Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kefal bread fly

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan

Kefal için ekmek gibi tüyden sahte yapıyorlar. Ben sentetik yünden yaptım fakat su içinde düzgün durmadı. Bunlar egg yarn dedikleri yün gibi birşeyle yapıyorlar. Şimdi akvaryum filitrelerinde kullanılan elyaf ile deneyeceğim.

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Bu videoyu ilk gördüğümde oldukça heyecanlanmıştım. Ekmek çok iyi yem ama iğneden çabuk düşüyor veya alınıyor, her atışta yenilemesi zaman kaybettiriyor ve ekmeği taze tutup kurutmamak zor olabiliyor. Bence düz pamuk iyi olabilir elinizde varsa. Ayrıca içilmemiş sigaranın filtresindeki selüloz asetat lifleri de denenebilir, ki ben onu hiç iğneye bağlamadan sadece iğneye batırarak denemiştim ancak sonuç alamamıştım.

Bugün ben de akşam üstü kefal deneyecektim, iğneye bağlayamayasam bile ekmeğe benzeyen sigara filtresini tekrar deneyeyim. Hatta şimdi bi takım yapmaya çalışacağım.

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
sert olunca kefal dokunmuyor ekmeğide ezip sert hamur yapınca olmuyor gevşek ve yumuşak birşey olacakki emsin

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Peluş oyuncak dolgusuyla sonuç (Lifler biraz kırılgan maalesef)

1747748759883.png

İğneyi tamamen gizleyebiliyorum. Gümüş iğne olsaydı daha iyi olurdu. Bunu uni knot ile snell atarak yaptım. Yalnızca pamuk koydum bir de araya. Ekmekten mantıklı olmaz herhalde ama bence iş yapar. Süte, peynir suyuna, midyeye falan sürersek daha iyi olur sanıyorum.

Scolopax

Aktif Üye
Adı
sinan
suyun içinde de böyle durursa iyi büzüşür uzarsa bilemem denemek lazım

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
Ayakkabı bağcığından yeni deneme. Bence ekmeğe baya benziyor, belki ekmekten biraz daha yumuşaktır. İğneyi iyi gizliyor ama tasmalamaya engel olmuyor. Çapari bağlama yöntemini kullandım, tek farkı ayakkabı ipi liflerini yalnızca bir ucundan değil, iki ucundan da düğümledim (yani "simi" ikiye katladım). Biraz daha doğal durması için oluşan dairelerin bir kısmına kesik attım. Bir ihtimal lifler düğümün kayıp iğneden çıkmasına neden olabilir.

1758294209099.png

Ekmeği emcüklemekten ziyade bir anda yutan iri kefallerde iş yapabilir.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Bu fly yemlerini tatlı suda kullanıyorlardır. Yani Kasna vb için.
Denizdeki kefal bakmaz bu yemlere.