Evet sonunda Karaova ile bugün tanıştım. Tam bir hayal kırıklığı arkadaşlar. İnsanlarımız maalesef pis tüm kıyı çöplük olarak kullanılıyor, sigara izmaritleri hoop göle mepps atar gibi. Balık var mı var ama nerdeyse bitmiş. Ben tuttum mu hayır. Denemediğim mepss ya da ufak kaşık kalmadı, nafile. Gördüğüm kadarı ile çok nadir tutuluyordu, halbüki iki hafta öncesinde günde 100 ün üzerinde tutulduğunu söylemişlerdi ki bunu farklı farklı av marketlerinden esnaflardan öğredim. Gelelim bu hikayenin aslına : Sabote edilen alabalık çifliğinden kaçan balıklar hunharca avlanıyor. Bunun üzerine balık çifliği sahipleri özel izinle bir haftalık av yasağı uygulatıyorlar göle. Ve bu bir hafta da o gölün efendisi oluyorlar. Ne kadar balık kaçırıldıysa bunlar ağ serilerek toplanmaya çalışılıyor, tabi ağa sadece kaçan balıklar takılmıyordur. ağ su üstünde görünmediği için takımda kaybettim ama asıl önemli nokta gölün her yerine ağ serilmiş olması. Bu işin bir dengesi usulü yok mudur, herşey sonuna kadar tüketilmek zorunda mıdır ? Neden bu kadar aç gözlüyüz, 100 balık tutmak nedir ? Ağ atmak nedir ? Sürekli tırıvırı atıp üzerinede alabalık yemi atarak balık tutmaya çalışmak nedir ? bu balıkçılık mıdır, açlıktan mı tutulmaktadır bu balıklar, zevk için mi ? Bunu hiç bir zaman anlamayacağım....