Kışın perch avı olur mu?

@Mustafa BİLGEE Bende Ankara dayım bot olmadığından sadece kurtboğazında kıyıdan denemeler yaptım yazın canlı solucan ve silikon ile ancak ne perch ne de turna kısmet olmadı önerileriniz varmıdır. bendin orda piknik alanının aşağısında genelde denemelerim önerebileceğiniz bir yer varmıdır *

@Mustafa BİLGEE Bende Ankara dayım bot olmadığından sadece kurtboğazında kıyıdan denemeler yaptım yazın canlı solucan ve silikon ile ancak ne perch ne de turna kısmet olmadı önerileriniz varmıdır. bendin orda piknik alanının aşağısında genelde denemelerim önerebileceğiniz bir yer varmıdır *
Arif abi kurtboğazına bi kaç defa Kıyıdan avlanmak için gittim. Silikonla ve canlı gümüş ile turna aldım . Canlı gümüş ile aynı zamanda perch te aldım. Kurtboğazındaki koyları denemenizi tavsiye ederim , turnalar hep orda yatıyor

amaç muhabbet olsun.
kışın perç avı olur. ancak yaza göre farklılık gösterir. genel olarak suyun derin bölgelerinde toplu dururlar. yaz aynda olduğu gibi avlağın her noktasında gezinmezler. kışın avlanmak için dip ve at çek olur. at çek te küçük tık larla yavaş yavaş çekerseniz daha verimli olur. ancak su dibini bilmiyorsanız zayiat fazla olabilir.

rastgele...
Değerli yorumun için teşekkür ederim abi sağolasın...

Kurtboğazını av için pek tercih etmesemde sene de bir iki kere genelde arkadaşlara uyar giderim Kurtboğazı çok geniş bir alan. benden çok iyi bilen arkadaşlar vardır.
ancak genel anlamda tavsıye vermemi isterseniz. av lamacağınız alanı tercih ederken. yavru balıkları takip edin derim. civarda yavru balık varsa orası mutlak av verir. havanın soğuk olduğu zamanlar derin, sıcak olduğu zaman yine derin veya ot topluluğu, kamışların kenarlarını deneyin. sabah ve akşam gün batımı, doğumu zamanında koyların derinlikden sığlaşmaya başladığı alanları deneyin. bendin doldurma kayaların arasında civarında yavru var ise anı tutturur sanız perç, biraz derininde de turna verir.

benim deneyimlerim. Kurtboğazında. başka arkadaşlara bazı yönleri farklılık gösterirmi... göstere bilir...

ancak birde şu durum var, avcı çok...
bir noktaya bi kaç saatte 50 kişi olta atıyor. balık ne yapsın... sizden önce özellikle at çek ile avlananlar için avlanacagınız noktaya sizden önce bir kaç kişi gelse iş bitti.

muhabbetiniz bol avınız bol olsun.
rastgele

Son düzenleme:
@Mustafa BİLGEE Bilgier için teşşekkür ederim Ankara olarak görünüyorsunuz bilginiz vardır diye düşündüm farklı önerileriniz varsa bilgilenmel isterim perch veya turna için Ankara ve civari için
Teşekkürler

Kurtboğazı son denemem de tam bir felaketti, havalar henüz soğumamıştı. 24 ekim 2017
Emin olduğum tek şey tamamen yanlış yerde avlanmaya çalıştım, o kadar sahteye o kadar aksiyona bir perch gelmemesi imkansız 😀
Arkadaşlar, piknik alanlarının bayır kısmından aşağıya doğru nerdeyse 60 derecelik bir açı var, o bölgede kesinlikle çalışmadı hiç birşey.
haritayı ekte görebilirsiniz. burası ne turna ne perch, dünya yolu boşuna gittim, siz gitmeyin 🙂
kb.JPG

Önceden açmış olduğum konuyu tekrar hareketlendirmek istedim. Malumunuz turna sezonu açıldı. Hem turna hemde perch olan bir avlakta önümüzdeki günlerde bir av yapmak istiyorum. Perch için yasak dönem olmasına rağmen şansımı denemeyi düşünüyorum. Amacım tabi ki balığı alıkoymak değil(Zaten perch etini pek sevmem. Yaz sezonunda bile çoğu zaman salıyorum. Yasakken alıkoymak aklımın ucundan bile geçmez). Yalnızca elim balığa değsin istiyorum. Kışın levrek avında verimin düştüğünü konuşmuştuk. Bu mevsimlerde verim alır mıyım? Deneyen biri var mıdır? Dip takımı denemeyi düşünüyorum.

Kış ayları,Lodos Çok sıcak rüzgarsız havalar iyi değildir lodosda nasıl biz bunalıyorsak balıkda bulanıyor havanın poyraz olması lazım ve sıcaklık 20 25 derece ıse cok güzel avlar yaparsın mesela hava 40 derece diyelim rüzgar yok o zamam balık zor vurur hava 20 25 derece ıse ruzgara gerek yok yanı sıcaklık yuksek olursq ruzgarında hızlı olması lazım lodos varken dedıgım gibi dışarı falan çıkma evde takımıno yap hazırlan. Benim deneyımlerim bunlar.

Back