Kırgın da ki balık kepçelenir mi ???

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan coredon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de tam "boğaz için kepçe tavsiyesi ustalar yardım plz" isimli konuyu açıyordum 🙂

👍 bence eğer balıklar kırılmışsa ziyan yerine değerlendirilebilir sportif balıkçılığa uymasada avcılığa yakışır bir hareket olur peşinde gezmem ama gezenede sözüm olmaz neticede balık ziyan olacaksa ben yerim usta 😀 kırgın bir doğa olayı o sebepten bizde payımıza düşen vazifeyi yerine getirmeliyiz 😀

şöyle ağzı acık daha geniş, açık daha uzun olanı olaydı şu kepçenin pek güzel olurdu be....😀

Bu olayı av olarak görmemek gerek zaten. Suyun üzerinde görülen balıklar, ölen balıkların sadece %5 i belkide. Çoğu ölüp orta sudan akıntıyla Marmaraya gidiyor veya dipte kalıp çürüyor.
O yüzden yarı baygın durumdaki balıkların kepçe ile toplanıp yenerek değerlendirilmesinde bir sakınca görmüyorum.
Haa elime kepçe alıp bir balığa 10 kişinin kepçe vurmaya çalıştığı yere giripde o işi yapmam o da ayrı bir konu. Ama cumartesi günü yerine pazar balığa gitseydim o olaya rastgelecektim.
Önümden baygın geçen bir lüfer-palamutu almamazlık yapmazdım şahsen 🙂

Kesinlikle katılıyorum Trolcusunu,Gırgırını,dinamitcisini,gece dalış yapanı,boy yasaklarına uymayanları bitirdik şimdi kepçeciler kaldı hamsinin 13 tl çinekopun 25tl palamutun tane 25 tl lüferin 60 tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz bırakında evine çoluk çocuğuna balık alıp yediremeyen vatandaş bu şekilde olsun nefsini körlesin.

Kesinlikle katılıyorum Trolcusunu,Gırgırını,dinamitcisini,gece dalış yapanı,boy yasaklarına uymayanları bitirdik şimdi kepçeciler kaldı hamsinin 13 tl çinekopun 25tl palamutun tane 25 tl lüferin 60 tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz bırakında evine çoluk çocuğuna balık alıp yediremeyen vatandaş bu şekilde olsun nefsini körlesin.

Aynen.. Şuan piyasada numunelik bile olsa taze hamsi yok. Kökünü kuruttular.
Buzhane hamsiyide 10 liradan satıyorlar vatandaşa.
Sular sıcak hamsi kuzeye gitti diyorlardı. Al işte kar yağdı sular buz. Nerde hamsiler??😡

Bu bahsettiğiniz olay buralarda pek yaşanmaz, bu sebeble bilmiyorum. Bunlar geri ayılırmı/canlanırmı yoksa ölürler mi?. Konuyla ilgili detaylı bilgisi olan arkadaş yazarsa bilgilenmek isterim.
Ölen balıkların nereye gittiğini bilmeyen veya benim mideme gitsin diyorsanız, Bilmelisiniz ki doğada hiç bir şey araya gitmez. Besin zincirinin en tepesinden en altına kadar faydalanılır. Çürümek dediğiniz yine o ortamda yaşabilen organizmalar tarafından gerçekleştirilir.
Bir kaç balık almak elbetteki benim veya öbürünün karşı koyamayacağı bir refleks olabilir ama akşam CNN televizyonu birde o soğukta muhabir çıkartmış elinde kepçe olan zaatı muhterem 10-15 kilo yakaladım diyor.

Doğada hiç birşey sebebsiz değildir diye düşünüyorum. Bu olay mutlaka zincirin başka bir halkasına bağlanıyordur. Elinde kepçe koşuşturan arkadaşların dedeleri İstanbula göç etmeden önce de bu olaylar (kırgın) yaşanıyordu hatta dünya bizim elimizle dengesini kaybetmeden önce belki yazlar daha yaz, kışlar daha kış oluyordu. Bu denge ölen balıklara rağmen korunuyordu. Doğa kendi eliyle yaptığını tolere edebiyorken bizim bozduğumuzu onaramıyor.

Kesinlikle katılıyorum Trolcusunu,Gırgırını,dinamitcisini,gece dalış yapanı,boy yasaklarına uymayanları bitirdik şimdi kepçeciler kaldı hamsinin 13 tl çinekopun 25tl palamutun tane 25 tl lüferin 60 tl olduğu bir ülkede yaşıyoruz bırakında evine çoluk çocuğuna balık alıp yediremeyen vatandaş bu şekilde olsun nefsini körlesin.[/QUOTE ] katılıyorum ,haklı çıkış noktalarımız dan dolayı ve imkanımız el verdikçe sorgulayıp paylaşıyoruz ceyeran eden olayları ,hani esprisi yakında şuda olacakmı diyelimki martılar hurra saldırıyor denize ve şimdiye dek rast gelinmemiş bir güdü ile balık tüketiyorlar ne yapacaz martılarıda eleştirip onlarıda eksiler listesinemi koyacagız trolcu martılar diye yoksa bununda bir tabiat olayının parçakmı görecegiz ,tamam etik değil bende asla kaçma ve kurtulma şansı bulunmayan canlıyı çantaya koyma taraftarı değilim lakin kapçecilerde bu durumda bu kaderin parçası olmuyorlarmı nebilim işte aklıma geldi paylaştım

bakarsınız kepçeyle balık götüren adam yarın bunu hatırlar ,hatırlarda kıyıdan denizden bir tutam çöp,poşet ,pet toplar 60 tl lik lüferi bedavaya az emekle yediği için

bu balık neden böyle oldu? herkes başka bişey söyledi arkadaşlar eğer ziyan olacak ise bence birileri yesin sağlık açısından tehlikesi yok ise bu doğa olayı birde insan olayı var susurluk şeker fabrikasının pancar yıkadıktan sonra bıraktığı sudan solungaçları yapışan veya balon oluşup havasız kalıp ölen yayın sazan kefal kızıl kanat ve başkaları ne yapsın karaya çıkan balık gördüm ölenleri görseniz oturup ağlarsınız

Bu bahsettiğiniz olay buralarda pek yaşanmaz, bu sebeble bilmiyorum. Bunlar geri ayılırmı/canlanırmı yoksa ölürler mi?. Konuyla ilgili detaylı bilgisi olan arkadaş yazarsa bilgilenmek isterim.
Ölen balıkların nereye gittiğini bilmeyen veya benim mideme gitsin diyorsanız, Bilmelisiniz ki doğada hiç bir şey araya gitmez. Besin zincirinin en tepesinden en altına kadar faydalanılır. Çürümek dediğiniz yine o ortamda yaşabilen organizmalar tarafından gerçekleştirilir.
Bir kaç balık almak elbetteki benim veya öbürünün karşı koyamayacağı bir refleks olabilir ama akşam CNN televizyonu birde o soğukta muhabir çıkartmış elinde kepçe olan zaatı muhterem 10-15 kilo yakaladım diyor.

Doğada hiç birşey sebebsiz değildir diye düşünüyorum. Bu olay mutlaka zincirin başka bir halkasına bağlanıyordur. Elinde kepçe koşuşturan arkadaşların dedeleri İstanbula göç etmeden önce de bu olaylar (kırgın) yaşanıyordu hatta dünya bizim elimizle dengesini kaybetmeden önce belki yazlar daha yaz, kışlar daha kış oluyordu. Bu denge ölen balıklara rağmen korunuyordu. Doğa kendi eliyle yaptığını tolere edebiyorken bizim bozduğumuzu onaramıyor.

Sevgili Latif,

Kırmızı ile belirttiğim alıntın bizlerde o zincirin bir halkası sayılırız,Bir anket yapalım bakalım (tutabilenler hariç) en son ne zaman Lüfer yediniz diye.

Bu durum karşısında üzülmemek içden değil,ben Boğaza yaklaşık 35-40 kilometre uzakdayım,açıkca bu durumu öğrendiğimde çevremdekileri arayıp ''Haydi kapın kepçeleri gidiyoruz''demem.
Hal böyleyken balıkdayken rastlarsamda elbet bende iskakıma düşen olursa alırım.

Bu balıkların tekrar canlanma şansı yok,bu durum üzücü ancak çokda daramalitize etmeyede gerek yok kanısındayım.

Not:yazdıklarımdan kendine lütfen bir anlam çıkartma,hem kısmen sana hitaben,kısmende konu içinde yazan arkadaşlarımıza kendi düşüncelerimi ifade ettim. 🙂
Selamlar.

Back