SertaçBatmaz
Üye
Ahahaha çok güldüm ya. Allah iyiliğini versin emi 😉Anlayacaginiz makinayi kullanirsaniz, sizin makina calismayacak 🙂 aman dikkat..
Ahahaha çok güldüm ya. Allah iyiliğini versin emi 😉Anlayacaginiz makinayi kullanirsaniz, sizin makina calismayacak 🙂 aman dikkat..
Konuyu biraz araştırdım, bu p65 bildirisi 2014 te kabul edilmiş .
Dünya genelinde de yaygın bir tutum değil ama Daiwa ya da Shimano gibi büyük markaların kurşun içeren bir makinasını bulamadım.
Kastking gibi firmalar çoğunlukla Çin’de üretim faaliyetlerini sürdürüyorlar dolayısıyla kurşun gibi zararlı materyaller kullanılmış olsa gerek.
Ancak halihazırda kullandığımız pekçok ekipman zaten kurşun içermekte açıkçası halihazırda maruz kaldığımız riskten daha fazla bir risk olduğunu düşünmüyorum.
aman onlar amerikalıları kanser eder biz türküz unuttunuzmu bize bişey olmaz 🙂Amerika bu konuda diğer ülkelere göre biraz daha katı. ( dikkat edin sattığı değil - aldığı ürünlerde )
Ben hazır giyim sektöründe çalışıyorum. Amerikaya ürün satarken metal düğme fermuar metal çıtçıt gibi ürünlerde NİKEL iceren ürün almaz. Aldığı ürünlerın kumaş veya metaryel karışımlarinda 100 de 95 uyum ister. Gümrukte her ürün tahlil ve kontrolden geçer.
Adamlar bizim gibi tüpte kaçakmı var diye kibritle çakmakla kontrol etmiyorlar yani. 🙂