Kıyıdan at-çek avlarım (tuttukça burada paylaşacağım)

İL : Çanakkale
RÜZGAR : Çok Şiddetli Lodos u bitiren yağmurdan sonra
DENİZ SUYU : Bulanık
GÖKYÜZÜ : Bulutlu (Kapalı) (Yağmurlu)
SAAT : 07:00-08:00 arası
BALIĞIN YAKALANDIĞI DERİNLİK: Derinlik 15 m. suüstü
KULLANILAN SAHTE : Daiwa Shore Line Shiiner Z Vertice 120 F (Flounder Pink)
AKSİYON : Yavaş başlayıp hızlanan sarım (Extra Aksiyon Verilmedi)

Çanakkale bu gece şiddetli lodos altındaydı. Allah'tan yağmur yağdı yoksa Afet olurdu.
Rüzgar hafifleyince atmaya başladık sahteleri. Ben az dalarlı sahte kullandım, yanımdaki 2 kişi kurşun arkası yaptı sahteleri daha derinden çektiler. Ben 6 tane aldım, 3 ünü yanımdaki tutamayan arkadaşıma verdim (Arkadaşım fleto sardalye kullandı). Kurşun arkası yapanlar benden biraz daha fazla balık aldı.

70576 dosyayı görüntüle

Tebrikler Güzel av olmuş.

kurşun arkası takımı nasıl yapıyorsunuz ? hangi kamışı kullanıyorsunuz ? beden yapısı nasıl ? mesala 10 gr sahteye kaç gr kurşun ile atış yapıyorsunuz ? biraz bilgi verebilir misiniz ?

tşk

Tebrikler Güzel av olmuş.

kurşun arkası takımı nasıl yapıyorsunuz ? hangi kamışı kullanıyorsunuz ? beden yapısı nasıl ? mesala 10 gr sahteye kaç gr kurşun ile atış yapıyorsunuz ? biraz bilgi verebilir misiniz ?

tşk

Ben kurşun arkası pek kullanmadım. Genelde sahilden at-çek yaptığım için gerekte duymadım.
Kurşun arkası yapmanın sahtenin aksiyonunu bozduğunu düşünüyorum ama arkadaşlar sürekli alıyor bende şaşırıyorum bu işe.
Ama arkadaşların yaptığı takımı anlatayım.

Kamıştan gelen ip misinaya klips takılıyor (Bu klips takım değiştirirken zorlanmayalım diye normal kurşunsuz takımı kullandığımız klips)
Klipse fırdöndü takılıyor ve üzerinde 20 gr. gezer kurşun gezdireceğimiz 20cm. boyunda 70lik misina (Kurşun misinayı kesmesin diye biraz kalın) tekrar klipsli fırdöndü.
Son olarak 50-60 cm. 40lık misina ve Klips+Sahte balık takılıyor.

Kurşun Arkası Takım.jpg

Sayende ilk defa Paintle anlaşılabilir bir resim çizdim 🙂

Son düzenleme:
Ben kurşun arkası pek kullanmadım. Genelde sahilden at-çek yaptığım için gerekte duymadım.
Kurşun arkası yapmanın sahtenin aksiyonunu bozduğunu düşünüyorum ama arkadaşlar sürekli alıyor bende şaşırıyorum bu işe.

Kamıştan gelen ip misinaya klips takılıyor (Bu klips takım değiştirirken zorlanmayalım diye normal kurşunsuz takımı kullandığımız klips)
Klipse fırdöndü takılıyor ve üzerinde 20 gr. gezer kurşun gezdireceğimiz 20cm. boyunda 70lik misina (Kurşun misinayı kesmesin diye biraz kalın) tekrar klipsli fırdöndü.
Lüfer öyle çok aksiyona takılacak bir balık değil kanımca. O yüzden lüferde uzağa atmak için kurşun kullanmak avantaj sağlar diye düşünüyorum.
Şu işe bak. Gelmiş burada bu halimle yorum yapıyorum. Daha hayatımda lüfer tutmuşluğum yok.
Teoride zehir gibiyiz ama pratik derseniz sallanıyoruz resmen.

@Bataçıka
Maşallah tebrikler çok güzeller 👍👍
Böyle detaylı açıklama içinde ayrıca tebrik ederim 👍👍
Kısa ama verilmesi gereken tüm detaylar net verilmiş, böyle olmalı diye düşünüyorum örnek bir rapor 👍👍

Oncelikle tebrikler. Cok guzel goruntuler.
Ben kendime guluyorum. Surf takimla disli balik yokken neden spin takim aldim diye. Sabah yine 4 de ciktim 7:30 a kadar. Yine sadece hava aldim.
Bu arada buyukcekmece civarinda spin yapan arkadaslar varsa. Gorusmek ve bir iki sva beraber cikmak isterim

Oncelikle tebrikler. Cok guzel goruntuler.
Ben kendime guluyorum. Surf takimla disli balik yokken neden spin takim aldim diye. Sabah yine 4 de ciktim 7:30 a kadar. Yine sadece hava aldim.
Bu arada buyukcekmece civarinda spin yapan arkadaslar varsa. Gorusmek ve bir iki sva beraber cikmak isterim
Aslına bakarsaniz lodos sonrası 07.30da gitseydiniz daha iyi olurdu

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

70847 dosyayı görüntüle
Sayende ilk defa Paintle anlaşılabilir bir resim çizdim 🙂
Çok teşekkür ederim emeğiniz için gayet güzel çizim ve anlatım olmuş . bunu sörf kamış ile mi atıyorlar yoksa spin kamış ile mi ? balık derinde ise mantıklı bir uygulama. bende buna benzer bir takımı derin bir mera da levrek avı için kullanıyordum

Çok teşekkür ederim emeğiniz için gayet güzel çizim ve anlatım olmuş . bunu sörf kamış ile mi atıyorlar yoksa spin kamış ile mi ? balık derinde ise mantıklı bir uygulama. bende buna benzer bir takımı derin bir mera da levrek avı için kullanıyordum
Surfle atan da var, spinle de

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back