Video Kefal yakalamanın en kolay yolu- 3 lü takım

Faydasız faydalı buna siz karar veremezsiniz. Sadece usta balıkçılar mı kullanabiliyor forumu ? İlgilenmiyorsanız engelleyebilirsiniz. Kaldı ki siz de konuya yakın zamanda yorum yaparak bu güne gelmesine katkıda bulunmussunuz. Bunca zamandır artık sayısını bilmediğim video ve rapor paylaştım hiç birinde mera, takım, yem hiçbir saklı bilgi olmaksızın paylaştım, bir kişi bile birseyler öğrenip faydalandiysa ne mutlu bana. Forum kültüründe soru sormak ve cevaplamak kaldırıldı da bizim mi haberimiz yok

Faydalı-faydasızdan ziyade konunun sürekli hortlatılmasına dikkat çekmek istedim. Usta balıkçı olma kısmı nereden çıktı, neyin üstüne söylediğinizi bilmiyorum. Tabii ki de ustalara özel değil forum. Paylaşımlarınız değerli tabii ki ama benim dikkat çektiğim o değil. Dikkat çektiğim nokta forumun özel mesajlaşma tadında kullanılması ve bu mesajların (istenerek veya istenmeyerek) garip şekilde zamanlanması. 50 kez üç farklı konunuza aynı kişiden üç farklı mesaj geliyorsa sizce de bu garip bir durum değil mi? Ayrıca akın hocamın mesajlarının neredeyse tamamının sizin konularınızda olduğunu belirtmek isterim. Bu mesajlar da çoğu zaman konunun gündemden düşmesinden sonra atılıyor. Yine aynı şekilde bu mesajlar yalnızca sizin anlayabileceğiniz şekilde atılıyor gibi. Örneğin "bizim burada işe yarar mı bu sistem" diye sorulunca sizin orasının ne olduğunu bir siz, bir akın hocam biliyor. Siz o soruyu evet veya hayır diye cevaplasanız bile diğer forum üyeleri için gerçekten hiçbir anlamı olmayan 2 ileti oluyor.

Ben burada herhangi bir kötü niyet olduğunu söylemiyorum, sadece olana dikkat çekiyorum. Buradan ne anlam çıkarılacağı diğer üyelerin ve yöneticilerin takdirine kalmış. Son olarak şu forum kuralını hatırlatmış olayım:

9. Foruma boş ileti, konuyla alakası olmayan ileti, “+1”, “bence de”, “güzel”, gibi belli bir amacı ve paylaşımı olmayan ileti gönderilemez, alt alta aynı ve/veya ayrı içerikli ileti atılamaz. Bu tür iletiler uyarıya gerek kalmadan silinir.

Son düzenleme:
9. Foruma boş ileti, konuyla alakası olmayan ileti, “+1”, “bence de”, “güzel”, gibi belli bir amacı ve paylaşımı olmayan ileti gönderilemez, alt alta aynı ve/veya ayrı içerikli ileti atılamaz. Bu tür iletiler uyarıya gerek kalmadan silinir.

Alıntıladığım kısıma katılmıyorum. Burası istibdat çizgisinde bir forum değil ki kurallara harfiyen uyalım. Bu düşüncede ilerleyecek olursak güzel bir av paylaşımı sonrası yapılan hiç abartısız onbinlerce, yüzbinlerce "Tebrikler." , "Bereketli olsun." gibi mesajlar da belli bir amacı ve paylaşımı olmayan ileti statüsüne girecektir. Senin iddiana göre o mesajların da olmaması gerekir. Aksine bu tarz mesajlar, güzel bir av ve paylaşımı yapanı son derece motive eden mesajlar olup, bence bu forum için olmazsa olmaz statüdedir.
O forum kuralları muhtemelen ülke / dünya genelinde xenforo midir, vbulletin midir nedir genel bir forum kuralları silsilesi olsa gerek. Buradaki forum sahibi ve yönetici arkadaşlar tek tek ve balık forumuna özel, maade madde kural güncellemesi yapamayacakları için bu beklentin ve kuralcılığın mevcut formumuza uygun değildir düşüncesindeyim.

Dip Not: Asıl böyle bir tartışma yaratarak balık avı temalı olan forumumuzun ruhuna zarar verildiği kanısındayım. Şu tartışma başlayana dek başlık içerisindeki her mesaj balığa, ava ve teknik bilgiye dayalı iken başlığın ve konunun geldiği yere bakın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Alıntıladığım kısıma katılmıyorum. Burası istibdat çizgisinde bir forum değil ki kurallara harfiyen uyalım. Bu düşüncede ilerleyecek olursak güzel bir av paylaşımı sonrası yapılan hiç abartısız onbinlerce, yüzbinlerce "Tebrikler." , "Bereketli olsun." gibi mesajlar da belli bir amacı ve paylaşımı olmayan ileti statüsüne girecektir. Senin iddiana göre o mesajların da olmaması gerekir. Aksine bu tarz mesajlar, güzel bir av ve paylaşımı yapanı son derece motive eden mesajlar olup, bence bu forum için olmazsa olmaz statüdedir.
O forum kuralları muhtemelen ülke / dünya genelinde xenforo midir, vbulletin midir nedir genel bir forum kuralları silsilesi olsa gerek. Buradaki forum sahibi ve yönetici arkadaşlar tek tek ve balık forumuna özel, maade madde kural güncellemesi yapamayacakları için bu beklentin ve kuralcılığın mevcut formumuza uygun değildir düşüncesindeyim.

Dip Not: Asıl böyle bir tartışma yaratarak balık avı temalı olan forumumuzun ruhuna zarar verildiği kanısındayım. Şu tartışma başlayana dek başlık içerisindeki her mesaj balığa, ava ve teknik bilgiye dayalı iken başlığın ve konunun geldiği yere bakın.

O mesajların da kendince bir önemi var ama forumu biraz gezecek olursak bir soru sorup cevap alamadan konusu gözden düşüp gitmiş bir sürü kullanıcı da var. O tür mesajların en azından konu güncelken atılması gerektiğini düşünüyorum. En son mesajdan günler, haftalar geçtikten sonra tebrik mesajı atmanın bence anlamı yok.

Tartışma olması tabii ki de hoş değil ama bu konunun konuşulması lazım çünkü aylardır süre gelen bir durum.

Samet hocam yanlışsam düzelt senden ricam.
Anladığım kadarıyla sen burada bir art niyet ve kasıtlı-bilinçli olarak başlığı hortlatma, yeniden gündeme getirme var demek istiyorsun.
O konuda bir görüş, izlenim yahut tespitim olmadığı için yorum yapamam açıkçası.

Art niyetli demiyorum. Ama sonuç olarak forumun akışını bozuyor. Belirttiğim gibi, hiç cevap alamadan konuları altta kalan bir sürü arkadaş oldu bu tür mesajlar nedeniyle. Aynı şekilde belki daha çok bilgi alış verişi gerçekleşebilecek konuları bazıları hiç görmedi bile.

Art niyetli demiyorum. Ama sonuç olarak forumun akışını bozuyor. Belirttiğim gibi, hiç cevap alamadan konuları altta kalan bir sürü arkadaş oldu bu tür mesajlar nedeniyle. Aynı şekilde belki daha çok bilgi alış verişi gerçekleşebilecek konuları bazıları hiç görmedi bile.
[/QUOTE

Kaç yıl oldu bilmiyorum ancak yıllardır bu forumda gerek video gerek fotoğraflı raporlama yapıyorum, Elazığdan Akın, Didimden Semih Ankaradan Kudret abi gibi birçok avcı arkadaşla birebir tanışma ve av yapma fırsatı buldum. Birbirini tanıyan görüşen insanların birbirinin konularına yorum yapması kadar doğal bir durum yoktur. Hayatım boyunca kimsenin üstüne basarak yükselmeye çalışmadım, bilakis elimden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalıştım. Kimsenin emeğini de yok saymadım. Çoğu zaman kâr ettiğimiz düşünülse de iyi niyet her zaman zarar ettirir, hak ettiği yerde olmadığında.
Gördüğüm lüzum gereği üyeliğim devam etse de artık forumda raporlama yapmayacağım akışı bozmamak adına.
(Bu ve diğer tüm konularım silinebilir )
Herkese iyi eğlenceler

Böyle bir şeyi kabul etmiyorum @cancebeci !!!

Bu forumda iyi ki varsınız ve hiç kusura bakmayın, belki haddimi aşıyorum ama OLMAK ZORUNDASINIZ!
Bu tartışmada hakkınızın yendiği ve belki de istem dışı olarak gönlünüzün kırıldığının farkındayım.
Hiyerarşik bir bakış açısı olarak yorumlanmasın, sizin belki de istemeden gönlünüzü kıran her 2 arkadaş da yeni üye arkadaşlar. Mesela bir tanesi 12 Ağustos 2025 tarihli üyelerimizden. Evet belki ilerleyen dönemlerde sizden, benden, bizlerden çok daha başarılı, balık sevdalılarına faydalı paylaşımlar yapabilme ihtimalleri vardır lakin şu an, foruma ısınma ve adaptasyon süreçlerinde biraz peşin hükümlü, biraz fevri davrandıkları aşikardır.
Bence hep beraber soğumak adına, en azından Can Bey, Can üstadım gel sen bu güzel pazar akşamı foruma daha fazla göz atma, o paylaşımcı, o samimi, o hoş yüreğin daha fazla sıkılmasın. Yarın sabah, haftanın ilk günü itibariyle üyelerden gelecek reaksiyonlara göre taşlar yerine oturur. Olmadı senin gibi ben de bırakır giderim olur biter.

Arkadaşlar, Forumu efektif kullanmayı öğrenin. Sadece güncel konuları görebileceğiniz filtrelemeler var. İsteyen istediği şeye dilediği zaman yorum yapabilir. Ve herkes bilgi yüklü şeyler paylaşmak zorunda da değil.

Arkadaşlar, Forumu efektif kullanmayı öğrenin. Sadece güncel konuları görebileceğiniz filtrelemeler var.

Bence efektif forum kullanımıyla alakası yok. Sadece yeni konuları değil, çeşitli ana konulardaki veya var olan konulardaki yeni paylaşımları görmek isteyen eminim çok kişi vardır. Düşük çabalı ve özel mesajlaşma tadında paylaşımlar ise o yeni paylaşımları görmeyi zorlaştırıyor.

İsteyen istediği şeye dilediği zaman yorum yapabilir.

Bu doğru değil ki. Bu doğru olsa birinin 10 yıllık konulara boş boş mesajlar atmasına izin veriliyor olurdu. Aynı konuya peş peşe sayısız ileti gönderilmesine izin veriliyor olurdu. Belki hepimiz hemfikir değiliz ama neye ne zaman ileti gönderilebileceğinin gerek forum kuralları olarak gerek forum üyelerinin kendilerine göre sınırları var. Bana kalırsa da Can hocamın konularına atılan mesajlar bu sınırları aşıyordu.

Doğru değil ki derken başına '' bana göre'' eklerseniz daha yapıcı bir yorum yapmış olursunuz. Paylaştığınız kuralda da ne denmiş? Bu tarz mesajlar atılır ise gerek görülürse silinir. Silinmediğine göre forum yönetimi açısından sakıncası yoktur. Onlar açısından sakıncası yok ise de biz burada şu an neyi tartışıyoruz konusuna gelmemiz gerekir.

Can Bey avını yapan videosunu çeken forumda paylaşan neyi nasıl tuttuğunu öğreten bilhassa balığa ya da foruma yeni başlamış kişiler için çok faydası olan bir kullanıcı bence. Bardağa dolu tarafından bakın belki de 2024 te paylaştığı görselleri, takım bağlamalı vb av raporu bugün üye olan kişi tarafından biz bu şu an bunları bu ileti altına yazmıyor olsak bulunamayacak.

Dolayısı ile siz ne kadar benim yazdığıma katılmıyorsanız ben de aynı şekilde sizin düşüncenize katılmıyorum bu konuda. Karşılıklı diyalog haline getirip iletiyi şişirmemek için konu hakkında başka ileti girmeyeceğim.

Son olarak boş verelim bunları dişli zamanı yaklaştı oraya odaklanalım hep beraber diyorum. Oltası suda olan herkese rastgele, iyi forumlar dilerim.

Back