eyaleti onu kutuya yazdırdıysa orada satışı için gerekli olduğundandır yoksa bundan daha fazla risklerle yaşıyoruz zaten, rahat olun. Makinenizi kullanırken acaba kanser olur muyum triplerine girmenin alemi yok. Fosur fosur sigara içerken aklımıza gelmiyor da .

Plastik aksamların üretiminde kullanılan Toluene diisocyanate adli birleşen nedeniyle bu uyarının yer almasının zorunlu olduğu belirtilmiş. Çok önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum zira amazon.com da satılan bütün makinelerde aynı uyarı bulunuyor Amerikan markası olan Penn ürünlerin de bile.Uyarının ürünün Çin markası olmasıyla ilgili olmadığını düşünüyorum.

Back