Kefal Kaçamağı

Mustafa BİLGE

Aktif Üye
Tepki
424
Ödül
73
Yılın ilk günü her zaman ki gibi düştüm yollara...

saat 14:00 gibi haritadan daha önce işaretlediğim noktaları gezmeye başladım. daha çok yaza hazırlık gibi...
hazır su şu zaman çekik iken gözlem yapıp kendimce notumu aldım. bir kaç yerde kısa süreliğine olta attım.

gün batımına doğru bir köprü üzerinden turnaları seyrettim. neredeyse her otun kenarında birer ikişer turna, insan kendini tutamıyor 🙂 bunu bildiğin içinde atçek oltasını evde bırakmıştım. 🙂 Şeytan işte adamın akılına giriverir.. 🙂

neyse ki günün asıl hedef balığı da bolca mevcuttu.. gün ağarmasına yakın suyun durumuna göre takımı hazırlayıp başladım ... oldukca verimliydi genel gelen balık boyutu ortalamanın üstündeydı. bir iki yakalayıp suya saldığımda yandaki abinin birşey tutamadığını görüp tavsiye verdım. lakin baktım olmuyor kendi tuttuklarımdan 6 adet o abiye bi 6 adette yanıma yanaşan başka bi arkadaşa verdim. aslında huyum değildir, balığı alı koymak. ancak eve götürmek için tutmaya gelipde nasıp alamayanlara ve özellikle yanında çocuğu ile gelenlere ... bi abi de 2 çocuğu ile tutmaya çalışıyordu ancak oltası tırıvı ... abi ye bir şey diyemedim ama çucuklarına birer balık çektirdim. kullanmaması yönünde ... tırıvırı konusunda da ikna ettim. tek iğne hassas şamandıra yeter de artar deyip bir takim hediye ettim.

20190101_172029.jpg

bir kaç foto yu yükleyemedim neden olduğunu da anlamadım.

günü verimli ve bir kaç güzel muhabbetle sonlandırdım. her avım gibi benim için çok keyifli geçti...

Cümleye keyifli avlar diliyorum... Balık gelse de gelmese de gününüzün tadı herzaman tatlı olsun...

Rastgele.

Son düzenleme:
Back