Kaşık kullanımı hakkında düşünceleriniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xmusti67
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

xmusti67

Üye
Tepki
37
Ödül
23
Herkese merhaba..
Ben Zonguldak/Ereğli bölgesinde genellikle kaşık kullanarak lüfer avı yapıyorum. Bölgede diğer kaşık kullananlar ile geçen sohbetlerimde fark ettim ki herkes farklı şekilde kullanıyor. Kaşığın klipse takıldığı halkaya fırdöndü ekleyen var eklemeyen var, 3 lü iğnenin takıldığı halkaya tekli uzun pala hırsız iğne ekleyen var bunu fırdöndü ile ekleyen var veya hiç eklemeyenler var. Kaşık döne döne gelmeli diyen var, balık gibi yüzerek gelmeli diyen var. Şahsen tesadüf mü bilemiyorum çok yeni olduğum için ancak kendi denemelerimde fırdöndüsüz ve 3 lü iğnenin olduğu halkayada fırdöndüsüz hırsız eklediğimde ve kaşık döne döne değilde balık gibi yüzerek geldiğinde lüfer alabiliyorum sadece. Diğer seçeneklerde daha hiç alamadım.

Sizlerin kaşık kullanım yöntemleriniz nelerdir ? Siz kaşık kullanarak gerçekleştirdiğiniz en verimli avlarda kaşıkları ne şekilde kullandınız ?

Merhaba Mustafa , kaşık ile daha siftahım yok dişlide 🙂 ama ustaların seyrettiğim videolarında her tür aksiyonu deniyorlar , o gün balığın hangi aksiyona vuracağı pek belli olmuyor , hızlı sarım ara sıra jerk yapıyorlar , genelde arka üçlü iğnenin yanına tekli hırsız takıyorlar
.

Lufer varsa her sekilde balik alirsiniz, lufer yoksa ne yaparsaniz yapin sonuc alamazsiniz.. spinde firdondu ben hic kullanmadim kullanmanizi tavsiye etmem, ancak kullandiginiz igneye mutlaka ama mutlaka hirsiz eklemelisiniz.. ikili olursa daha etkili olur.. 28 gram hem mesafe hem dibi tarama acisindan bu mevsimlerde daha da basarili olacaktir.. berraga yakin sakin sular luferde daha cazip olur.. sabah suyunu tavsiye ederim, hafif derin yerler ve dere agizlari da verimli olur.. onemli olan baligin dikkatini cekmek 👍

Lufer varsa her sekilde balik alirsiniz, lufer yoksa ne yaparsaniz yapin sonuc alamazsiniz.. spinde firdondu ben hic kullanmadim kullanmanizi tavsiye etmem, ancak kullandiginiz igneye mutlaka ama mutlaka hirsiz eklemelisiniz.. ikili olursa daha etkili olur.. 28 gram hem mesafe hem dibi tarama acisindan bu mevsimlerde daha da basarili olacaktir.. berraga yakin sakin sular luferde daha cazip olur.. sabah suyunu tavsiye ederim, hafif derin yerler ve dere agizlari da verimli olur.. onemli olan baligin dikkatini cekmek 👍
Usta konuştu 🙂 , lüfer için dalga şart mı Kayhan yoksa az dalgalı suda da av veriyor mu , nasıl gidiyor balık avları hiç rapor atmıyorsun.

Lüfer için çok farketmese de levrek avlarında kaşık kullanırken ilave fırdöndü vs. herhangi bir ilave yapılmaması gerektiğini düşünüyorum, en azından bu zamana kadar aldığım levreklerde böyle çalıştım. Wobling yaparak geliyor kaşıklar, misina gam yapmıyor, arada küçük vuruşlar yapmakta ya da kıyılara nispeten derin sularda kaşığın düşmesine müsade etmekte fayda var ki balığın vurduğu anlar genellikle bunlar oluyor.

Video benim için çok faydalı bir video olmuş teşekkürler 😊 Bende çok acemi olmama rağmen fırdöndü ile kullanınca daha kötü olduğunu düşünmekte haksız değilmişim demek ki 😊 Hırsız muhakkak kullan demişsiniz peki hırsızı direk 3 lünün bulunduğu halkaya mı ekleyeyim yoksa o halkaya fırdöndü ile mi hırsız ekleyeyim ?

Video benim için çok faydalı bir video olmuş teşekkürler 😊 Bende çok acemi olmama rağmen fırdöndü ile kullanınca daha kötü olduğunu düşünmekte haksız değilmişim demek ki 😊 Hırsız muhakkak kullan demişsiniz peki hırsızı direk 3 lünün bulunduğu halkaya mı ekleyeyim yoksa o halkaya fırdöndü ile mi hırsız ekleyeyim ?
Videodaki gibi yapabilirsen en iyisi ama biraz zahmetli birde malzeme de lazım , en kötü klipse tak hırsın iğneyi o zaman da lider kullanmazsan ip çok oralara dolaşıyor.

Usta konuştu 🙂 , lüfer için dalga şart mı Kayhan yoksa az dalgalı suda da av veriyor mu , nasıl gidiyor balık avları hiç rapor atmıyorsun.
Yok ya ne ustasi, cok uzagim o noktaya 🙂 berraga yakin turkuaz sularda cok verimli oluyor bizim orda.. dalga az oldugunda daha verimli oldu birde.. hava aydinlanmaya yakin balik baya hareketli oluyor bi de.. aksam suyunda arkadaslar aldi ama bana denk gelmedi.. ayrica ozellikle saldirdigi sahteler var, o sahtelerle kimse balik alamazken siz alabiliyorsunuz.. agustos sonlarina dogru kasiga vuran lufer igne acti hatta.. bu yaz igne actirdigim 4.balik oldu.. hirsiz bu sekilde olabilir, cokta asagida olmasin cunku arkasinda takip ediyor lufer, hem 3lu igneye hem hirsiza takilacak gibi ayarlamak gerekiyor.. kamisi suya tam indirip baligi suyun ustune cikartmazsaniz baligi suyun disina cikarma ihtimalinizde artar, zaten deli bisey lufer, suyun disinda bile yuzmeye devam ediyor 🙂

Dosyalar

• D977E458-5C2D-4DC6-B2FF-CD22C30000F5.jpeg
    D977E458-5C2D-4DC6-B2FF-CD22C30000F5.jpeg
    30.4 KB · Okunma: 38
Arkada klips mi var Kayhan ben mi yanlış gördüm 🙂 sen jig asist iğnesi takmışsın galiba hırsız iğne niyetine , ben de öyle yapayım 🙂 en kolay yolu bu galiba.

Hatta en pratik yolu su, butun kasiklardan ve ayni igneyi kullanacagin jiglerden ignelerin hepsini cikart, sadece kullanacagin zaman tek 3lu igneyi ve asisti klipsle istedigin jige ve kasiga tak.. 1 igneyle 1 sezon kullanmis olursun, gereksiz paslanan ignelerin olmaz ve jigler kasiklar gereksiz yere paslanan igneler yuzunden zarar gormezler..

Back