Karşıyaka-yenifoça

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Baran_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evet, hemen karşısında ev. Ben el oltası ile avlanıyorum.

Balik Bulucun var mi?
Ben kucuk bir balik bulucu alacagim.
Hedef baliklar, Cipura, Levrek, Mercan ve Palamut.
Spin ve sorfun yanina belki bir Lrf takimida yapacagim.
Cipura icin yengec sahtesi almayi dusunuyorum.
Ugur Bey bu arada yeni focada Lise oldugunu biliyorum.

Balik Bulucun var mi?
Ben kucuk bir balik bulucu alacagim.
Hedef baliklar, Cipura, Levrek, Mercan ve Palamut.
Spin ve sorfun yanina belki bir Lrf takimida yapacagim.
Cipura icin yengec sahtesi almayi dusunuyorum.
Ugur Bey bu arada yeni focada Lise oldugunu biliyorum.

Var. Ama nasıl kullanacağımı pek bilmiyorum. Garmin marka, siyah beyaz.
"Spin ve sorfun yanina belki bir Lrf takimida yapacagim." Bu satırı hiç anlamadım 🙂

Var. Ama nasıl kullanacağımı pek bilmiyorum. Garmin marka, siyah beyaz.
"Spin ve sorfun yanina belki bir Lrf takimida yapacagim." Bu satırı hiç anlamadım 🙂
Kullanması çok karışık değildir. Nette bilgi bulabilirsiniz.

Spin ile genelde at cek avi yapilir. Uca takilan bir sahte ki genelde 10-20gr civari arasindadir. Kamislarda genelde hafif olur. 10-30 veya 10-40 kamis uygundur. Boyda genelde 2.50m civarindadir.
Surf casting ise genelde kiyidan hafif veya agir kursunu atabilmek icin dizayn edilmis kamislardir.
Lrf ise genelde daha kucuk jig ve kokulu ince yemek atabilecegin takimlardir. Istersen bunu bir arastir.
Bu arada tekneden atis yapacaksak surf castinge aslinda pek gerek yok. Normal bir kamis ilede av yapabiliriz.
Eskiden kamis, sahte lrf falan yoktu. Levrek icin kasnaktaki ipi acardik tek igne kursunsuz sardalyayi atardik ama simdi tekneloji gelisti.
Eger benim gibi levrege merakliysan ima sasuke ve rapala max rap bakmani tavsiye ederim.
Umarim aciklayici olmustur. Yalnisim var ise lutfen duzeltin arkadaslar

Spin ile genelde at cek avi yapilir. Uca takilan bir sahte ki genelde 10-20gr civari arasindadir. Kamislarda genelde hafif olur. 10-30 veya 10-40 kamis uygundur. Boyda genelde 2.50m civarindadir.
Surf casting ise genelde kiyidan hafif veya agir kursunu atabilmek icin dizayn edilmis kamislardir.
Lrf ise genelde daha kucuk jig ve kokulu ince yemek atabilecegin takimlardir. Istersen bunu bir arastir.
Bu arada tekneden atis yapacaksak surf castinge aslinda pek gerek yok. Normal bir kamis ilede av yapabiliriz.
Eskiden kamis, sahte lrf falan yoktu. Levrek icin kasnaktaki ipi acardik tek igne kursunsuz sardalyayi atardik ama simdi tekneloji gelisti.
Eger benim gibi levrege merakliysan ima sasuke ve rapala max rap bakmani tavsiye ederim.
Umarim aciklayici olmustur. Yalnisim var ise lutfen duzeltin arkadaslar

Hiç kamış ile av yapmadım, kendimi bildim bileli el oltası. 6 yaşında oğlan var çok istedi decathlondan bir kamış olta aldım o var teknede.
Kemeraltına gidip bakayım bir ara, şu LRF işini de bir araştırayım.
Hissedilmiyor sanki balık kamış olta ile, yada bana öyle geliyor alışmadığım için.

Spinde sahte varken ucunda eger su ustu yuzer ise balik atliyor ve goruyorsun. Eger tekneden atiyorsan spin olta harici surf casting alma. Sana yakin balatcikta lahur var istersen oraya ugra. Tum karsiyaka oradan yapiyor aliverisini. Tekneden atacaksan yemli veya zoka icin kasnaktan bencede sadma en iyi hissi o veriyor

Resim icin sagol hava guzelmis. Bu arada yat limani ne zaman aciliyor bilgin var mi? Yer kiralari icin yillik ne diyorlar? Sen tonozami bagliyorsun tekneyi?

Resim icin sagol hava guzelmis. Bu arada yat limani ne zaman aciliyor bilgin var mi? Yer kiralari icin yillik ne diyorlar? Sen tonozami bagliyorsun tekneyi?

Balıkçı barınağında benimki.
Bilgim yok ne zaman hizmete alınacağından, denizdeki işlerini bitirdiler. İdari binalar çekek yerlerinin falan yapılması gerek.

Ben balikci barinagina birakmak istiyorum ama benim tekne konsollu olacagi icin balikci barinagi bana tehlikeli geliyor. Kamera sistemi falan var diyorlar ama denizden gelip goturuyor adamlar. Maalesef suriyeli durumlarindan dolayi motorlu tekne su an pirlanta gibi kiymete bindi.
Buyuk ihtimal 2019 diye duydum ama bakalim.
Bu arada belirledigin meralar var mi? Ya da hedef baligin?

Back