Kırlangıca fısıldayan adam

Tavayamı atıyorsunuz yoksa fırın mı ?
Mırmır yağ oranı daha düşük olduğundan tavada daha lezzetli olur. Akraba balıklara göre o kadar lezzetli olmasada yağından dolayı, yinede yabana atılacak balık değildir. Tavada kızartınca gayet lezzetlidir veya diyette olanlara fırın ızgara olarakda tavsiye edilir.

Bence bundan sonraki avlarınızda kendinize bir sınır koyun. Bir önceki avınızda 1.5 kilogramlık bir balık yakaladınız diyelim, sonraki avınızda ise daha büyüğünü tutmak için çabalayın. Daha küçüklerini azat edin ki, 2 ay sonra gittiğinizde toramanları alabilesiniz.

Bu avınızda en büyüğü 2.2 kilogram gelmiş, bir dahakinde bunu geçmeye çalışın. Daha ufakları bırakın. Nesli tehlike altında olan bir tür, bu güzel sporumuzu hiç olmazsa bu şekilde devam ettirelim.

5 kilolukları da denk gelsin inşallah 🙂

Bence bundan sonraki avlarınızda kendinize bir sınır koyun. Bir önceki avınızda 1.5 kilogramlık bir balık yakaladınız diyelim, sonraki avınızda ise daha büyüğünü tutmak için çabalayın. Daha küçüklerini azat edin ki, 2 ay sonra gittiğinizde toramanları alabilesiniz.

Bu avınızda en büyüğü 2.2 kilogram gelmiş, bir dahakinde bunu geçmeye çalışın. Daha ufakları bırakın. Nesli tehlike altında olan bir tür, bu güzel sporumuzu hiç olmazsa bu şekilde devam ettirelim.

5 kilolukları da denk gelsin inşallah 🙂
Haklısınız tabi ama işin aslı şu oltayla balık neslini etkileyemessin bile, bu balıklar hiç görünmüyordu önceki yıllarda. 3-4 yıl önce gırgır trol 10metre üzeri tekneler yasaklandı körfezde onların meyveleri bunlar, bana sorarsan yasak kalkmazsa 4-5 yıla kırlangıç körfezine dönecek buralar hatta kalkan bile alınıyor tek tük o türlerde çoğalıyor ufak tekneler 200 300 gramlık kırlangıçları tuttuğu halde canlanmaya devam ediyor buralar. ben kilo altı salıyorum av limiti 18cm, 900gram balık 40 cm gelir.yani benim vicdani limitim 1kg sonuç olarak gırgır ve trollerden kurtulursak sudan balık fışkırır bu konuların lafı bile edilmez 😀

Back