Kiralık Sandal A Kendi Motorumuz

ozgur7890

Yeni Üye
Tepki
12
Ödül
5
arkadaşlar merhaba

biz 3 arkadaş haftada bir kartal dan kürekli sandal kiralayıp çapari yapıyoruz ama akıntısıydı rüzgarıydı kürek baya sıkıntı yaratmaya başladı

acaba 3,5 hp motor alıp bu sandallara(ort. 3,5mt ahşap) taksak ( sandalcılar müsade ediyor) mantıklı bir iş yapmış olurmuyuz sizce ?

bu şekilde daha önce tecrübe etmiş memnun kalmış yada kalmamış arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

teşekkürler

3.5 luk motor küçük kalır diye düşünüyorum... 4 metrelik fiberlere en az 6lık motor takılırken ahşap tekne için 3.5 sıkıntı olur. hava rüzgarlı olurda karşıdan eserse dönüşünüz zor olur. motora güvenerek daha açığa gideceğinize hesaplarsak riske girmeye değmez. şartları biraz daha zorlayıp yüksek beygirli motor kullanmanızı tavsiye ederim

3.5 luk motor küçük kalır diye düşünüyorum... 4 metrelik fiberlere en az 6lık motor takılırken ahşap tekne için 3.5 sıkıntı olur. hava rüzgarlı olurda karşıdan eserse dönüşünüz zor olur. motora güvenerek daha açığa gideceğinize hesaplarsak riske girmeye değmez. şartları biraz daha zorlayıp yüksek beygirli motor kullanmanızı tavsiye ederim

beygir yükseldikçe ağırlıkta yükseldiği için 3,5 düşündüm , yoksa 9,9 u her seferinde indir bindir taşı yükle kürekten daha eziyet olur gibi geldi bana

3.5 motor gayet yeterli olacaktır rüzgarlı havadada düz havada sizi kürek hızından baya bir yüksek hıza çıkartacaktır (tabi 6 hp yada 9.9 gibi olmayacak) en azından akıntı mücadeleniz yorgunluk vs gibi şeyler ortadan kalkacaktır. hızınızda muhtemelen 6-7 mil civarında olacaktır 4 metre sandal ve2 kişi diye düşünürsek

Back