kastking orgu misina hakkinda yardim edermisiniz..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan halitabi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

halitabi

Yeni Üye
Tepki
9
Ödül
5
Arkadaşlar bugün cinekop için kasik atiyordum bian makinanin kilidini acmayi unuttum misina patladi kasik gittii (25mm perlon mono misina,fladen 28 gr kasik) çok ayarim kacti haliyle ince misina kullanirsin patlar kalin misina kullanirsin uzağa gitmez.bende kastking marka cin mali 0.10mm 4 katli orgu misina almaya karar verdim ve sipariş geçtim.sonra arastirdim ki ip misinalar kamis (fladen extra flex 2.70 m 3 parcali kamis)porselen yüzüklerini kesiyormuss biraz pişman olur gibi oldumm... Bu kastking misina kullanan varmi bu sipariş gectigim misina kasik atarken patlarmi yüzükleri kesermi acaba bide sok nasil yapmam gerekli yardim edermisinizzz

Ayrıca misinanin atis aninda patlaması engellemek için kalama gevşek birakilsa faydali olurmu

ip misina kullanırken daha dikkatli olmanız gerekecek. eğer aynı hatayı ip misina sarılı iken yapmış olsaydınız muhtemelen kaşığınız duracak kamışınız patlayacaktı 🙂

Bahsettiğiniz ip misina ile ilgili de tecrübeli arkadaşlar ve üstadlar yardımcı olacaktır.

1. Kastking 8 katlıyı tavsiye ederim.
2. Makineyi açmayı unutmamanız lazım örgü kullanırken.
3. Uzun dönemde fincanlara zarar verebilir evet. Fuji fincanlı bir kamışa terfi ederseniz sorun yaşamazsınız.
4. Şokun uzunluğunu, sahteyi atarken düğüm dışarda kalacak uzunlukta ayarlayın. FG düğümünü öneririm.

Cvplariniz için tesekkur ederim arkadaşlar 0.10 mm orgu misina kasik ve diğer sahtelerde yeterli olurmuş acaba

Boğazda kurşun arkası kaşık attığınız varsayarak söyleyebilirim ki yeterli olmayacaktır. uç kısmına şok düğümle daha sağlam bir ip veya FC misina bağlamanız gerekecek.

@balıkoltası nın söylediğine ek olarak kalamanı tam kapalı tutma tatlı gevşek olsun .
Ana beden ipten sonra kamış ucundan normal fırdöndüyü (klips li olmayacak fırdöndü ) , levrek kovalıyacaksanız 60 -70 cm kadar 0.30 - 35 fc mono yu sahteye ,
sahtenin orjinalı halkalı ise all braid knot yada uni knot düğümü ile (enaz 5 boğum ) ,
sahte orjinali halkasız ise rapala düğümü ile ,
yok kaşıkla lüfer kovalıcam diyorsanız ipi direk rapala klipsi ile kaşık halkasına ki ben burda kaşık halkasını cıkarıp rapala klipsini direk kaşığa taktığımda kaşık daha güzel aksiyon almakta , düğüm olarak gene all braid knot yada uni knot ile derim (enaz 5 boğum )Tercihe göre gene fırdöndü ile rapala klipsi arasına fc mono kullanılabilir .Her ava cıkmadan düğümleri yenileyin aynı takımla gitmeyin özellikle fc mono esnemsi sınırlıdır opsiyonu düşüktür patlama olasılığı ikinci avca kacınılmaz olacaktır yenileyin .
sahsi düşüncem .Rastgele 🙂

Son düzenleme:
Cvplariniz için tesekkur ederim arkadaşlar 0.10 mm orgu misina kasik ve diğer sahtelerde yeterli olurmuş acaba
Siz fırdöndü den sonra ve 60 -70 cm 0.30 35 fc misina ile direk ip ile 50 gr kurşunla la boş atışlar yapın sonra sahtelerinizi kullanın boşuna gitmesin sahteleriniz patlama olursa işi garantiye alın üşenmeyin 20 - 30 atış yapın ,Atışlarda parmağınızı koruyacak aparat edinin parmaklık , yara bandı vs. Ava cıkmadan mutlaka makinada sarılı olan ip i ıstatın , aynı zamanda ilk makinaya sarmadan yarım saat suda bekletip öyle ipi sarın sıkı olacak şekilde mesela bir kitabın arasından geçirerek gergin bir şekilde ayrıca altına eğer dolgu yapacak iseniz ölçüye yakın bir ebat secin ki alta katman oluşturup sarımı bozmasın örnek sarcağınız ip 010 alta 0.30 gibi olmaz derim .👍

Son düzenleme:
Selamlar,

çok hızlı yazılanları okumadan yazayım,
kastking tamam güzel, 0,10mm olmaması lazım zaten en düşüğünün.
bu ip muhtemelen colimer bir maddeden yapılıyor dolayısı ile PE dediğimiz polietilen gibi bir çeker beklemeyeceğiz, en az 2 kat daha az çekeri var.
tecrübe ile sabittir.
fuji yüzük denmiş fakat her fuji yüzük kalite olacak değil tabii, alconite denilenler sanırım özellikle pürüzlü iplerde ağır kurşunlarda dayanamıyor ve yüzüğü yiyiyor.
SIC guide denilen yüzükler daha sağlam yani. sonradan torzite çıktı en pahalısı 🙂
çok inceye gitmeye gerek yok,çok çok hafif sahte atılmaycak ise, 0,8pe yani 0,14lerde bir polietilen hammaddeli ip kullanmakta fayda var, örneğin
powerpro
tufline
fin
daiwa gibi....

bide şok düğümü ve uzunluğu ( bana göre ) önemli, güzel Fg atmayı öğrenmek lazım. en az 80 cm ( bana göre ) en çok istediğin kadar 🙂

Kolay gelsin.

Back