Kıyıdan avlanma yasağı ne kadar sürer acaba ?

oknzrlu

Üye
Tepki
9
Ödül
13
Virüs dolayısı ile balık tutmak bile yasaklandı. Tek zevk aldığım hobim buydu.. Bilim kurulu üyeleri amacımız kontrollü bir şekilde yayılmasını sağlamaya çalışıyoruz açıklamasını yaptığından beri virüs ü ciddiye almıyorum. Resmen yaymaya çalışıyorlar. EEeee peki ne zamana kadar bu sevdamızdan uzak kalıcaz?

Kötü örnek olmaz arkadaşlar. Biraz daha sabır. Hem bizlerin sağlığı hem de balık popülasyonunun için. Zaten sezon dışındayız. Eşkina, karagöz gibi balıklar için de daha erken. Yasak bitince bol bereketli avlar olacak inş..

Sadece tahmin , birşeye dayanarak söylemiyorum: Mayıs başı, en geç ortasına kadar yasaklar gevşetilir sanırım.(işşallah) 🙂

Bu işin kesin çözümü ne aşı, ortada bir aşı yok, ne demelerini bekliyoruz? 10 yatağı olan hastaneye 100 hasta yatırılamayacağına göre kontrollü gidilmeye çalışılıyor, bir İngiltere İtalya olmamak için, sağlık bakanın bile önünü göremediği bir ortamda hangi yasağın hangi zamanda kalkacağını forumda öngörecek birinin olduğunu zannetmiyorum.

Çok katı olduklarını sanmıyorum. Etrafta kimsenin olmadığı bir yerde tek başına olta atan adama, yoldan geçenlerin görmediği bir durumda kimse gelip ceza yazmaz. Ama siz herkesin gözü önünde olta atarsanız, yasağa muhalefetten tut, halkı sokağa çıkmaya teşvik dahil her tür cezayı yapıştırabilirler. Şikayet edilebilirsiniz, bu da ihtimal dahilinde.
İki olta atıp keyif yapacakken 3.150 lira ceza yeme riskini göze alıyorsanız gidin tabi.

Napayım gizli meralara gidip avlansam denizden gelip basarlar diye korkuyorum
Neden kendinizi veya çevrenizdekileri tehlikeye atacaksınızki. Cezasıda syrı bir sorun. Hani balık azlığından şikayetle hep < bir sene tüm balıkçılık faaliyetleri yasaklansın > derdik ya. Öyle farzedin. Zaten gırgır yasağı bu gün başladı. Kıyı balıkçılığıda bir aydır yok.
Bırakın deniz ve tatlı sularımız biraz dinlensin.
Hiç bir hobi sağlığınızdan daha önemli değil.
Evde kendinize başkabir uğraş bulun.
Can sıkıntısından bir aydır evde 150 tane çapari bağlamışım. ( köstek değil takım )
İnşallah bu günleride atlatacağız...

inşAllah 4-5 ay bu yasak devam eder hatta bir sonraki sezona kadar devam etse süper olur. Popilasyonun en az %25 artacağından eminim. İstavrit gözükmeyen Boğazda şuan ne zaman baksanız yunusları görebiliyorsunuz

Balık avlama yasağının (sportif, amatör ticari her türlü avın)mümkün olduğu kadar uzaması benim de temenim ama gerçekten etkin bir şekilde kontrol de edilmeli tabiiki. Yasak olmasa şuan kordonda (İzmir için bu sözüm) el kadar minicik lidakileri topluyordu bohçacılar. hiç olmazsa balıklar büyür, ekosistem biraz nefes alıp toparlanma fırsatı bulur.

Balık avlama yasağının (sportif, amatör ticari her türlü avın)mümkün olduğu kadar uzaması benim de temenim ama gerçekten etkin bir şekilde kontrol de edilmeli tabiiki. Yasak olmasa şuan kordonda (İzmir için bu sözüm) el kadar minicik lidakileri topluyordu bohçacılar. hiç olmazsa balıklar büyür, ekosistem biraz nefes alıp toparlanma fırsatı bulur.
Hocam balıkçılar da kapalı kendime takım hazırlamak istiyorum ama açık balıkçıda yok.
Malzeme bulursam böyle lidaki çupra mırmır ısparoz için hangi takımları hazırlamalıyım acaba?

Back