Kefal yenir mi? (Marmara'daki)

cumartesi sabah unkapanında 2 kilo kadar sarıkulak kefal tuttum. taze, dumanı üstünde lavaşı yem yaptık. yanımdaki amcalar bayıla bayıla tutuyorlardı ve etinin çok lezzetli olduğundan bahsetmişlerdi. eve götürdüm ve balıkların karnını açınca simsiyah zar olduğunu gördüm. hepsini çöpe attım. yiyen yesin afiyet olsun. ama ben
sadece yakalaması zevkli olduğu için ve de balık kıtlığı yaşandığı için zevkine tuttum. bence haliç kefali yenmez.

Ufak bir karış kefal'i kılçıklarından ötürü yemem
30 cm den büyük ise güzelce temizlerim deniz suyu ile, pullarını denizde ayıklarım, en son üzüm sirkesi ile yıkar poşete koyarım atarım buzluğa, bir gün buzlukta bekletirim,
yakarım mangalımı, karnına tereyağını atarım, kısık közde yavas yavaş pişirir indiririm mideye bunca senedir yerim bir rahatsızlığınıda görmedim,
afiyet olsunn......

30 cm den büyük ise güzelce temizlerim deniz suyu ile, pullarını denizde ayıklarım, en son üzüm sirkesi ile yıkar poşete koyarım atarım buzluğa, bir gün buzlukta bekletirim,
yakarım mangalımı, karnına tereyağını atarım, kısık közde yavas yavaş pişirir indiririm mideye bunca senedir yerim bir rahatsızlığınıda görmedim,
afiyet olsunn......
oha ya dolapta kefal var ateş yakasım geldi 🙂

Sadece has kefal bulursam yerim. Zıpkıncı bir arkadaş vermişti bir seferinde. Levrekten güzeldi vallahi.

vallaha ne diyeyim bende birkac kez irilerinden yakaladım..sarıkanat takımına vurdu neyse lafın özeti yanımdakilere verdim gitti..bi ara tarifinizi denerim ama haliçtekilerden asla 🙂

Ben izmirde çok yakalıyordum oradaki kefal çok lezetliydi ama İstanbul'daki tam çöplük denk geldimi ya isteyene veriyorum Yada bana tutma zevkini yaşattığı için teşekkür edip salıyorum.

da
afiyet olsunn......
Bizi niye çağırmıyorsun.Ben hayatımda lakerdadan başka balığı daha buzdolabına koymadım.Birde yemlik kalem zarganayı koyarım.
Küçükken babam karaköyde bir balık lokantasına götürürdü beni.Camındaki tabelada 2 cümle yazılıydı.
1.)Seyyehat etmiş balık bulunmaz.(Yani yanlız Boğaziçi balıkları)
2.)Buzdolabımız yoktur.(Yani Balıkta ,salatada günlüktür.)

Back