Kibris Oltasi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cihad
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Cihad

Aktif Üye
Tepki
111
Ödül
53
Kibris oltasi diye 50 tane konu actim kusura bakmayin 🙂 ama yapacak bisey yok 😀
1- Kibris oltasi igne numarasi kac olmali farkeder mi? Ben aslinda kibris oltasini hazir aliyorum basarisizligimin sebebi buyuk ihtimalle buyuk igneli olan kibris oltasini almis olmam 😀 aklima gelmemisti ama bi takim daha aldim baktim ki bunun igneleri kucik 10 numara falan herhalde tahminimce . Belki de hicbir alakasi yoktur . O yuzden size abilerime soruyim dedim .
2- Kucuk igne daha mi cok is yapar ? Tutiyim artik su kefalleri de rahatliyim ya 😀Avcilar'dan avlanmaya calisiyorum balik ekmegi yiyor igneler de bana kaliyor 😀Son olarak Avcilar'da akinti oluyor o yuzden 75 lik kursun bagliyorum klipsin arkasina kursun dipte kibris oltasi yuzeyde olsun diye.
3- Gecen gun lavas taktim Suriye Lavaşı diyorlar ondan alip ama niyeyse cok zor yuzeye cikiyor bazen cikmiyor sebebi nedir ? Ekmekle lavas arasinda bir fark var mi ekmek daha mi iyi yuzer ?
Hepinize simdiden tesekkur ediyorum abilerim. Hayirli Cumalar...

Kefal avı konusunda deneyimli değilim ancak videodaki sistemi deneyebilirsiniz ayrıca çift iğne sistemini kıbrıs mantarının ucuna bağlayarak da kullananlar oluyor.Küçük kefaller kıbrıstaki ekmeği dağıtırken suyun içindeki çift iğnenin iş yapma olasılığı yüksektir.

Son düzenleme:
Kucuk igneli takim kullan.
Ekmegin disini kullan. Misinayi ekmegin icine al, ekmegi rulo yap igneleri uzerine dip kismindan sapla. Uc kismi disarda kalsin. Mantara sarmayacaksin. İleriye at bekle. Hepsi bu kadar.

Denizde onca balik varken neden kefal diye bir soru sorsam

@Cihad senin bu Kefal konusundaki azmin ve ısrarını takdir ediyorum 🙂

Ekmek içi yerine kabuk kısmının tersini çevirerek kullan suya daha dayanıklı olur. Ekmekleri sarım için bıçak yerine makasla kesersen daha düzgün oluyor.

Kefal için çok büyük iğneye gerek yok, küçük iğnelerde başarını artıracaktır. Ekmeğe sıkı sıkı sardıktan sonra iğneleri dışa bakacak şekilde düzeltip ekmeğe sapla

Birde konuları aynı başlıktan devam ettirirsen, ileride bu konuda faydalanmak isteyenler içinde bir arşiv olur

Hepinize cok tesekkur ederim 🙂 barlas61 heyecanli oluyor baliklarin hareketlerini goruyorsun o yuzden aha geldiler hadi lan biriniz takilin falan diye geciriyor icinden insan 😀

Back