Kıyı Balıkçılığı Yasaklanmadan El Atalım (Tweet)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zaraguna
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

zaraguna

Yeni Üye
Tepki
7
Ödül
5
Galata köprüsü bildiğimiz gibi.Balık tutmayan İstanbullu olta balığını Galata'dan bilir.
Böyle gider ise Galata Bilinçsizleri yüzünden başımız ağrayacak.
Fahrettin kocaya uygun dilde toplu halde twit atar ise belki önlem alırız ben attım.
(link)

işin komik tarafı, istanbul'da ufacık alanda yüz kişi balık avlamaya çalıştığı için, kumluca'da yaşayan benim gibi insanlara da yasak geliyor. koca sahilde, belki 10 kilometrelik hatta tek başıma olduğum halde balık avlamam yasaklanıyor. büyük şehirdeki arkadaşlar lütfen daha sorumlu davranın.

işin komik tarafı, istanbul'da ufacık alanda yüz kişi balık avlamaya çalıştığı için, kumluca'da yaşayan benim gibi insanlara da yasak geliyor. koca sahilde, belki 10 kilometrelik hatta tek başıma olduğum halde balık avlamam yasaklanıyor. büyük şehirdeki arkadaşlar lütfen daha sorumlu davranın.

Sorumlu davranmıyacaklar bizim el atmamız lazım.
Tweeter bunun için iyi bir kanal.

Facebook ta vatandaşın biri 1 saat önce şöyle yazmış ;

"Bir saat önce iskeledeydim köprünün altından anons geçildi bu saat itibari ile balık tutmak yasak olmuştur diye.geçmiş olsun."

Başka biriside köprüde balık tutmak yasaklanmış yazmış.

Bı hobimiz vardı. Kefalciler kefal yiye yiye içine ettiler onunda.

Facebook ta vatandaşın biri 1 saat önce şöyle yazmış ;

"Bir saat önce iskeledeydim köprünün altından anons geçildi bu saat itibari ile balık tutmak yasak olmuştur diye.geçmiş olsun."

Başka biriside köprüde balık tutmak yasaklanmış yazmış.

Bı hobimiz vardı. Kefalciler kefal yiye yiye içine ettiler onunda.
Sosyal mesafe için köprüden uyarmaları normal fakat bu bizim gibi kıyıda köşede insan olmayan yerde av yapıcaklar için kötü.
Herkes 1 tweet atsa meşhur yerler kapanır ama av yasak olmaz.
En az 100 tweet olmalı ki dikkat çekilsin

Köprü bana kalsa balıkçılığa yasaklanmalı..
Orası turistik bir mekan ve çok kötü görüntüler oluşuyor.
Orada avlananların büyük çoğunluğu yemlerini de köprü korkulukları üzerinde kestikleri için yem kalıntıları da çok kötü pislik yaratıyor.
Boğazın diğer kesimlerinde de yerlere şimdilik halkalar çizerek sosyal mesafenin korunması sağlanabilir ama gerek akıntı yüzünden, gerek balığın çekilmesi sırasındaki gereklilikten, gerek olta karışıklıklarından dolayı yakın temas kaçınılmaz oluyor.
Hiç kimse bir sezon balık tutmasa ölmez ama böyle dip dibe avlanmalar yüzünden hepimizin hayatını tehlikeye atabilir.

Bu görüntülerin üzerine, konuya el atmak yerine köprüdekilere beyin atmak daha doğru olur.

Biz tweet atsak ne olacak ki?
Ortada somut bir durum var. Maalesef 50-60 civarı BEYİNSİZ MAL yüzünden hepimize yasağı kitleyecekler o olacak.
Tweet atıp bu görüntüler yalan diyecek halimiz yok ya.

Alternatif bir çözüm olarak ülkeyi yahut şehri yönetenlerin köprüyü kapaması önerebilir. KOSKOCA İSTANBUL'da 4-5 nokta yüzünden herkesi cezalandırmamak adına.

Biz tweet atsak ne olacak ki?
Ortada somut bir durum var. Maalesef 50-60 civarı BEYİNSİZ MAL yüzünden hepimize yasağı kitleyecekler o olacak.
Tweet atıp bu görüntüler yalan diyecek halimiz yok ya.

Alternatif bir çözüm olarak ülkeyi yahut şehri yönetenlerin köprüyü kapaması önerebilir. KOSKOCA İSTANBUL'da 4-5 nokta yüzünden herkesi cezalandırmamak adına.

Galata köprüsü direk yasaklanır , kurunun yanın da yaş yanmaz.
Eğer ne faydası olacak diye düşünürse herkes Ben bi tweet atsam diye hiç bir hakkımız olmaz.
1 kişi ile başlar 100 kişi ile devam eder.
Böyle düşünmemelisiniz bence.

Kurunun yanında yaş yanmaz demişsiniz ama 3 ay önce bu kurular yüzünden hepimiz yandık. İlk aşamada kimse balıkçılara yasak getirmemişti. Köprüdeki ve boğazın bazı bölgelerindeki bu tarz görüntüler haberlere düşünce ülke genelinde balık tutma yasağı getirildi. Yapılması gereken şey bu tarz yerlere yasak getirmek ve uymayanları en ağır şekilde cezalandırmak. Bakan bu fotoğrafı paylaşıp tweet atana kadar oradan her gün defalarca kez geçen kolluk kuvvetleri oradakilere en ağırından cezayı kitleseydi, konu zaten akşam haberlere düşer bir daha da kimse bu haltı yemezdi. Bizim milletin anladığı dil bu maalesef. Bursa'da maske kullanımı valilik kararı ile zorunlu hale getirilen cadde ve meydanlarda polis'in tek yaptığı arabadan maske takın diye anons yapmak. Polise tebliğ edilen ile bize bildirilenler farklı demek ki.

Son düzenleme:
Back